Blog Categorie: Schade particulier
Veilig de feestdagen in: brandgevaar door kerstversiering voorkomen
Binnenkort is het weer kerst, een gezellige tijd met lichtjes en kerstslingers. Maar deze tijd brengt helaas ook risico’s met zich mee. Elk jaar ontstaan er tijdens de feestdagen veel branden door slecht onderhouden of onveilige kerstverlichting en -decoraties. Als adviseur speel je een belangrijke rol door je klanten te helpen veilig te genieten van het kerstseizoen, zonder zorgen over brandgevaar. Lees snel verder welke tips we hebben.
Wat moet er gebeuren met de verzekeringen na overlijden?
Bij een overlijden moet er ontzettend veel geregeld worden. We snappen dat nabestaanden in zo’n situatie andere zaken aan hun hoofd hebben dan al het regelwerk. Daarom bieden wij graag wat duidelijkheid in wat er geregeld moet worden. Zo kun jij als adviseur een helder beeld geven van wat nabestaanden kunnen verwachten.
Hoe voorkom je (herfst) schade aan je woning?
Nu de herfst begint, is het tijd om niet alleen de tuinmeubels op te bergen en de warme winterjas tevoorschijn te halen, maar ook om je woning klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In de herfst zien we namelijk vaker schade door volle dakgoten en schoorstenen die na maanden weer worden gebruikt. In deze blog geven we tips om deze schade eenvoudig te voorkomen.
Wonen én werken onder één dak: hoe verzeker je dit goed?
Het gebeurt regelmatig dat een woning niet alleen gebruikt wordt om in te wonen, maar ook om in te werken. In de meeste gevallen mag dit. Wel is het belangrijk om naast een eventuele vergunning de juiste verzekering af te sluiten. We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om de werkruimte mee te verzekeren op de particuliere opstal- of inboedelverzekering. In deze blog leg ik je uit hoe dit zit.
Sport, spel en aansprakelijkheid
Het EK en de Olympische Spelen zijn weer achter de rug. Helaas is niet iedereen er ongeschonden van afgekomen. Sporten brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Risico’s waar je in het heetst van de strijd niet bij stilstaat, want je wilt natuurlijk winnen. Maar wat als jouw judoworp toch ongelukkig uitpakt? Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid?
(G)een zorgeloze vakantie? Zo help jij je klant
De vakantieperiode is weer aangebroken! Tijd om onbezorgd te genieten en te ontspannen. Maar wat als er toch iets misgaat tijdens de vakantie van je klant? Dan is het goed om te weten wat jij voor je klant kunt doen. Hier zijn enkele belangrijke punten die je kunt volgen om je klant in nood te helpen.
Wat te doen bij faillissement van een reisorganisatie
Je klant heeft maanden geleden een heerlijke vakantie geboekt, de koffers zijn ingepakt, maar dan ontvangt hij een e-mail met slecht nieuws. De reisorganisatie waar de reis is geboekt is failliet verklaard. En nu? Is je klant zijn geld kwijt en is dit verzekerd? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit.
Uitgesteld! Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen
Dat de registratie- en kentekenplicht eraan komt, dat wisten we al. Maar: wist je ook dat deze plicht is uitgesteld van 1 juli 2024 naar 1 januari 2025? In deze blog leggen we uit wat de registratie- en kentekenplicht inhoudt en wat gaat veranderen.
De verzekeringsuitdagingen bij elektrische fietsen
E-bikes, speed pedelacs, elektrische bakfietsen, en andere typen elektrische fietsen overspoelen onze fietspaden en wegen. En dat is niet gek. Want de fietsen zijn razend populair in Nederland. Maar hoe verzeker je eigenlijk al deze verschillende typen elektrische fietsen? En tegen welke uitdagingen loop je aan wanneer je zo’n fiets wilt verzekeren? In deze blog vertel ik je er meer over.
Wat je moet weten over de verzekering van een fatbike
Wie kiest voor een fatbike krijgt er vaak meer avontuur bij dan verwacht. Hoewel de kans dat je letterlijk tegen een fatbike aanloopt klein is, komt het soms toch voor. Het resultaat is dan vaak schade aan of veroorzaakt door de fatbike. Wat is dan verzekerd en wat niet? We leggen het je uit.
De toekomst van duurzaam schadeherstel
Het woord ‘duurzaamheid’ is misschien wel een van de meest gehoorde termen van dit moment. Ook in onze branche heeft duurzaamheid steeds meer de aandacht. Dit is met name in de vorm van duurzaam schadeherstel. Het mooie nieuws is dat er zelfs een manifest is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars met samenwerkende partijen. Hun doel? Dat duurzaam schadeherstel eind 2024 de norm moet zijn in de branche.
Achter het stuur, wanneer wel en wanneer niet?
Je bent net ongelukkig terecht gekomen toen je die enkel verzwikte op de laatste twee treden van de trap en nu zit je in het gips. Gelukkig is het je linker enkel en bestuur je een automaat. Want de kinderen moeten echt door iemand naar school gebracht worden. Maar hoe zit dat nu? Wanneer mag je autorijden met een medische aandoening en wanneer mag het niet? Ontdek wat de regels hiervoor zijn!
Waterschade? Voorkomen is beter dan genezen!
Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland. Dit kan leiden tot waterschade. In deze blog lees je wat de meeste verzekeringen wel en niet dekken. Ook delen we 10 preventiemaatregelen om schade te voorkomen.
Op wintersport, waar moet je aan denken?
Je moonboots zijn weer aan en je hebt je ski’s en langlaufstokken weer van zolder getrokken. Het wintersportseizoen is in volle gang! De welbekende afstreeplijst voor het inpakken is bijna helemaal afgestreept. Maar er zijn nog meer zaken die je niet moet vergeten te regelen voor je met je goede gedrag de skilift uitstapt. In deze blog geef ik je wat tips!
Een avond niet thuis: Hoe bescherm ik mijn huis?
Tijdens de gezellige feestdagen zijn we juist minder thuis. Je gaat bijvoorbeeld lekker gourmetten met de schoonouders of je staat op die prachtig witte piste in Saalbach Hinterglemm. Maar let op: het dievengespuis weet je huis te vinden. Hoe zorg je er dan voor dat je niet enkel een lege boekenplank vindt als je thuiskomt?