Schade particulier

De verzekeringsuitdagingen bij elektrische fietsen

E-bikes, speed pedelacs, elektrische bakfietsen, en andere typen elektrische fietsen overspoelen onze fietspaden en wegen. En dat is niet gek. Want de fietsen zijn razend populair in Nederland. Maar hoe verzeker je eigenlijk al deze verschillende typen elektrische fietsen? En tegen welke uitdagingen loop je aan wanneer je zo’n fiets wilt verzekeren? In deze blog vertel ik je er meer over.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 3 mei 2024 | 6 MIN
Schade particulier

Wat je moet weten over de verzekering van een fatbike

Wie kiest voor een fatbike krijgt er vaak meer avontuur bij dan verwacht. Hoewel de kans dat je letterlijk tegen een fatbike aanloopt klein is, komt het soms toch voor. Het resultaat is dan vaak schade aan of veroorzaakt door de fatbike. Wat is dan verzekerd en wat niet? We leggen het je uit.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 3 mei 2024 | 2 MIN
Schade particulier

De toekomst van duurzaam schadeherstel

Het woord ‘duurzaamheid’ is misschien wel een van de meest gehoorde termen van dit moment. Ook in onze branche heeft duurzaamheid steeds meer de aandacht. Dit is met name in de vorm van duurzaam schadeherstel. Het mooie nieuws is dat er zelfs een manifest is opgesteld door het Verbond van Verzekeraars met samenwerkende partijen. Hun doel? Dat duurzaam schadeherstel eind 2024 de norm moet zijn in de branche.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 5 april 2024 | 3 MIN
Schade particulier

Achter het stuur, wanneer wel en wanneer niet?

Je bent net ongelukkig terecht gekomen toen je die enkel verzwikte op de laatste twee treden van de trap en nu zit je in het gips. Gelukkig is het je linker enkel en bestuur je een automaat. Want de kinderen moeten echt door iemand naar school gebracht worden. Maar hoe zit dat nu? Wanneer mag je autorijden met een medische aandoening en wanneer mag het niet? Ontdek wat de regels hiervoor zijn!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 maart 2024 | 4 MIN
Schade particulier

Waterschade? Voorkomen is beter dan genezen!

Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor in Nederland. Dit kan leiden tot waterschade. In deze blog lees je wat de meeste verzekeringen wel en niet dekken. Ook delen we 10 preventiemaatregelen om schade te voorkomen.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 2 februari 2024 | 4 MIN
Schade particulier

Op wintersport, waar moet je aan denken?

Je moonboots zijn weer aan en je hebt je ski’s en langlaufstokken weer van zolder getrokken. Het wintersportseizoen is in volle gang! De welbekende afstreeplijst voor het inpakken is bijna helemaal afgestreept. Maar er zijn nog meer zaken die je niet moet vergeten te regelen voor je met je goede gedrag de skilift uitstapt. In deze blog geef ik je wat tips!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 januari 2024 | 3 MIN
Schade particulier

Een avond niet thuis: Hoe bescherm ik mijn huis?

Tijdens de gezellige feestdagen zijn we juist minder thuis. Je gaat bijvoorbeeld lekker gourmetten met de schoonouders of je staat op die prachtig witte piste in Saalbach Hinterglemm. Maar let op: het dievengespuis weet je huis te vinden. Hoe zorg je er dan voor dat je niet enkel een lege boekenplank vindt als je thuiskomt?

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 2 januari 2024 | 3 MIN
Schade particulier

Mantelzorg en aansprakelijkheid

Mantelzorg is het helpen van iemand die hulpbehoevend of beperkt is. Maar wat als er per ongeluk iets kapot gaat tijdens het zorgen? In deze blog leggen we uit hoe het zit aansprakelijkheid bij mantelzorg.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 29 december 2023 | 3 MIN
Schade particulier

De mogelijkheden voor het verzekeren van houtbouw

In deze tijd van verduurzaming en milieuvriendelijk bouwen wordt houtbouw steeds populairder. Dit heeft ook gevolgen voor de verzekeringswereld. De kans is groter dat je tijdens het verzekeren ermee te maken krijgt. Laten we daarom dieper ingaan op wat houtbouw precies inhoudt en wat de verzekeringsmogelijkheden zijn.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 december 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Toename van onbetrouwbare bedrijven door gebrek aan vakmensen

Er is een tekort aan vakmensen in de bouwsector, wat leidt tot vertragingen in projecten en noodsituaties, zoals waterschade. Onbetrouwbare bedrijven maken misbruik van deze situatie door oplichtingstactieken te gebruiken, zoals misleidende advertenties, het ontbreken van vooraf besproken kosten en het verzinnen van problemen.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 30 november 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Schade door een omgevallen boom: wie is aansprakelijk?

De herfst is begonnen! Dit kleurrijke seizoen, met vallende bladeren en frissere temperaturen, brengt soms ook onaangename verrassingen met zich mee. Stel je eens voor: een mooie boom van de buren valt om en beschadigt jouw auto. Zijn de buren dan aansprakelijk voor de schade? Wat de regelgeving hiervoor precies is lees je in deze blog!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 november 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Wat je moet weten over de onderzoekskosten van daken door waterschade

Overstroomde dakgoten, verschoven dakpannen en opgewaaid bitumen. Het extreme weer komt steeds vaker voor in Nederland. De vragen rondom onderzoekskosten van daken zijn hierdoor toegenomen. Terecht, want het is een kostenpost die voor je klant vaak niet financieel uitkomt en aardig kan oplopen.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 28 september 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Mijn drone heeft schade. Ben ik hiervoor verzekerd?

“Zzzzz, hoor jij ook iets boven je vliegen". Grote kans dat je net een drone hebt gehoord. Niet zo gek, drones zijn ontzettend populair geworden bij particulieren en bedrijven. Het wordt gebruikt voor zowel vermaak – denk aan luchtfotografie en video's – en voor zakelijke toepassingen zoals inspecties en landbouw. Maar met het vele gebruik komen ook nieuwe verzekeringsvraagstukken naar boven. Want wat als ik bots met mijn drone. Ben ik hiervoor verzekerd? Lees verder hoe dit precies zit.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 28 september 2023 | 4 MIN
Schade particulier

Met slippers achter het stuur: verzekerd of niet?

Helaas, de vakantie is voorbij. Je bent net terug uit dat zonnige paradijs en moet nog even snel langs de supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen. Zonder erover na te denken spring je de auto in, nog steeds met je teenslippers aan. Ergens in je achterhoofd klinkt: “Niet op je slippers rijden! Wanneer je een ongeluk krijgt ben je niet verzekerd!” Maar is dat ook echt waar?

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 23 augustus 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Dekkingen bij extreem vakantieweer

Overstromingen, extreme hagel en bosbranden. Steeds vaker worden we geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering. Helaas ook op vakantie. Het aantal meldingen op reisverzekeringen door extreem weer is dan ook sterk toegenomen. Heeft jouw klant ook schade door extreem weer gemeld? Lees verder om te weten wat je kunt doen.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 23 augustus 2023 | 2 MIN