Inkomen

Afkortingen-ABC: doe de vaktaaltest

De meeste mensen kennen wel de bopla (borrelplank) en de biba (bitterbal) tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Maar in verzekeringenland kunnen we er ook wat van. Hoeveel afkortingen rondom (inkomens)verzekeringen en sociale wetgeving ken jij?

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 21 mei 2024 | 4 MIN
Inkomen

De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf

Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 1 maart 2024 | 6 MIN
Inkomen

Alles over naverrekeningen: van A tot Z

Elk jaar zijn we er druk mee: naverrekeningen. Maar hoe werkt naverrekenen eigenlijk? In deze blog leggen we je dit uit en krijg je een kijkje achter de schermen. Lees snel verder.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 2 februari 2024 | 3 MIN
Inkomen

3 tips voor het kiezen van het juiste verzuimpakket

Het kiezen van het juiste verzuimpakket voor jouw klanten kan best een lastige klus zijn. Voor het vergelijken van verzuimpakketten moet je niet alleen een analytische blik hebben, maar ook goed begrijpen wat de specifieke behoeftes van elke klant zijn. We geven je 3 handige tips om je hierbij te helpen.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 5 januari 2024 | 3 MIN
Inkomen

Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!

Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 28 september 2023 | 3 MIN
Bezwaar of bekortingsverzoek Inkomen

Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)

Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 29 augustus 2023 | 3 MIN
Inkomen

Een UBO uitvragen, waarom?

Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 2 juni 2023 | 3 MIN
Inkomen

Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!

Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 25 april 2023 | 4 MIN
Inkomen

3 redenen om de WIA-verzekering juist wel te sluiten!

In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel adviseurs bij een verzuimverzekering geen WIA-werknemersverzekeringen offreren. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Is het te complex? Moeilijk bespreekbaar of gewoon niet interessant? Mijn persoonlijke ervaring is meestal het eerste, het is ingewikkeld. En ja, de verschillen tussen de producten lijken groot. Maar als je in de voorwaarden duikt, zul je zien dat dit echt meevalt. Laat je dus niet afschrikken en ga ermee aan de slag!

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 28 maart 2023 | 2 MIN
Inkomen

Inkomendashboard: verzuimoverzicht in een handomdraai

Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 28 februari 2023 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer wordt een inkomenofferte maatwerk? (+ tips om het proces te versnellen)

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een offerte te maken in de tool. Dan helpt onze afdeling inkomen je graag met een maatwerkofferte. In dit artikel vind je een aantal redenen wanneer iets een maatwerkverzoek wordt. Ook geven we een aantal tips om de doorlooptijd van een maatwerkverzoek te verkorten.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 4 november 2022 | 4 MIN
Inkomen

Inkomensseizoen 2023: hoe vervul jij jouw zorgplicht?

Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 23 augustus 2022 | 4 MIN
Inkomen

Wat moet een werkgever doen om eigenrisicodrager te worden?

In mijn vorige blog heb ik de vraag ‘Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?’ beantwoord. Daarin heb ik ook het belang van een goed verzuimbeleid aangegeven. In deze blog duik ik dieper in op de zaken die een werkgever binnen zijn bedrijf moet organiseren om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 29 juni 2022 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?

Er zijn meerdere factoren die bepalen of een werkgever geschikt is als eigenrisicodrager voor de WGA. Waar let je op als je daarover wilt adviseren? Inmiddels is de WGA-vast en WGA-flex enige jaren samengevoegd en is er door verzekeraars genoeg ervaring opgedaan op het gebied van WGA advies en verzekeringen. Hierdoor is er een beter beeld ontstaan voor welke doelgroep het eigenrisicodragerschap (ERD) voor de WGA loont. Jij kan daardoor beter focussen op de werkgever voor wie dit interessant is.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 8 juni 2022 | 5 MIN
Inkomen

Betaald ouderschapsverlof per augustus 2022: wat betekent dit voor jouw zakelijke relatie?

Ouderschapsverlof kennen we al een heel lange tijd in Nederland. Wat houdt het ook alweer in en wat gaat er nou precies veranderen? Ik ben Chantal van Manen, Consultant Zorg en Inkomen bij Nedasco. In deze blog neem ik je mee in de ontwikkelingen op het gebied van ouderschapsverlof. Daarmee kun jij, als adviseur, jouw relaties informeren en jouw relaties hun werknemers.

Kitty Schoof Consultant Zorg & Inkomen 24 mei 2022 | 6 MIN