Nedasco blog

Inkomen

Inkomendashboard: verzuimoverzicht in een handomdraai

Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.

Annemiek Beckers
Annemiek Beckers Relatiebeheerder Zorg & Inkomen 28 februari 2023 | 3 MIN
Ondernemen

Pand in brand? Geen centjes in de hand!

Ik vind het onbegrijpelijk dat verzekerden soms zo slordig zijn in het betalen van hun premie. Je sluit een verzekering om risico’s te dekken, toch? Dus waarom neem je dan het risico om onverzekerd te zijn door je premie niet op tijd te betalen? Blijkbaar is dit niet bij iedere verzekerde bekend. Daarom leg ik nog even uit hoe een verzekering werkt.

Jos Dreves Creditmanager 21 februari 2023 | 3 MIN
Schade zakelijk

Verduurzaming zakelijke markt zichtbaar: verkoop elektrische auto’s gestegen

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 21 februari 2023 | 2 MIN
Schade particulier

Hoe verzeker je e-fatbikes en e-steps?

Door de helmplicht zijn veel mensen op zoek naar alternatieven, zoals de e-bike, speedpedelec, e-fatbike, e-step, segway en elektrische bakfiets. Maar lang niet alle voertuigen mogen de openbare weg op. Dus hoe zit het met de verzekering en aansprakelijkheid?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 januari 2023 | 4 MIN
Schade zakelijk

Het Waarborgfonds Motorverkeer – hoe zit het ook al weer?

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ander motorvoertuig, zoals een brommer, auto of tractor, schade hebben geleden én daarvoor niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds vergoedt bijvoorbeeld schade door een botsing of schade bij parkeren. Hierbij gelden wel een aantal spelregels.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 30 januari 2023 | 4 MIN
Ondernemen

Nedasco: brug tussen adviseur en verzekeraar

Nedasco’s ambitie is om de beste zakelijke serviceprovider van Nederland te zijn. Dat maakt nieuwsgierig. Want hoe tevreden zijn adviseurs over Nedasco en wat zijn de plannen om de dienstverlening verder te verbeteren? Tijd voor een gesprek met algemeen directeur Tim Schoonbergen.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 3 januari 2023 | 2 MIN