Inkomen

De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf

Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 1 maart 2024 | 6 MIN
Inkomen

Wat moet een werkgever doen om eigenrisicodrager te worden?

In mijn vorige blog heb ik de vraag ‘Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?’ beantwoord. Daarin heb ik ook het belang van een goed verzuimbeleid aangegeven. In deze blog duik ik dieper in op de zaken die een werkgever binnen zijn bedrijf moet organiseren om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 29 juni 2022 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?

Er zijn meerdere factoren die bepalen of een werkgever geschikt is als eigenrisicodrager voor de WGA. Waar let je op als je daarover wilt adviseren? Inmiddels is de WGA-vast en WGA-flex enige jaren samengevoegd en is er door verzekeraars genoeg ervaring opgedaan op het gebied van WGA advies en verzekeringen. Hierdoor is er een beter beeld ontstaan voor welke doelgroep het eigenrisicodragerschap (ERD) voor de WGA loont. Jij kan daardoor beter focussen op de werkgever voor wie dit interessant is.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 8 juni 2022 | 5 MIN
Inkomen

Betaald ouderschapsverlof per augustus 2022: wat betekent dit voor jouw zakelijke relatie?

Ouderschapsverlof kennen we al een heel lange tijd in Nederland. Wat houdt het ook alweer in en wat gaat er nou precies veranderen? Ik ben Chantal van Manen, Consultant Zorg en Inkomen bij Nedasco. In deze blog neem ik je mee in de ontwikkelingen op het gebied van ouderschapsverlof. Daarmee kun jij, als adviseur, jouw relaties informeren en jouw relaties hun werknemers.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 24 mei 2022 | 6 MIN
Inkomen

Hybride werken na de pandemie: welke tips kun je als adviseur aan je relatie geven?

Nu we weer allemaal terug mogen naar kantoor, kunnen we in theorie weer terug naar ‘vroeger’: fulltime werken in de kantoortuin. Is dit realistisch om van werknemers te verwachten? We hebben een lange tijd, al dan niet volledig, thuisgewerkt en hebben ervaren wat de voordelen zijn van thuiswerken. Denk hierbij aan het flexibel indelen van werkuren en meer privétijd door het wegvallen van reistijd.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 22 april 2022 | 5 MIN
Inkomen

Neem deze 3 punten mee in jouw inkomensadvies!

Verzuim bij bedrijven heeft soms grote financiële gevolgen. De werkgever krijgt te maken met extra kosten door loondoorbetaling, verzuimbegeleiding, re-integratie, vervanging, rechtsbijstand, administratie en ga zo maar door. Op veel van deze kosten kun jij als adviseur helpen besparen, maar waar moet je beginnen? Ik bespreek in deze blog drie punten die je zeker mee moet nemen in jouw (inkomens)advies richting de werkgever.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 30 maart 2022 | 4 MIN
Inkomen

Ziekteverzuimpercentages, wat moet en kun je ermee als adviseur?

Ieder jaar publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gemiddelde ziekteverzuimpercentages van alle branches. Maar wat zeggen deze percentages eigenlijk en wat kun je ermee als adviseur?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 21 februari 2022 | 5 MIN
Inkomen

Oproepkrachten, wat moet ik adviseren?

Dit zal je als adviseur vaak horen als je met een werkgever aan tafel zit die veel oproepkrachten in dienst heeft in bijvoorbeeld de horeca- of detailhandelsbranche. Hoe ga je hier als adviseur mee om? Hoe zit het met verplichtingen voor de werkgever en werknemer? Klopt je advies aan de werkgever nog wel?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 3 februari 2022 | 6 MIN
Inkomen

Q&A: Coronavirus en verzuimverzekeringen – Hoe zit het?

Hoe moet een werkgever omgaan met verzuim i.v.m. corona? Met deze Q&A proberen we je zo goed mogelijk voor te bereiden op dergelijke vragen.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 17 oktober 2021 | 6 MIN
Inkomen

NOW 2.0: rol adviseur en 3 zaken waar je extra op moet letten!

De opvolger van de NOW 1.0 heet heel verrassend NOW 2.0. Maar wie komt er nu (nog) in aanmerking? En welke zaken vragen extra aandacht?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 18 juni 2020 | 5 MIN
Inkomen

Coronavirus: Ziek melden of Noodmaatregel (NOW)? 5 scenario’s op een rij

Kies je voor noodhulp of meld je jouw medewerkers ziek? Wij hebben vijf scenario's geschetst waarbij we uitleggen wat de bedoeling is.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 30 maart 2020 | 5 MIN
Inkomen

MKB verzuim-ontzorg-verzekering en WGA-erd: Veelgestelde vragen beantwoord

Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden van de webinar terug.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 18 juni 2019 | 11 MIN
Inkomen

Regeling compensatie transitievergoeding: dit moet je weten!

Wat houdt de regeling compensatie transitievergoeding in? En wat zijn de aandachtspunten? Hans Baggen behandelt het in deze blog.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 4 april 2019 | 5 MIN
Inkomen

Nieuwe Ketenregeling: arbeidsmarkt weer in balans

Als onderdeel van het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans wordt de ketenregeling aangepast. Hier ligt een uitdaging voor adviseurs. Wat kun je precies verwachten en zijn er uitzonderingen op de regel?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 25 februari 2019 | 4 MIN