Schade zakelijk

Cybercrime is een onderschatte bedreiging voor kleine ondernemingen

Cybercrime is een groeiend probleem dat steeds meer bedrijven treft in ons digitale tijdperk. Hoewel er veel over wordt gezegd, blijft het begrip van de risico's en de noodzaak van preventieve maatregelen bij veel ondernemers achter. In deze blog onderzoeken we waarom cybercrime zo'n serieuze bedreiging vormt. We zoomen vooral in op kleine bedrijven, en hoe kleine ondernemingen zichzelf kunnen beschermen tegen deze steeds evoluerende vorm van criminaliteit.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 4 april 2024 | 3 MIN
Schade zakelijk

De gevolgen van een verkeerd verzekerde hoedanigheid

Bij zakelijke verzekeringen is de verzekerde hoedanigheid van de verzekerde belangrijk. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om bij een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) helder te hebben wat de verzekerde doet. De omschrijving hiervan moet op de juiste manier op de polis staan. Waarom? Lees snel verder.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 5 februari 2024 | 5 MIN
Schade zakelijk

Eigenaarsbelang bij een VvE

Er is in Nederland een krapte op de huizenmarkt. Daarom verhuizen huiseigenaren minder snel. In plaats daarvan knappen ze steeds vaker hun eigen woning op. Ook appartementseigenaren doen dat. Hoe beïnvloedt dit de herbouwwaarde van een gebouw van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? En het verzekeren van het Eigenaarsbelang? Lees verder voor de uitleg.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 3 januari 2024 | 3 MIN
Schade zakelijk

Zit de digitale deur van jouw klant op slot?

In een wereld waar digitale deuren vaak wagenwijd openstaan, rijst de vraag of een bedrijf veilig is tegen cybercriminelen. Je leest steeds vaker in het nieuws dat een bedrijf of instantie slachtoffer is geworden van een cyberaanval, hacking of gegevensdiefstal. Geslaagd of niet, dit heeft impact!

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 30 november 2023 | 4 MIN
Schade zakelijk

Onderscheid maken met een kritische blik

Nog heel even, dan is het weer kerst. Tijd voor twinkelende lichtjes en een prachtig versierd kantoor. Je gaat op bezoek bij het pand van je klant. Hier valt je oog op een wirwar van verlengsnoeren en stekkers. Een potentieel brandgevaar. Ik ben van mening dat het letten op details als adviseur het verschil kan maken. In deze blog vertel ik je daarom over het belang van een kritische blik hebben. En hoe je hiermee het verschil maakt voor je klant!

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 31 oktober 2023 | 3 MIN
Schade zakelijk

Pro forma opzeggen: Slimme zet in moderne tijden!

Herinner je je nog de tijden van de fax? In dit digitale tijdperk blijft er, verrassend genoeg, een methode uit de ‘goede oude tijd’ relevant: de pro forma opzegging. Met mijn jarenlange ervaring in het vak, stuitte ik laatst weer op deze oude, maar effectieve methode. Maar wat betekent het? Simpel gezegd, het is een opzegging "zonder verplichtingen”. Je profiteert hiermee van de vrijheid om keuzes te maken. Lees je mee?

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 28 september 2023 | 3 MIN
Schade zakelijk

Een UBO uitvragen, waarom?

Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 2 juni 2023 | 3 MIN
Schade zakelijk

Iets vergeten? Dat kan je duur komen te staan!

Laatst las ik over een claim op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een hypotheekbemiddelaar werd verweten dat hij een renteaanbod zo lang op zijn bureau had laten liggen, dat de geldigheidsduur was overschreden. Hierdoor was de bank niet langer bereid de aangeboden rente te offreren en moest een nieuw aanbod aangevraagd worden. Claims door vergetelheid kunnen hoog oplopen. Iets over het hoofd zien, kan je dus duur komen te staan. Dat geldt ook voor jou als verzekeringsadviseur.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 1 juni 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Het belang van de juiste hoedanigheid verzekeren

Stel: jouw klant breidt zijn werkzaamheden uit of gaat extra, ander werk erbij doen. Dan moet de hoedanigheid van zijn verzekering aangepast worden. Anders is de klant niet goed verzekerd. Je leest alles over hoedanigheid en het belang ervan in deze blog.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 24 maart 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Verduurzaming zakelijke markt zichtbaar: verkoop elektrische auto’s gestegen

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 21 februari 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Het Waarborgfonds Motorverkeer – hoe zit het ook al weer?

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ander motorvoertuig, zoals een brommer, auto of tractor, schade hebben geleden én daarvoor niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds vergoedt bijvoorbeeld schade door een botsing of schade bij parkeren. Hierbij gelden wel een aantal spelregels.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 30 januari 2023 | 4 MIN
Schade zakelijk

Is mensenwerk te verzekeren?

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 30 december 2022 | 5 MIN
Schade zakelijk

Dámini: 100 dagen teamleider serviceteam zakelijk

Dámini Sheombarsing heeft al diverse functies vervult bij Nedasco. Onlangs vierde zij haar eerste 100 dagen als teamleider Serviceteam Zakelijk. Wij vroegen hoe het haar bevalt, wat zij als directeur van een verzekeraar zou doen en wat ze absoluut niet zou missen in verzekeringsland.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 22 november 2022 | 5 MIN
Schade zakelijk

Vanaf 1 januari boetes voor niet-registreerde (land)bouwvoertuigen

Sinds dit jaar mogen (land)bouwvoertuigen, zoals trekkers en mobiele kranen, alleen de weg op met een RDW registratie op kenteken en een WA-verzekering. In de praktijk zijn er nog steeds voertuigen zonder registratie. Mogelijk zijn deze alleen op algemene bedrijfspolissen verzekerd en dat is niet genoeg. Heb jij klanten in de (land)bouw? Dan is het raadzaam hen hierop te wijzen.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 27 oktober 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Een kijkje in de keuken: naverrekeningen

Naverrekeningen, elk jaar is onze backoffice er druk mee. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met naverrekenen? En wat is het verschil met premievaststelling? Ik leg het je uit en neem je mee achter de schermen.

Mitchy Liklikwatil Consultant Schadeverzekeringen 27 oktober 2022 | 3 MIN