SCHADE PARTICULIER

Nut van een particuliere rechtsbijstand-verzekering

(+ voorbeeld)

Folko de Raad
18 mei 2021
🕑 4 min. lezen

Alle verzekeringen in één pakket?
Lees meer over schade particulier »

Jouw particuliere klant kan in conflict raken met zijn buurman, zijn baas of zijn ex-partner. Soms komt jouw klant er zelf niet uit met de betrokken partijen en is er juridische hulp nodig. Dit kan hoog in de papieren lopen. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan dan uitkomst bieden.

Wat wordt er verzekerd met een rechtsbijstandverzekering particulier?

Met de rechtsbijstandverzekering voor particulieren verzekert jouw klant hulp en advies bij juridische problemen. Hiermee heeft hij toegang tot juristen die weten wat zijn rechten en plichten zijn in bepaalde situaties. Deze juristen zijn vaak in dienst van de verzekeraar waar jouw klant zijn rechtsbijstandverzekering heeft afgenomen.

Een conflict komt vaker voor dan de gemiddelde particulier verzekerde denkt. Bekende voorbeelden zijn: burenruzie, onrechtmatig ontslag, aankoop van een woning en echtscheiding (mediation).

Voorbeelden nut rechtsbijstandverzekering

Hierboven hebben we ze al even benoemd, de voorbeelden waarbij een rechtsbijstandverzekering handig kan zijn: burenruzie, onrechtmatig ontslag, aankoop van een woning en echtscheiding (mediation). Dit zijn de meest bekende vormen van conflict. Met de covid-19 situatie komen daar nieuwe conflicten bij. Vaak tussen werkgever en werknemer. Hieronder schetsen we een voorbeeld:

Meedoen aan een testevenement en besmet raken met Covid-19
Als een werknemer meedoet aan een testevenement, hoort daar het risico op ziekte bij. Werkgevers gaan daar verschillend mee om. Ze mogen een werknemer niet verbieden om naar een testevenement te gaan, maar hen wel vragen om de geadviseerde 5 dagen in quarantaine te blijven als zij ziek worden.

Werkgever en werknemer moeten in gesprek blijven met elkaar als het gaat om deze situatie. Als er toch een conflict ontstaat, kan de werknemer zijn rechtsbijstandsverzekeraar inschakelen om erachter te komen wat zijn rechten en plichten zijn in een dergelijke situatie.

Alles in één pakket

Maak het verschil voor jouw klanten door verzekeringen van verschillende verzekeraars in één particulier pakket op te nemen. Als adviseur krijg je bij Nedasco ook de nodige tools, kennis en dienstverlening.

Wat kost een rechtsbijstand voor particulieren?

De particuliere rechtsbijstandverzekering staat, net als de zakelijke variant, bekend als een dure verzekering. Des te belangrijker is het dus om deze verzekering volledig af te stemmen op de behoefte van jouw klant. Zet de kennis die jij van jouw klant hebt in om het juiste advies over een particuliere rechtsbijstandverzekering te kunnen geven. Welke dekkingen heeft hij behoefte aan? Wat is zijn gezinssituatie? Is hij bereid om eigen risico te betalen en zo ja, hoeveel? De prijs van een particuliere rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van deze keuzes.

Als financieel adviseur kun je in onze tool Kies, Vergelijk en Sluit in NSN gemakkelijk een vergelijk maken van de rechtsbijstandverzekeringen die wij in volmacht hebben.

Afsluiten in volmacht

Binnen onze volmacht zijn er diverse partijen waar jij voor jouw particuliere relatie een rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten.

Vragen?

Heb je vragen over de rechtsbijstandverzekering voor particulieren? Neem dan contact op met de afdeling Serviceteam Particulier, te bereiken via 033 – 46 70 830 of serviceteam.particulier@nedasco.nl.

Dit vind je ook interessant:

15 december 2020

Geen ijsvrije auto en schade veroorzaakt: wat zijn de gevolgen?

 

15 december 2020

WA-direct autoverzekering: medio 2021 schades sneller behandelen?

 

5 februari 2021

Zware weersomstandigheden: hoe voorkom je (veel) schade?

 

Over de auteur

Folko de Raad is senior medewerker serviceteam particulier. Hij heeft geruime tijd ervaring opgedaan bij het intermediair en staat elke dag klaar voor onze klant. Regelmatig deelt hij zijn kennis op het gebied van particuliere verzekeringen.

1 Reactie

  1. Mara

    Bedankt voor het delen van de voorbeelden wanneer een rechtsbijstandverzekering nut heeft. Ik had er niet bij stilgestaan dat er veel conflicten ontstaan op de werkvloer. Het zou natuurlijk vervelend zijn wanneer je veel onnodige kosten moet maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *