Blog Categorie: Schade particulier

Wit, blauw, groen… wat betekent die kentekenkleur?
Wat zegt de kleur van een kentekenplaat eigenlijk? Van geel tot blauw, groen en wit: elke kleur en lettercombinatie vertelt iets over het voertuig of de eigenaar. In deze blog ontdek je in één overzicht wat kentekens betekenen – van taxi en tijdelijke platen tot defensie, diplomaten en landbouwvoertuigen.


Verjaring van schadeclaims: zo zit het
Een schade die jaren geleden is ontstaan, lijkt nog gewoon claimbaar - tot de verzekeraar de claim afwijst wegens verjaring. In deze blog lees je hoe de verjaringstermijn werkt, welke uitzonderingen er zijn en waarom aandacht voor langlopende schades belangrijk is.


Een kijkje in de keuken bij het Serviceteam Particulier
Normaal gesproken schrijf ik, Nathalie Hovius, iedere maand een stukje over verzekeringskwesties. Hartstikke handig natuurlijk, maar het leek mij ook leuk om jullie eens mee te nemen in wat er gebeurt op de afdeling Serviceteam Particulier. Ook benieuwd hoe het op onze afdeling is?


Zo voorkom je waterschade, stormschade en inbraak in het voorjaar
Maart roert zijn staart. Een cliché, maar met een kern van waarheid. Smeltende sneeuw, zware regenval en stormen verhogen het risico op waterschade en lekkages. Daarnaast nemen inbraken toe omdat het langer licht is waardoor men vaker van huis is. Hoe bereid je jezelf hier op voor? Lees onze blog met preventieve maatregelen om schade in en rondom de woning te voorkomen.


Ga je op wintersport? Vergeet je winterbanden niet!
De wintersportperiode staat weer voor de deur. Of je nu richting de besneeuwde bergen van Duitsland of Oostenrijk reist, een goede voorbereiding is essentieel. Winterbanden spelen daarin een belangrijke rol. Dit is hét moment om je klanten te informeren over het belang van winterbanden. Hoewel ze in Nederland niet verplicht zijn en er voor 2025 geen wijzigingen gepland staan, geldt in veel andere landen wél een verplichting.


Veilig de feestdagen in: brandgevaar door kerstversiering voorkomen
Binnenkort is het weer kerst, een gezellige tijd met lichtjes en kerstslingers. Maar deze tijd brengt helaas ook risico’s met zich mee. Elk jaar ontstaan er tijdens de feestdagen veel branden door slecht onderhouden of onveilige kerstverlichting en -decoraties. Als adviseur speel je een belangrijke rol door je klanten te helpen veilig te genieten van het kerstseizoen, zonder zorgen over brandgevaar. Lees snel verder welke tips we hebben.


Wat moet er gebeuren met de verzekeringen na overlijden?
Bij een overlijden moet er ontzettend veel geregeld worden. We snappen dat nabestaanden in zo’n situatie andere zaken aan hun hoofd hebben dan al het regelwerk. Daarom bieden wij graag wat duidelijkheid in wat er geregeld moet worden. Zo kun jij als adviseur een helder beeld geven van wat nabestaanden kunnen verwachten.


Hoe voorkom je (herfst) schade aan je woning?
Nu de herfst begint, is het tijd om niet alleen de tuinmeubels op te bergen en de warme winterjas tevoorschijn te halen, maar ook om je woning klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In de herfst zien we namelijk vaker schade door volle dakgoten en schoorstenen die na maanden weer worden gebruikt. In deze blog geven we tips om deze schade eenvoudig te voorkomen.


Wonen én werken onder één dak: hoe verzeker je dit goed?
Het gebeurt regelmatig dat een woning niet alleen gebruikt wordt om in te wonen, maar ook om in te werken. In de meeste gevallen mag dit. Wel is het belangrijk om naast een eventuele vergunning de juiste verzekering af te sluiten. We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om de werkruimte mee te verzekeren op de particuliere opstal- of inboedelverzekering. In deze blog leg ik je uit hoe dit zit.


Sport, spel en aansprakelijkheid
Het EK en de Olympische Spelen zijn weer achter de rug. Helaas is niet iedereen er ongeschonden van afgekomen. Sporten brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Risico’s waar je in het heetst van de strijd niet bij stilstaat, want je wilt natuurlijk winnen. Maar wat als jouw judoworp toch ongelukkig uitpakt? Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid?


(G)een zorgeloze vakantie? Zo help jij je klant
De vakantieperiode is weer aangebroken! Tijd om onbezorgd te genieten en te ontspannen. Maar wat als er toch iets misgaat tijdens de vakantie van je klant? Dan is het goed om te weten wat jij voor je klant kunt doen. Hier zijn enkele belangrijke punten die je kunt volgen om je klant in nood te helpen.


Wat te doen bij faillissement van een reisorganisatie
Je klant heeft maanden geleden een heerlijke vakantie geboekt, de koffers zijn ingepakt, maar dan ontvangt hij een e-mail met slecht nieuws. De reisorganisatie waar de reis is geboekt is failliet verklaard. En nu? Is je klant zijn geld kwijt en is dit verzekerd? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit.


Uitgesteld! Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen
Dat de registratie- en kentekenplicht eraan komt, dat wisten we al. Maar: wist je ook dat deze plicht is uitgesteld van 1 juli 2024 naar 1 januari 2025? In deze blog leggen we uit wat de registratie- en kentekenplicht inhoudt en wat gaat veranderen.


De verzekeringsuitdagingen bij elektrische fietsen
E-bikes, speed pedelacs, elektrische bakfietsen, en andere typen elektrische fietsen overspoelen onze fietspaden en wegen. En dat is niet gek. Want de fietsen zijn razend populair in Nederland. Maar hoe verzeker je eigenlijk al deze verschillende typen elektrische fietsen? En tegen welke uitdagingen loop je aan wanneer je zo’n fiets wilt verzekeren? In deze blog vertel ik je er meer over.


Wat je moet weten over de verzekering van een fatbike
Wie kiest voor een fatbike krijgt er vaak meer avontuur bij dan verwacht. Hoewel de kans dat je letterlijk tegen een fatbike aanloopt klein is, komt het soms toch voor. Het resultaat is dan vaak schade aan of veroorzaakt door de fatbike. Wat is dan verzekerd en wat niet? We leggen het je uit.
