Schade particulier

Veilig en verzekerd brommen op je snorfiets

Folko de Raad
Senior medewerker Serviceteam Particulier

Veel snorfietsers kiezen ervoor om hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets. Vooral sinds de invoering van de helmplicht is deze trend sterk toegenomen. Heeft jouw klant ook zijn snorfiets omgebouwd naar een bromfiets? Dan moet je zijn verzekering aanpassen. Waarom? Omdat je klant anders bij schade niet meer gedekt is.

Verplichte goedkeuring van de RDW

Je klant heeft zijn snorfiets laten ombouwen naar een bromfiets met een maximale snelheid van 45 km/u. Dit betekent niet dat hij meteen de weg op kan. Hij is namelijk verplicht om zijn bromfiets te laten keuren door de Dienst Wegverkeer (RDW). Na goedkeuring van de RDW, krijgt je klant een gele kentekenplaat.

En nu? Nu stel je ons op de hoogte van de wijziging. Wij registreren de juiste kentekenplaat in ons systeem.

Verzekering aanpassen

Na het ombouwen van de fiets moet ook de verzekering worden aangepast. Dit kan makkelijk en snel via NSN.

Lukt het niet via NSN? Stuur ons de wijziging via mail. Wij passen dan de verzekering van je klant aan.

Maar let op: de premie voor een bromfiets is hoger dan voor een snorfiets. Dit komt omdat een bromfiets sneller rijdt dan een snorfiets. Hierdoor is het risico en de schade aan de fiets vaak groter.

Gevolgen niet doorgeven omgebouwde snorfiets

Als je klant de omgebouwde fiets niet aan ons doorgeeft, wordt mogelijke schade niet meer gedekt. De bromfiets komt namelijk niet meer overeen met de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor wij de verzekering hebben gesloten. Je klant zal dan verplicht zijn eventuele schadevergoedingen zelf te betalen, wat natuurlijk erg vervelend is voor je klant.

Oftewel: als je klant zorgeloos wil brommen, geef het dan snel door als hij zijn snorfiets ombouwt!

Vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact op met onze afdeling Serviceteam Particulier via 033 – 46 70 830 of serviceteam.particulier@nedasco.nl. Wij helpen je graag.

Folko de Raad

Folko de Raad is specialist Serviceteam Zakelijk. Voorheen was hij senior medewerker Serviceteam Particulier. Waar hij eerst regelmatig kennis deelde op het gebied van particuliere verzekeringen, doet hij dat nu met veel plezier over zakelijke.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *