A-Z verzuimbegeleiding

De beste begeleiding als een werknemer ziek wordt

Als je een Full Service Inkomenpakket hebt afgesloten voor de werkgever zit daar standaard de verzuimbegeleiding door een arbodienst in. Ook de register casemanagers van Be Suitable zijn beschikbaar. Op deze pagina lees je in 5 stappen terug hoe de verzuimbegeleiding in z’n werk gaat.

Stap 1

Eén portaal om in te werken

Werkgevers hoeven bij verzuim slechts in één portaal te werken. In werkgeversportaal Xpert Suite kunnen zij werknemers ziek en beter melden en werknemersgegevens bijhouden.

Stap 2

Korte lijnen

Zowel Nedasco als casemanagementbureau Be Suitable hebben toegang tot Xpert Suite. Heeft de werkgever een ziek- of betermelding gedaan in Xpert Suite? Dan ontvangen onze 5 aangesloten arbodiensten meteen de ziek- of betermelding.

Ziek- en betermeldingen in Xpert Suite

Binnen 48 uur antwoord op al jouw vragen?

Heb jij of werkgever vragen? Over bijvoorbeeld de re-integratie, de juiste aanpak bij verzuim of sociale wet- en regelgeving? Onze Werkgeversdesk staat voor je klaar.

Meer over de Werkgeversdesk
Stap 3

Altijd professionele verzuimbegeleiding

Nadat de arbodienst de ziekmelding krijgt, begint de verzuimbegeleiding. De arbodienst doet alles in het kader van verzuimbegeleiding: contact opnemen met de zieke werknemer, vervolgstappen bepalen, het regelen van een spreekuur met de bedrijfsarts en de terugkoppeling aan de werkgever.

Stap 4

Verzuimdossieranalyse door Be Suitable

Heb je een Conventionele of Ontzorg verzuimverzekering bij Nedasco afgesloten voor de werkgever? Dan analyseert Be Suitable naar aanleiding van ingevulde vragenlijsten de verzuimdossiers van de organisatie op risico’s, besparings- en verbetermogelijkheden. Daarna adviseren zij over de wettelijke vervolgstappen en begeleiden de werkgever in het gesprek met de werknemer bij het bepalen van de nieuwe re-integratiekoers.

Meer over de vragenlijsten
Stap 5

Gelukkige en gezonde werknemers

Met de juiste hulp en verzuimverzekering zorgen jij en de werkgever ervoor dat jullie verzuim voorkomen én goed afhandelen. Daarom combineren wij in ons Full Service Inkomenpakket de diensten van Be Suitable, een passende verzuimverzekering én de hulp van de arbodienst.

Meer weten over het Full Service Inkomenpakket?

Casemanagementbureau Be Suitable

Specialist in verzuim en sociale zekerheid.

Lees meer over Be Suitable

5 arbodiensten

Bij het Full Service Inkomenpakket heb je de keuze uit 5 arbodiensten.

Bekijk de 5 arbodiensten