Nedasco blog

Schade zakelijk

Wat als een (land)bouwvoertuig niet is geregistreerd?

Vanaf 1 januari 2022 mogen (land)bouwvoertuigen, zoals bijvoorbeeld trekkers, shovels en mobiele kranen alleen nog de weg op als ze bij de RDW geregistreerd zijn en een WA-verzekering hebben. Tot 31 december 2021 konden eigenaren van een bestaand landbouwvoertuig deze eenvoudig en tegen een gereduceerd tarief laten keuren en registreren. Wat als een eigenaar hier geen gebruik van heeft gemaakt en zijn (landbouw)voertuig nog niet heeft geregistreerd?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 20 januari 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Moet een schoorsteen elk jaar geveegd worden?

Door de stijgende gasprijzen worden houtkachels meer gebruikt dan normaal. Maatschappijen zijn bang dat hierdoor meer schades ontstaan, omdat de houtkachel vaak wordt aangezet zonder dat de schoorsteen is geveegd. Moet een schoorsteen daarom elk jaar geveegd worden?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 22 december 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Verzekeraars en Zonnepanelen

Zonnepanelen komen steeds meer voor in het straatbeeld. Maar zijn deze wel standaard meeverzekerd in alle woonverzekeringen?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 30 september 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Actieve schaderegeling bij verkeersschade

Schade door aanrijding is nooit leuk, vooral als er sprake is van letsel. Wij kunnen als (volmacht)verzekeraar of tussenpersoon het leed niet wegnemen, maar we kunnen het wel proberen te verzachten. Hoe?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 29 september 2021 | 4 MIN
Inkomen

Inkomensseizoen 2022: hoe vervul jij jouw zorgplicht?

Als financieel adviseur kan jij er in jouw dagelijkse werkzaamheden niet onderuit: Zorgplicht. De juridische beschrijving is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit. Wat wordt er van jou als adviseur verwacht?

Chantal van Manen
Chantal van Maanen Relatiebeheerder Zorg & Inkomen 23 augustus 2021 | 4 MIN
Schade zakelijk

Gevolgen WBTR op bestuurdersaansprakelijkheid

Per 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de WBTR. Dit heeft een aantal ingrijpende gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen in Nederland. Hoe kun jij als adviseur een rol spelen?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 18 juni 2021 | 4 MIN