Blog Categorie: Schade zakelijk

Zit de digitale deur van jouw klant op slot?
In een wereld waar digitale deuren vaak wagenwijd openstaan, rijst de vraag of een bedrijf veilig is tegen cybercriminelen. Je leest steeds vaker in het nieuws dat een bedrijf of instantie slachtoffer is geworden van een cyberaanval, hacking of gegevensdiefstal. Geslaagd of niet, dit heeft impact!


Onderscheid maken met een kritische blik
Nog heel even, dan is het weer kerst. Tijd voor twinkelende lichtjes en een prachtig versierd kantoor. Je gaat op bezoek bij het pand van je klant. Hier valt je oog op een wirwar van verlengsnoeren en stekkers. Een potentieel brandgevaar. Ik ben van mening dat het letten op details als adviseur het verschil kan maken. In deze blog vertel ik je daarom over het belang van een kritische blik hebben. En hoe je hiermee het verschil maakt voor je klant!


Pro forma opzeggen: Slimme zet in moderne tijden!
Herinner je je nog de tijden van de fax? In dit digitale tijdperk blijft er, verrassend genoeg, een methode uit de ‘goede oude tijd’ relevant: de pro forma opzegging. Met mijn jarenlange ervaring in het vak, stuitte ik laatst weer op deze oude, maar effectieve methode. Maar wat betekent het? Simpel gezegd, het is een opzegging "zonder verplichtingen”. Je profiteert hiermee van de vrijheid om keuzes te maken. Lees je mee?


Een UBO uitvragen, waarom?
Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.


Iets vergeten? Dat kan je duur komen te staan!
Laatst las ik over een claim op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een hypotheekbemiddelaar werd verweten dat hij een renteaanbod zo lang op zijn bureau had laten liggen, dat de geldigheidsduur was overschreden. Hierdoor was de bank niet langer bereid de aangeboden rente te offreren en moest een nieuw aanbod aangevraagd worden. Claims door vergetelheid kunnen hoog oplopen. Iets over het hoofd zien, kan je dus duur komen te staan. Dat geldt ook voor jou als verzekeringsadviseur.


Het belang van de juiste hoedanigheid verzekeren
Stel: jouw klant breidt zijn werkzaamheden uit of gaat extra, ander werk erbij doen. Dan moet de hoedanigheid van zijn verzekering aangepast worden. Anders is de klant niet goed verzekerd. Je leest alles over hoedanigheid en het belang ervan in deze blog.


Verduurzaming zakelijke markt zichtbaar: verkoop elektrische auto’s gestegen
Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?


Het Waarborgfonds Motorverkeer – hoe zit het ook al weer?
Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ander motorvoertuig, zoals een brommer, auto of tractor, schade hebben geleden én daarvoor niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds vergoedt bijvoorbeeld schade door een botsing of schade bij parkeren. Hierbij gelden wel een aantal spelregels.


Is mensenwerk te verzekeren?
Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?


Dámini: 100 dagen teamleider serviceteam zakelijk
Dámini Sheombarsing heeft al diverse functies vervult bij Nedasco. Onlangs vierde zij haar eerste 100 dagen als teamleider Serviceteam Zakelijk. Wij vroegen hoe het haar bevalt, wat zij als directeur van een verzekeraar zou doen en wat ze absoluut niet zou missen in verzekeringsland.


Vanaf 1 januari boetes voor niet-registreerde (land)bouwvoertuigen
Sinds dit jaar mogen (land)bouwvoertuigen, zoals trekkers en mobiele kranen, alleen de weg op met een RDW registratie op kenteken en een WA-verzekering. In de praktijk zijn er nog steeds voertuigen zonder registratie. Mogelijk zijn deze alleen op algemene bedrijfspolissen verzekerd en dat is niet genoeg. Heb jij klanten in de (land)bouw? Dan is het raadzaam hen hierop te wijzen.


Een kijkje in de keuken: naverrekeningen
Naverrekeningen, elk jaar is onze backoffice er druk mee. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met naverrekenen? En wat is het verschil met premievaststelling? Ik leg het je uit en neem je mee achter de schermen.


Risico’s in de horeca
De horecabranche ontwikkelt zich snel. Hierdoor veranderen de risico’s binnen deze branche. Zijn alle risico’s van jouw relatie goed in kaart gebracht?


Adviseur, heb jij ook een blinde vlek?
Vakantie. De perfecte tijd om de verzekeringen van je eigen bedrijf onder de loep te nemen. In deze blog ga ik daarom wat dieper in op een aantal verzekeringen die voor jou als adviseur een oplossing kunnen zijn. Zo krijg je zicht op je blinde vlek!


Beveiligingseisen bij een inbraakverzekering: hoe zit het?
10% van de bedrijven heeft ieder jaar te maken met één of meer inbraken. Dit brengt naast overlast ook veel kosten met zich mee. Een ondernemer kan zich verzekeren tegen inbraak. Verzekeraars eisen daarbij wel dat de beveiliging voldoet aan een BORG-certificaat.
