Schade zakelijk

Verduurzaming bij je klant

Sjoukje van Kekem
Relatiebeheerder Schadeverzekeringen

Denkt je klant wel aan jou? En nee, ik bedoel dan niet zomaar een bloemetje op je verjaardag, al is dat natuurlijk een leuk gebaar. Wat ik wel bedoel: denkt de klant aan jou wanneer hij plannen maakt om te verduurzamen, al dan niet gedwongen door wet- en regelgeving? Weet hij dat jij dé persoon bent om hem te helpen met een overzicht van eventuele aanpassingen en/of nieuwe verzekeringsoplossingen?

Verduurzaming is essentieel geworden

Door verschillende wetten en verplichtingen zijn investeringen in verduurzaming onderdeel geworden van de bedrijfsprocessen. Deze investeringen zijn vaak kostbaar en kunnen andere risico’s met zich meebrengen dan die gedekt zijn op de huidige verzekeringen. Of ze zijn zelfs helemaal niet verzekerd.

Voorbeeld

Een ondernemer heeft zonnepanelen laten plaatsen met een batterij voor overtollige opgewekte energie. Door kortsluiting ontstaat er brand in de batterij, die al snel overslaat naar het dak. De opgeroepen brandweer kan de brand alleen gecontroleerd laten uitbranden. Door de aanwezigheid van de zonnepanelen op het dak, dat ook niet geschikt is voor de draagconstructie, verspreiden rondzwervende deeltjes zich enkele kilometers rond het bedrijf. Het bedrijf kan zijn werkzaamheden niet voortzetten en verliest inkomsten.

De rol van de adviseur

Als de ondernemer jou als adviseur had betrokken bij zijn plannen en uitvoering voor verduurzaming, was hij op de hoogte geweest van de draagconstructie van het dak, was zijn brandverzekering uitgebreid met dekking voor zonnepanelen en de batterij, had hij een milieuschadeverzekering en een bedrijfsschadeverzekering afgesloten. De schade was dan nog steeds enorm, maar de ondernemer had in elk geval positief naar de toekomst kunnen kijken.

Door op de hoogte te zijn van de plannen van de ondernemer kun je vooraf al inspelen en meedenken over de risico’s, welke preventiemaatregelen er genomen moeten worden en eventueel hoe te verzekeren.

Duurzaam investeren

Bij verduurzamingsinvesteringen kun je denken aan zonnepanelen, batterijen, laadpalen, een elektrisch wagenpark, warmtepompen maar ook isolatie aan dak, muur en ruiten. Elke investering kent zijn eigen specifieke eisen en leidt tot een verhoging van de waarde van bijvoorbeeld het verzekerde pand.

De specialisten van Nedasco kunnen je helpen met de verzekeringsoplossingen. Want hoe informeer je klanten over kansen en noodzakelijkheden? Nou, via een simpele e-mail kun je al je klanten benaderen over verduurzaming, innovaties en waar verzekeringstechnisch aan moet worden gedacht. Maar waarom niet verder gaan? Veel ondernemers zijn lid van een BNI of een andere ondernemingskring. Maak daar gebruik van en organiseer een informatiesessie of nodig klanten uit voor een evenement op kantoor. Zo creëer je een omgeving waarin kennisdeling centraal staat en waarin jij als adviseur centraal staat.

Meer weten of vragen?

Neem dan gerust contact op met je klantteam.

Sjoukje van Kekem

Sjoukje van Kekem is Relatiebeheerder Schadeverzekeringen bij Nedasco. Ze is in 2000 begonnen bij Nedasco als accountmanager en in 2018 gestart als relatiebeheerder. In haar huidige rol helpt ze het intermediair met zaken doen. Haar ervaring en kennis komen hierbij goed van pas en maken haar een onmisbare schakel bij Nedasco!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *