Schade zakelijk

Iets vergeten? Dat kan je duur komen te staan!

Laatst las ik over een claim op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een hypotheekbemiddelaar werd verweten dat hij een renteaanbod zo lang op zijn bureau had laten liggen, dat de geldigheidsduur was overschreden. Hierdoor was de bank niet langer bereid de aangeboden rente te offreren en moest een nieuw aanbod aangevraagd worden. Claims door vergetelheid kunnen hoog oplopen. Iets over het hoofd zien, kan je dus duur komen te staan. Dat geldt ook voor jou als verzekeringsadviseur.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 1 juni 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Het belang van de juiste hoedanigheid verzekeren

Stel: jouw klant breidt zijn werkzaamheden uit of gaat extra, ander werk erbij doen. Dan moet de hoedanigheid van zijn verzekering aangepast worden. Anders is de klant niet goed verzekerd. Je leest alles over hoedanigheid en het belang ervan in deze blog.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 24 maart 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Verduurzaming zakelijke markt zichtbaar: verkoop elektrische auto’s gestegen

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 21 februari 2023 | 2 MIN
Schade zakelijk

Het Waarborgfonds Motorverkeer – hoe zit het ook al weer?

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ander motorvoertuig, zoals een brommer, auto of tractor, schade hebben geleden én daarvoor niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds vergoedt bijvoorbeeld schade door een botsing of schade bij parkeren. Hierbij gelden wel een aantal spelregels.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 30 januari 2023 | 4 MIN
Schade zakelijk

Is mensenwerk te verzekeren?

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 30 december 2022 | 5 MIN
Schade zakelijk

Dámini: 100 dagen teamleider serviceteam zakelijk

Dámini Sheombarsing heeft al diverse functies vervult bij Nedasco. Onlangs vierde zij haar eerste 100 dagen als teamleider Serviceteam Zakelijk. Wij vroegen hoe het haar bevalt, wat zij als directeur van een verzekeraar zou doen en wat ze absoluut niet zou missen in verzekeringsland.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 22 november 2022 | 5 MIN
Schade zakelijk

Vanaf 1 januari boetes voor niet-registreerde (land)bouwvoertuigen

Sinds dit jaar mogen (land)bouwvoertuigen, zoals trekkers en mobiele kranen, alleen de weg op met een RDW registratie op kenteken en een WA-verzekering. In de praktijk zijn er nog steeds voertuigen zonder registratie. Mogelijk zijn deze alleen op algemene bedrijfspolissen verzekerd en dat is niet genoeg. Heb jij klanten in de (land)bouw? Dan is het raadzaam hen hierop te wijzen.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 27 oktober 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Een kijkje in de keuken: naverrekeningen

Naverrekeningen, elk jaar is onze backoffice er druk mee. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met naverrekenen? En wat is het verschil met premievaststelling? Ik leg het je uit en neem je mee achter de schermen.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 27 oktober 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Risico’s in de horeca

De horecabranche ontwikkelt zich snel. Hierdoor veranderen de risico’s binnen deze branche. Zijn alle risico’s van jouw relatie goed in kaart gebracht?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 26 september 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Beveiligingseisen bij een inbraakverzekering: hoe zit het?

10% van de bedrijven heeft ieder jaar te maken met één of meer inbraken. Dit brengt naast overlast ook veel kosten met zich mee. Een ondernemer kan zich verzekeren tegen inbraak. Verzekeraars eisen daarbij wel dat de beveiliging voldoet aan een BORG-certificaat.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 25 juli 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Cybercriminaliteit: risico-inventarisatie en handvatten voor advies

Heb jij al een cyberverzekering afgesloten voor jouw klant? Ik zie in veel portefeuilleoverzichten vooral verzekeringen voor brand en schade, maar geen cyber. Terwijl bijna de helft van alle Nederlandse bedrijven te maken heeft gehad met cybercriminaliteit, zoals je in onze eerdere blog hebt kunnen lezen. En deze dreiging neemt alleen maar toe. Het is complex om mee te nemen in het advies. Ik help jullie graag. In deze blog geef ik handvatten en tips die je helpen cyberverzekeringen goed te adviseren.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 22 juni 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Bouwondernemer heeft advies op maat nodig

Of het nu een aannemer is die verantwoordelijk is voor grote projecten of een klusjesman die een kleine reparatie aan een woning voor zijn rekening neemt, een ondernemer in de bouw loopt risico’s waarvan hij zich niet altijd bewust is. Als adviseur kun je het gesprek met hem aangaan en hem op maat adviseren over verzekeringsoplossingen.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 9 juni 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Wijs bestuurders op het risico van aansprakelijkheid

Bedrijven in het mkb schenken maar weinig aandacht aan bestuurdersaansprakelijkheid. En verenigingen en stichtingen weten vaak niet eens dat dat risico bestaat. Bestuurders kunnen bovendien denken dat ze goed verzekerd zijn. Jij als adviseur kunt hen wijzen op het aansprakelijkheidsrisico en adviseren over een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 12 april 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Thuiswerken en werkgeversaansprakelijkheid, hoe zit het?

Het thuiswerken krijgt steeds meer structurele vormen. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van een werkgever als er iets gebeurt met een werknemer op zijn/haar thuiswerkplek?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 21 maart 2022 | 3 MIN
Schade zakelijk

Wat als een (land)bouwvoertuig niet is geregistreerd?​

Vanaf 1 januari 2022 mogen (land)bouwvoertuigen, zoals bijvoorbeeld trekkers, shovels en mobiele kranen alleen nog de weg op als ze bij de RDW geregistreerd zijn en een WA-verzekering hebben. Tot 31 december 2021 konden eigenaren van een bestaand landbouwvoertuig deze eenvoudig en tegen een gereduceerd tarief laten keuren en registreren. Wat als een eigenaar hier geen gebruik van heeft gemaakt en zijn (landbouw)voertuig nog niet heeft geregistreerd?

Tanja van der Grift Consultant Schadeverzekeringen 20 januari 2022 | 2 MIN