Inkomen

De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf

Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 1 maart 2024 | 6 MIN
Inkomen

Wat moet een werkgever doen om eigenrisicodrager te worden?

In mijn vorige blog heb ik de vraag ‘Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?’ beantwoord. Daarin heb ik ook het belang van een goed verzuimbeleid aangegeven. In deze blog duik ik dieper in op de zaken die een werkgever binnen zijn bedrijf moet organiseren om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 29 juni 2022 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?

Er zijn meerdere factoren die bepalen of een werkgever geschikt is als eigenrisicodrager voor de WGA. Waar let je op als je daarover wilt adviseren? Inmiddels is de WGA-vast en WGA-flex enige jaren samengevoegd en is er door verzekeraars genoeg ervaring opgedaan op het gebied van WGA advies en verzekeringen. Hierdoor is er een beter beeld ontstaan voor welke doelgroep het eigenrisicodragerschap (ERD) voor de WGA loont. Jij kan daardoor beter focussen op de werkgever voor wie dit interessant is.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 8 juni 2022 | 5 MIN
Inkomen

Neem deze 3 punten mee in jouw inkomensadvies!

Verzuim bij bedrijven heeft soms grote financiële gevolgen. De werkgever krijgt te maken met extra kosten door loondoorbetaling, verzuimbegeleiding, re-integratie, vervanging, rechtsbijstand, administratie en ga zo maar door. Op veel van deze kosten kun jij als adviseur helpen besparen, maar waar moet je beginnen? Ik bespreek in deze blog drie punten die je zeker mee moet nemen in jouw (inkomens)advies richting de werkgever.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 30 maart 2022 | 4 MIN
Inkomen

Ziekteverzuimpercentages, wat moet en kun je ermee als adviseur?

Ieder jaar publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gemiddelde ziekteverzuimpercentages van alle branches. Maar wat zeggen deze percentages eigenlijk en wat kun je ermee als adviseur?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 21 februari 2022 | 5 MIN
Inkomen

Oproepkrachten, wat moet ik adviseren?

Dit zal je als adviseur vaak horen als je met een werkgever aan tafel zit die veel oproepkrachten in dienst heeft in bijvoorbeeld de horeca- of detailhandelsbranche. Hoe ga je hier als adviseur mee om? Hoe zit het met verplichtingen voor de werkgever en werknemer? Klopt je advies aan de werkgever nog wel?

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 3 februari 2022 | 6 MIN
Inkomen

MKB verzuim-ontzorg-verzekering en WGA-erd: Veelgestelde vragen beantwoord

Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden van de webinar terug.

Joost Keijer
Joost Keijer Senior Consultant Zorg & Inkomen 18 juni 2019 | 11 MIN