Nedasco blog

Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen Nedasco Schade particulier

Uitgesteld! Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen

Dat de registratie- en kentekenplicht eraan komt, dat wisten we al. Maar: wist je ook dat deze plicht is uitgesteld van 1 juli 2024 naar 1 januari 2025? In deze blog leggen we uit wat de registratie- en kentekenplicht inhoudt en wat gaat veranderen.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 mei 2024 | 6 MIN
Schade zakelijk

Fout bij autoreparatie kan rampzalige gevolgen hebben

Het wagenpark in Nederland wordt steeds diverser en moderner. Garagebedrijven krijgen daardoor met verschillende en complexe reparaties te maken. Het werk moet bovendien vaak snel uitgevoerd worden. Complexiteit en haast maken de kans op fouten groter. Goed om als adviseur ook dat risico met het garagebedrijf te bespreken.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 mei 2024 | 3 MIN
Inkomen

Afkortingen-ABC: doe de vaktaaltest

De meeste mensen kennen wel de bopla (borrelplank) en de biba (bitterbal) tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Maar in verzekeringenland kunnen we er ook wat van. Hoeveel afkortingen rondom (inkomens)verzekeringen en sociale wetgeving ken jij?

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 21 mei 2024 | 4 MIN
Schade particulier

De verzekeringsuitdagingen bij elektrische fietsen

E-bikes, speed pedelacs, elektrische bakfietsen, en andere typen elektrische fietsen overspoelen onze fietspaden en wegen. En dat is niet gek. Want de fietsen zijn razend populair in Nederland. Maar hoe verzeker je eigenlijk al deze verschillende typen elektrische fietsen? En tegen welke uitdagingen loop je aan wanneer je zo’n fiets wilt verzekeren? In deze blog vertel ik je er meer over.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 3 mei 2024 | 6 MIN
Schade particulier

Wat je moet weten over de verzekering van een fatbike

Wie kiest voor een fatbike krijgt er vaak meer avontuur bij dan verwacht. Hoewel de kans dat je letterlijk tegen een fatbike aanloopt klein is, komt het soms toch voor. Het resultaat is dan vaak schade aan of veroorzaakt door de fatbike. Wat is dan verzekerd en wat niet? We leggen het je uit.

Jeoffrey Tomassen
Jeoffrey Tomassen Claimbehandelaar 3 mei 2024 | 2 MIN
Schade zakelijk

Elektrische voertuigen zijn een uitdaging voor het garagebedrijf

In Nederland rijden op dit moment ruim 800.000 elektrische auto’s rond. En dat aantal gaat naar verwachting snel stijgen nu de klimaatplannen van het kabinet maatregelen bevatten om het elektrisch vervoer aan te jagen. Wat betekent dat voor garagebedrijven? En op welke nieuwe risico’s moet jij ze als adviseur wijzen?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 2 mei 2024 | 3 MIN