Schade particulier

Wat je moet weten over de verzekering van een fatbike

Jeoffrey Tomassen
Claimbehandelaar

Wie kiest voor een fatbike krijgt daar vaak meer avontuur bij dan verwacht. Hoewel de kans klein is dat je er letterlijk tegen eentje aanloopt, komt het wel voor. Wat verzekerd is bij schade aan of veroorzaakt door een fatbike? We leggen het je uit.

Schade aan de fatbike

Wij krijgen vaak de vraag wat wel en niet verzekerd is bij een fatbike. Momenteel biedt Nedasco geen mogelijkheid om fatbikes te verzekeren. Dit betekent dat schade aan een fatbike daarom niet verzekerd is bij ons.

Schade door de fatbike

Is er sprake van een aanrijding tussen een fatbike en een andere verkeersdeelnemer? Wanneer de fatbike schade veroorzaakt aan een derde, kan dat verzekerd zijn onder de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij geldt dat de fatbike op alle vlakken gelijk moet zijn aan een e-bike. De belangrijkste twee voorwaarden:

  • De fatbike beschikt over trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Je moet dus meetrappen om vooruit te komen.
  • De elektromotor mag niet meer dan 250 watt aan vermogen hebben.

Wanneer de fatbike niet aan deze voorwaarden voldoet, dan valt hij buiten de dekking van de verzekering.  Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer een gashendel is toegevoegd of de maximale snelheid hoger ligt dan is toegestaan.

De toekomst van fatbike-verzekeringen

De regelgeving rondom fatbikes is nog volop in beweging. Zowel wetgevers als verzekeraars zijn op zoek naar de juiste benadering. Veranderingen in beleid kunnen gevolgen hebben voor de polisdekking. Het is daarom verstandig om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Meer weten?
De meest actuele regels rondom een fatbike vind je hier.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met de afdeling Schade Brand/Varia via 0334670890 of brandvaria.schade@nedasco.nl.

Jeoffrey Tomassen

Jeoffrey Tomassen is claimbehandelaar bij de afdeling Schade Brand/Varia. Graag deelt hij zijn 15 jaar ervaring in de schadebehandeling… Maar nog liever denkt hij mee over nieuwe en niet eerder geziene schadegevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *