Schade particulier

Versoepelingen bij overstromingsschade

De laatste jaren zien we dat klimaatverandering steeds meer gevolgen heeft voor ons dagelijks leven. Een van de meest zichtbare en schadelijke effecten is het toegenomen risico op overstromingen. In Nederland, een land dat al eeuwenlang strijdt tegen de kracht van het water, is dit een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Tot nu toe werd overstromingsschade meestal keihard uitgesloten door verzekeraars. Nu zien we hier en daar een voorzichtige versoepeling.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 1 juni 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Ik stel je voor aan 3 betrouwbare schadeherstellers!

Drukte bij aannemers: het zal je niet vreemd in de oren klinken. Vooral als tussenpersoon voor opstal- en inboedelschade. Hierdoor is het lastig om op korte termijn een schadehersteller te vinden. Het duurt daardoor lang voor de schades van jouw klant zijn hersteld. Een oplossing is jouw klant zelf de schade te laten herstellen. Maar wat als je klant zelf geen klusser is? Geen paniek. Er zijn ook andere manieren, bijvoorbeeld direct herstel. In deze blog vertel ik je over direct herstel en onze drie meest ingeschakelde herstellers bij schade!

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 28 maart 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Zaak aan huis: hoe verzeker je dat?

Als adviseur heb je vast wel eens te maken met risico’s waarbij er sprake is van zowel particulier als zakelijk gebruik. Bij motorrijtuigen is die scheidslijn vaak wel duidelijk door de btw-toepassing. Bij woningen met een zaak aan huis ligt dit wat moeilijker en kom je al gauw in het bekende ‘grijze’ gebied. Hoe zorg je dan toch voor een passende oplossing voor je klant? In deze blog leg ik uit hoe je dit aanpakt en wat je kunt – of eigenlijk moet – vragen aan je klant.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 28 maart 2023 | 2 MIN
Schade particulier

Hoe verzeker je e-fatbikes en e-steps?

Door de helmplicht zijn veel mensen op zoek naar alternatieven, zoals de e-bike, speedpedelec, e-fatbike, e-step, segway en elektrische bakfiets. Maar lang niet alle voertuigen mogen de openbare weg op. Dus hoe zit het met de verzekering en aansprakelijkheid?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 31 januari 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Op de snorfiets… een helm op? Waarom?

Alle snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. Maar waarom eigenlijk? En wat zijn de alternatieven? We vertellen je erover in dit artikel. Daarnaast benadrukken we het belang van de juiste verzekering.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 30 december 2022 | 2 MIN
Schade particulier

Zelf schade herstellen: kan dat?

De fraaie houten vloer van je klant is zwaar beschadigd na heftige regenval. Hij wacht al weken op een herstelofferte en het daadwerkelijke herstel zal nog langer op zich laten wachten. Hij vraagt jou of hij de vloer zelf kan herstellen. Wat is jouw advies?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 30 november 2022 | 3 MIN
Schade particulier

De particuliere pakketverzekeringen bij Nedasco

Pakketverzekering. Bijna iedere maatschappij heeft er wel een, elk met een andere benaming. Het ASR Voordeelpakket, Nationale Nederlanden ZekerheidsPakket Particulieren, Avéro Achmea Compleet bij Elkaar Pakket, enzovoort. Binnen het Nedasco ServiceNet (NSN) zijn degene waar wij een volmacht van hebben af te sluiten.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 31 oktober 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Particuliere one-stop-shop in de praktijk

In mei 2021 zijn het Serviceteam Particulier (volmacht afdeling) en de afdeling Provinciaal nauwer gaan samenwerken. Hierdoor sluiten onze dienstverleningen beter op elkaar aan. Wanneer iets niet in de volmacht past, dan wordt er in overleg met de adviseur gekeken in hoeverre het risico provinciaal is onder te brengen. Hiermee willen wij als een ‘one-stop-shop’ fungeren.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 27 september 2022 | 5 MIN
Schade particulier

Zonnepanelen standaard meeverzekerd op de particuliere woonhuisverzekering?

Met de huidige energietransitie zie je alle daken in Nederland zwart kleuren. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en hun opbrengsten worden steeds hoger. Dit komt de terugverdientijd ten goede. Maar zijn zonnepanelen wel standaard meeverzekerd op alle woonhuisverzekeringen of moeten ze op de polis worden aangetekend?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 24 augustus 2022 | 3 MIN
Schade particulier

Hoe voorkom je inbraak in een auto en/of woning?

Het aantal inbraken neemt toe. Nu Nederland weer vaker van huis is, slaan dieven hun slag. Met het oog op de vakantieperiode klinkt nu nog duidelijker; voorkomen is beter dan genezen. Iris Huldij heeft een paar tips op een rij gezet hoe inbraak te voorkomen is.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 21 juli 2022 | 3 MIN
Schade particulier

Nieuwe wetswijziging rondom preventie: heb jij jouw relatie al geïnformeerd?

1 juli 2022 komt steeds dichterbij. Vanaf dan is in iedere woning een rookmelder verplicht. Op iedere verdieping en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Dit staat in het Bouwbesluit van onze overheid. Nieuwbouw heeft deze verplichting al sinds 2003. Met deze aanpassing is er gehoor gegeven aan onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland te verplichten. Doel van de nieuwe regels is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 22 maart 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Contra-expertise: waar moet je opletten?

Als een verzekerde een schadeclaim bij ons indient, kunnen wij ervoor kiezen de schade op te laten nemen door een schade-expert. Deze stelt in goed overleg met de verzekerde de schade vast, maakt een schaderapport en geeft ons verslag hiervan. Soms kunnen de verzekerde en de expert het echter niet eens worden over de omvang van de schade. De verzekerde kan dan gebruikmaken van zijn recht een contra-expert in te schakelen. Daar zijn natuurlijk wel spelregels aan verbonden.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 22 februari 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Moet een schoorsteen elk jaar geveegd worden?

Door de stijgende gasprijzen worden houtkachels meer gebruikt dan normaal. Maatschappijen zijn bang dat hierdoor meer schades ontstaan, omdat de houtkachel vaak wordt aangezet zonder dat de schoorsteen is geveegd. Moet een schoorsteen daarom elk jaar geveegd worden?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 22 december 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Actieve schaderegeling bij verkeersschade

Schade door aanrijding is nooit leuk, vooral als er sprake is van letsel. Wij kunnen als (volmacht)verzekeraar of tussenpersoon het leed niet wegnemen, maar we kunnen het wel proberen te verzachten. Hoe?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 29 september 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Waarom is een rechtsbijstandverzekering voor particulieren nuttig? (+ actueel voorbeeld)

Jouw particuliere klant kan in conflict raken met zijn buurman, zijn baas of zijn ex-partner. Soms komt jouw klant er zelf niet uit met de betrokken partijen en is er juridische hulp nodig. Dit kan hoog in de papieren lopen. Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan dan uitkomst bieden.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 18 mei 2021 | MIN