SCHADE PARTICULIER

Verzekeraars en zonnepanelen

Folko de Raad
30 september 2021
🕛 4 min. lezen

Alle verzekeringen in één pakket?
Lees meer over schade particulier »

We zien ze steeds vaker op de daken liggen; zonnepanelen. Bedrijven die zonnepanelen kunnen installeren schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Ze worden goedkoper en verbeterd qua opbrengst, waardoor het aantrekkelijker wordt om ze op je dak te installeren. Maar zijn die zonnepanelen wel standaard meeverzekerd in alle woonverzekeringen? Of moeten deze specifiek op de polis worden vermeld?

De verzekeraars

Verzekeraars gaan mee met de tijd waardoor er de afgelopen jaren een aantal partijen zijn die in hun polisvoorwaarden de zonnepanelen benoemen.
Dit is bijvoorbeeld het geval bij a.s.r., Allianz en Nationale-Nederlanden. Bij deze maatschappijen kan je middels de herbouwwaardemeter of middels een aparte vraagstelling op het aanvraagformulier de zonnepanelen meeverzekeren. Hier hoeft geen aparte notitie voor te worden gemaakt.

Bij De Goudse is er een mogelijkheid om de dekking “duurzaam Wonen” bij te sluiten waardoor de zonnepanelen ook zijn meeverzekerd. Bij Zevenwouden zijn zonnepanelen ook standaard meeverzekerd mits de totale verzekerde som onder de € 750.000,- euro blijft.

Bij Avero Achmea is het weer een ander verhaal. Zij werken met staffels. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de herbouwwaardemeter, kan hierop altijd worden aangegeven of zonnepanelen meeverzekerd moeten worden. Mocht het om een mutatie gaan dan is het belangrijk om in de gaten te houden of de totale waarde van de woning inclusief de zonnepanelen nog onder de staffel blijft vallen, want anders kan er sprake zijn van onderverzekering.

Let goed op de voorwaarden…

Al met al is het verzekeren van zonnepanelen dus niet voor elke maatschappij hetzelfde. Daarbij is het advies om altijd binnen NSN te kijken in hoeverre een maatschappij de optie biedt om dit mee te verzekeren.
Dit kan dan door middel van het opnieuw invullen van een herbouwwaardemeter of door een apart vinkje aan te kruisen voor het meeverzekeren van de zonnepanelen. In die laatste situatie hoef je niet een apart bedrag op te geven. Het ServiceNet berekend dan zelf een toeslagpremie voor dit risico.

Mocht er bij een mutatie geen mogelijkheid zijn om zonnepanelen mee te verzekeren of een wijziging aan te brengen, stuur dan een mail naar serviceteam.particulier@nedasco.nl

  Alles in één pakket

  Maak het verschil voor jouw klanten door verzekeringen van verschillende verzekeraars in één particulier pakket op te nemen. Als adviseur krijg je bij Nedasco ook de nodige tools, kennis en dienstverlening.

  Vragen?

  Heb je vragen over het verzekeren van zonnepanelen bij Nedasco? Neem dan gerust contact op met het Serviceteam Particulier via serviceteam.particulier@nedasco.nl of via 033 – 46 70 830.

  Dit vind je ook interessant:

  18 mei 2021

  Nut van een particuliere rechtsbijstandverzekering

   

  25 januari 2020

  Beveiligingscertificaat auto tijdig verlengen: waarom is dit zo belangrijk?

   

  25 januari 2021

  Zijn appartementen met een slapende VvE wel verzekerd?

   

  Over de auteur

  Folko de Raad is senior medewerker serviceteam particulier. Hij heeft geruime tijd ervaring opgedaan bij het intermediair en staat elke dag klaar voor onze klant. Regelmatig deelt hij zijn kennis op het gebied van particuliere verzekeringen.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *