Schade particulier

Een avond niet thuis: Hoe bescherm ik mijn huis?

Nathalie Hovius
Senior medewerker Serviceteam Particulier

Tijdens de gezellige feestdagen zijn we juist minder thuis. Je gaat bijvoorbeeld lekker gourmetten met de schoonouders of je staat op die prachtig witte piste in Saalbach Hinterglemm. Maar let op: het dievengespuis weet je huis te vinden. Hoe zorg je er dan voor dat je niet enkel een lege boekenplank vindt als je thuiskomt?

Maar dat overkomt mij toch niet!

Inbrekers zien verrassend snel de kans om je huis binnen te komen. Denk aan een open poortdeur, een fiets die niet op slot staat met een huissleutel eraan, een open raam of sloten die al jaren niet vervangen zijn. Het zijn juist deze kleine dingen die je soms vergeet, waardoor inbrekers snel binnen zijn.

5 tips om je huis te beschermen tegen inbraak

 1. Doe ramen en deuren op slot: Logisch, maar we vergeten het allemaal wel eens.
 2. Zorg voor sterke sloten: Zo voorkom je bijvoorbeeld de ‘Bulgaarse methode’. Hiermee wordt een cilinderslot dat iets uitsteekt uit de deur getrokken. Laat ook speciale sloten op de schuifpui zetten. Die is namelijk extra gevoelig voor inbraak.
 3. Wek de indruk dat er iemand thuis is: Laat bijvoorbeeld de lichten of radio aan.
 4. Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet in het slot zitten: Ook wanneer je wel thuis bent, kun je een brutale inbreker tegenkomen die geruisloos binnensluipt.
 5. Verstop geen sleutels buiten je huis: Heb je een verstopplek bedacht? Dan kan een inbreker die ook bedenken.

Wat te doen als je langer van huis weg bent?

 1. Installeer buitenverlichting met bewegingssensoren. Inbrekers houden niet van licht, dus zet ze in de spotlight.
 2. Gebruik een tijdschakelaar voor je lampen. Zo lijkt het alsof je thuis bent. Zorg er wel voor dat de tijden waarop lampen aan- en uitgaan variëren.
 3. Leg al je waardevolle spullen uit het zicht. Denk aan laptops, tablets, telefoons en andere waardevolle bezittingen.
 4. Plaats je vakantiefoto’s pas op sociale media als je weer terug bent. Inbrekers kunnen jouw vakantiekiekjes ook zien.
 5. Vertel je buren dat je op vakantie bent. Zo kunnen ze een oogje in het zeil houden.
 6. Installeer een videodeurbel die opneemt wie er bij je deur staat.

Check je huis op veiligheid

Wil je weten of jij bestand bent tegen inbrekers? Doe dan de quiz op inbraakchecker.nl. Meer informatie over inbraakpreventie? Bekijk het filmpje van politieteam Veluwe-West.

Meer weten of vragen?

Neem gerust contact op met onze afdeling Serviceteam Particulier via 033 – 46 70 830 of serviceteam.particulier@nedasco.nl. Wij helpen je graag.

Nathalie Hovius

Nathalie is senior medewerker bij het serviceteam particulier.
Ze is sinds 2017 werkzaam in de financiële dienstverlening en heeft ervaring opgedaan in zowel het bank- als verzekeringswezen.
Graag deelt ze haar kennis over de verschillende particulieren verzekeringsproducten en neemt je mee in interessante en leuke verzekeringsfeiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *