Nedasco blog

Inkomen

Inkomensseizoen 2022: hoe vervul jij jouw zorgplicht?

Als financieel adviseur kan jij er in jouw dagelijkse werkzaamheden niet onderuit: Zorgpliicht. De juridische beschrijving is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit. Wat wordt er van jou als adviseur verwacht?

Chantal van Manen
Chantal van Maanen Relatiebeheerder Zorg & Inkomen 23 augustus 2021 | 4 MIN
Schade

Gevolgen WBTR op bestuurdersaansprakelijkheid

Per 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de WBTR. Dit heeft een aantal ingrijpende gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen in Nederland. Hoe kun jij als adviseur een rol spelen?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 18 juni 2021 | 4 MIN
Schade

Waarom is een rechtsbijstandverzekering voor particulieren nuttig? (+ actueel voorbeeld)

Jouw particuliere klant kan in conflict raken met zijn buurman, zijn baas of zijn ex-partner. Soms komt jouw klant er zelf niet uit met de betrokken partijen en is er juridische hulp nodig. Dit kan hoog in de papieren lopen. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan dan uitkomst bieden.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 18 mei 2021 | 4 MIN
Schade

De oldtimerverzekering: wanneer van toepassing?

Een oldtimerverzekering is specifiek van toepassing op het gebruik van een oldtimer. Maar wanneer komt jouw klant voor zo'n verzekering in aanmerking? En waar moet jij als financieel adviseur op letten?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 23 april 2021 | 4 MIN
Schade

Bedrijfs- en beroepsaan sprakelijkheidsverzekering: wanneer kies je welke?

Elke ondernemer maakt fouten. En als dat gebeurt, heeft hij een AVB om de schade op te vangen, toch? Niet altijd. Soms is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) harder nodig.

Bram Caan Teamleider Serviceteam Zakelijk 23 april 2021 | 5 MIN
Schade

Praktijkvoorbeeld rechtsbijstand

Wat is de meerwaarde van een rechtsbijstand? Dat is soms lastig uit te leggen aan jouw klant. Het kan helpen om een praktijkvoorbeeld te laten zien, of zelf een te schetsen. We schetsen hier een praktijkvoorbeeld in de bouw over een geraakte kabel.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 24 maart 2021 | 4 MIN