Schade particulier

Mijn drone heeft schade. Ben ik hiervoor verzekerd?

“Zzzzz, hoor jij ook iets boven je vliegen". Grote kans dat je net een drone hebt gehoord. Niet zo gek, drones zijn ontzettend populair geworden bij particulieren en bedrijven. Het wordt gebruikt voor zowel vermaak – denk aan luchtfotografie en video's – en voor zakelijke toepassingen zoals inspecties en landbouw. Maar met het vele gebruik komen ook nieuwe verzekeringsvraagstukken naar boven. Want wat als ik bots met mijn drone. Ben ik hiervoor verzekerd? Lees verder hoe dit precies zit.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 28 september 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Veilig en verzekerd brommen op je snorfiets

Veel snorfietsers kiezen ervoor om hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets. Vooral sinds de invoering van de helmplicht is deze trend sterk toegenomen. Heeft jouw klant ook zijn snorfiets omgebouwd naar een bromfiets? Dan moet je zijn verzekering aanpassen. Waarom? Omdat je klant anders bij schade niet meer gedekt is.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 29 juni 2023 | 2 MIN
Schade particulier

Zaak aan huis: hoe verzeker je dat?

Als adviseur heb je vast wel eens te maken met risico’s waarbij er sprake is van zowel particulier als zakelijk gebruik. Bij motorrijtuigen is die scheidslijn vaak wel duidelijk door de btw-toepassing. Bij woningen met een zaak aan huis ligt dit wat moeilijker en kom je al gauw in het bekende ‘grijze’ gebied. Hoe zorg je dan toch voor een passende oplossing voor je klant? In deze blog leg ik uit hoe je dit aanpakt en wat je kunt – of eigenlijk moet – vragen aan je klant.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 28 maart 2023 | 2 MIN
Schade particulier

Hoe verzeker je e-fatbikes en e-steps?

Door de helmplicht zijn veel mensen op zoek naar alternatieven, zoals de e-bike, speedpedelec, e-fatbike, e-step, segway en elektrische bakfiets. Maar lang niet alle voertuigen mogen de openbare weg op. Dus hoe zit het met de verzekering en aansprakelijkheid?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 januari 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Geen ijsvrije auto en schade veroorzaakt: wat zijn de gevolgen?

Als autoruiten niet gekrabd zijn en er wordt schade veroorzaakt, dan heeft dat soms verregaande gevolgen. Ik neem je mee waarom autoruiten krabben zo belangrijk is en wat die gevolgen dan (kunnen) zijn. Ook voor de verzekering.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 20 januari 2023 | 5 MIN
Schade particulier

Op de snorfiets… een helm op? Waarom?

Alle snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. Maar waarom eigenlijk? En wat zijn de alternatieven? We vertellen je erover in dit artikel. Daarnaast benadrukken we het belang van de juiste verzekering.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 30 december 2022 | 2 MIN
Schade particulier

De particuliere pakketverzekeringen bij Nedasco

Pakketverzekering. Bijna iedere maatschappij heeft er wel een, elk met een andere benaming. Het ASR Voordeelpakket, Nationale Nederlanden ZekerheidsPakket Particulieren, Avéro Achmea Compleet bij Elkaar Pakket, enzovoort. Binnen het Nedasco ServiceNet (NSN) zijn degene waar wij een volmacht van hebben af te sluiten.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 oktober 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Particuliere one-stop-shop in de praktijk

In mei 2021 zijn het Serviceteam Particulier (volmacht afdeling) en de afdeling Provinciaal nauwer gaan samenwerken. Hierdoor sluiten onze dienstverleningen beter op elkaar aan. Wanneer iets niet in de volmacht past, dan wordt er in overleg met de adviseur gekeken in hoeverre het risico provinciaal is onder te brengen. Hiermee willen wij als een ‘one-stop-shop’ fungeren.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 27 september 2022 | 5 MIN
Schade particulier

Zonnepanelen standaard meeverzekerd op de particuliere woonhuisverzekering?

Met de huidige energietransitie zie je alle daken in Nederland zwart kleuren. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en hun opbrengsten worden steeds hoger. Dit komt de terugverdientijd ten goede. Maar zijn zonnepanelen wel standaard meeverzekerd op alle woonhuisverzekeringen of moeten ze op de polis worden aangetekend?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 24 augustus 2022 | 3 MIN
Schade particulier

Nieuwe wetswijziging rondom preventie: heb jij jouw relatie al geïnformeerd?

1 juli 2022 komt steeds dichterbij. Vanaf dan is in iedere woning een rookmelder verplicht. Op iedere verdieping en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Dit staat in het Bouwbesluit van onze overheid. Nieuwbouw heeft deze verplichting al sinds 2003. Met deze aanpassing is er gehoor gegeven aan onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland te verplichten. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 22 maart 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Moet een schoorsteen elk jaar geveegd worden?

Door de stijgende gasprijzen worden houtkachels meer gebruikt dan normaal. Maatschappijen zijn bang dat hierdoor meer schades ontstaan, omdat de houtkachel vaak wordt aangezet zonder dat de schoorsteen is geveegd. Moet een schoorsteen daarom elk jaar geveegd worden?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 22 december 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Waarom is een rechtsbijstandverzekering voor particulieren nuttig? (+ actueel voorbeeld)

Jouw particuliere klant kan in conflict raken met zijn buurman, zijn baas of zijn ex-partner. Soms komt jouw klant er zelf niet uit met de betrokken partijen en is er juridische hulp nodig. Dit kan hoog in de papieren lopen. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan dan uitkomst bieden.

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 18 mei 2021 | 4 MIN
Schade particulier

De oldtimerverzekering: wanneer van toepassing?

Een oldtimerverzekering is specifiek van toepassing op het gebruik van een oldtimer. Maar wanneer komt jouw klant voor zo'n verzekering in aanmerking? En waar moet jij als financieel adviseur op letten?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 23 april 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Beveiligingscertificaat auto tijdig verlengen: waarom is dit zo belangrijk?

Bij autodiefstal loopt een schadeclaim hoog op. Verzekeraars vragen daarom een geldig beveiligingscertificaat. Die moet tijdig verlengd worden. Waarom is dit zo belangrijk?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 25 januari 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Asbestdaken: hoe zijn die nu verzekerd?

Er was een verbod op asbestdaken op komst. Verzekeraars hadden daarom polissen aangepast. Er kwam toch geen verbod. Hoe zit het nu met het verzekeren van asbestdaken dan?

Folko de Raad Senior medewerker Serviceteam Particulier 24 november 2020 | 5 MIN