Risicoanalysetools

Het grootste gedeelte van het midden- en kleinbedrijf houdt zich niet bezig met risicobeheer.

 

Als adviseur kan je daar op inspelen door een risico-inventarisatie uit te voeren. Met behulp van een dergelijke inventarisatie kun je adviseren over maatregelen die jouw klanten kunnen nemen om risico’s te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Er zijn verschillende risicoanalysetools in de markt om een risico-inventarisatie te maken. Zo krijgt jouw risico-inventarisatie een duidelijke structuur en maak je gemakkelijk en snel overzichtelijke rapporten. Daarnaast helpt een risicoanalysetool om periodiek in gesprek te gaan met jouw klant.

Wij zijn er van overtuigd dat toevoeging van technologie aan het adviestraject steeds belangrijker wordt. Daarom hebben wij gekozen voor een samenwerking met Risk Explorer. De adviessoftware is compleet en flexibel, werkt overzichtelijk, wordt continu aangepast aan marktontwikkelingen en sluit naadloos aan bij de dagelijkse adviespraktijk.

Risicoanalysetool Risk Explorer

Een effectieve en efficiënte risico- en verzekeringsmanagementsoftware

De mogelijkheden van Risk Explorer

De tool inventariseert en actualiseert op grondige wijze het risicoprofiel van al je klanten (Zakelijk, Particulier & AOV). Eenvoudig, snel en volledig geautomatiseerd. Risk Explorer zorgt ervoor dat je eenvoudig van al je klanten totaalklanten maakt en nieuwe klanten genereert. De geheel vernieuwde navigatie van de tool maakt het werken hiermee kinderspel. In combinatie met een professionele ‘screen-sharing-tool’ kun je je klanten op afstand prima bedienen.

Voor zakelijk, particulier & AOV

Risk Explorer® is een intelligente risico-analysesoftware, waarmee jij als adviseur jouw beste risicoadvies binnen het kortste tijdsbestek kunt maken. De software helpt je om ieder detail op uiterst efficiënte wijze in kaart te brengen. Risk Explorer® legt, volledig geautomatiseerd, verbanden tussen de geïnventariseerde data en genereert een compleet analyse- of bezoekrapport. Jij voegt hier je persoonlijke vakmanschap aan toe en je bent klaar!

Belangrijkste voordelen Risk Explorer

 • Alle specifieke risico’s van al je klanten in één oogopslag in beeld

  Waarom zou je als adviseur dingen zelf willen doen, waar technologie beter in is en waardoor je tijd bespaart om te doen waar jij juist in excelleert. De technologie van Risk Explorer wordt gekoppeld aan jouw ambachtelijkheid. De technologie is beter in Risk-Data-Management (risicoprofilering) en jij als adviseur bent beter in relatiemanagement en het creëren van verzekeringsoplossingen.

 • Weten wat er dagelijks bij al je klanten gebeurt

  Je spreekt je niet klanten niet dagelijks (en in deze fase al helemaal niet!) en klanten weten niet welke ontwikkelingen ze jou moeten melden. Zo ontstaat er een ‘informatie-gat’ tussen twee klantenbezoeken. Dat brengt verzekeringsrisico’s met zich mee. Met de Risico-Mutatie-Check brengt Risk Explorer volledig geautomatiseerd relevante ontwikkelingen bij je klanten in kaart, zodat je vanaf nu altijd ‘op tijd’ bent. Ook op afstand.

 • Genereer op een professionele maar eenvoudige manier nieuwe klanten

  De meeste adviseurs vinden ‘koude acquisitie’ lastig en vervelend. Dat begrijpen we. We hebben een marketinginstrument ontwikkeld, waarmee potentiële klanten worden ‘geprikkeld’ en uitgenodigd om op eigen initiatief contact met jouw kantoor op te nemen. We laten je graag zien waarom dat interessant voor ze is. En ook dat je de eerste kennismaking met nieuwe klanten ook prima online kunt doen.

 • Bespaar veel kostbare tijd

  Volgens gebruikers van de Risk Explorer software wordt de administratieve werkbelasting tot wel 50% verminderd. Tijd die je beter kunt besteden aan het onderhouden of werven van klanten.

Gratis online demo

Ben je benieuwd hoe jij en je klanten kunnen profiteren van Risk Explorer? Schrijf je dan in voor een live/online demo.

Demo Risk Explorer