Schade particulier

Wat je moet weten over de onderzoekskosten van daken door waterschade

Iris Huldij
Claimbehandelaar schade

Overstroomde dakgoten, verschoven dakpannen en opgewaaid bitumen. Het extreme weer komt steeds vaker voor in Nederland. De vragen rondom onderzoekskosten van daken zijn hierdoor toegenomen. Terecht, want het is een kostenpost die voor je klant vaak niet financieel uitkomt en aardig kan oplopen.

Worden de onderzoekskosten van daken vergoed?

Het antwoord op deze vraag is vrijwel in alle gevallen NEE. Het herstel van daken en het daarmee samenhangende onderzoek naar de lekkage is een risico wat een verzekeraar niet wil dekken, tenzij het gaat om stormschade. Dit komt omdat het wijst in de richting van onderhoud, wat hoort bij de positie van de huizenbezitter. Hetzelfde geldt voor het onderzoek naar de lekkage van muren, zowel doorslag of voegwerk en andere onderhoud gerelateerde oorzaken.

Welke onderzoekskosten zijn wel te verhalen op de woonhuisverzekering?

Het onderzoek naar een lekkage bij de waterleiding is vaak wel als aanvullende dekking ingesloten. Hieronder valt ook het verbouwingswerk om de leiding te kunnen herstellen. Als voorwaarde vanuit de verzekeraar, moet er schade zijn aangericht aan het woonhuis door het uitstromende water. De kosten moeten daarnaast redelijk en rechtvaardig zijn.

TIP: Overleg telefonisch met de afdeling Schade Brand/Varia bij een mogelijke leidinglekkage. Zo voorkom je eventuele misverstanden.

Let op: Voorwaarden en dekking verschillen per polis

Gebruik je dit artikel als handvat bij algemene vragen over het verhalen van onderzoekskosten bij waterschade? We raden je dan aan om de voorwaarden per polis goed door te nemen / te vergelijken. Hiermee geef je je klant een passend advies.

Vragen?

Neem gerust contact op met de afdeling Schade Brand/Varia via 033-4670890 of brandvaria.schade@nedasco.nl.

Iris Huldij

Iris Huldij is claimbehandelaar op de afdeling Schade Brandvaria. Zij is al sinds 2006 werkzaam in de bank en verzekeringsbranche. Iris zet de klant centraal door mee te denken en op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing. Haar opgedane kennis en ervaring komt hierin goed van pas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *