Nedasco blog

Schade particulier

Wat je moet weten over de onderzoekskosten van daken door waterschade

Overstroomde dakgoten, verschoven dakpannen en opgewaaid bitumen. Het extreme weer komt steeds vaker voor in Nederland. De vragen rondom onderzoekskosten van daken zijn hierdoor toegenomen. Terecht, want het is een kostenpost die voor je klant vaak niet financieel uitkomt en aardig kan oplopen.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 28 september 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Mijn drone heeft schade. Ben ik hiervoor verzekerd?

“Zzzzz, hoor jij ook iets boven je vliegen". Grote kans dat je net een drone hebt gehoord. Niet zo gek, drones zijn ontzettend populair geworden bij particulieren en bedrijven. Het wordt gebruikt voor zowel vermaak – denk aan luchtfotografie en video's – en voor zakelijke toepassingen zoals inspecties en landbouw. Maar met het vele gebruik komen ook nieuwe verzekeringsvraagstukken naar boven. Want wat als ik bots met mijn drone. Ben ik hiervoor verzekerd? Lees verder hoe dit precies zit.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 28 september 2023 | 4 MIN
Schade zakelijk

Pro forma opzeggen: Slimme zet in moderne tijden!

Herinner je je nog de tijden van de fax? In dit digitale tijdperk blijft er, verrassend genoeg, een methode uit de ‘goede oude tijd’ relevant: de pro forma opzegging. Met mijn jarenlange ervaring in het vak, stuitte ik laatst weer op deze oude, maar effectieve methode. Maar wat betekent het? Simpel gezegd, het is een opzegging "zonder verplichtingen”. Je profiteert hiermee van de vrijheid om keuzes te maken. Lees je mee?

Pascal van Steijn Teamleider Serviceteam Zakelijk a.i. 28 september 2023 | 3 MIN
Inkomen

Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!

Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 28 september 2023 | 3 MIN
Bezwaar of bekortingsverzoek Inkomen

Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)

Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 29 augustus 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Met slippers achter het stuur: verzekerd of niet?

Helaas, de vakantie is voorbij. Je bent net terug uit dat zonnige paradijs en moet nog even snel langs de supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen. Zonder erover na te denken spring je de auto in, nog steeds met je teenslippers aan. Ergens in je achterhoofd klinkt: “Niet op je slippers rijden! Wanneer je een ongeluk krijgt ben je niet verzekerd!” Maar is dat ook echt waar?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 augustus 2023 | 3 MIN