Blog Categorie: Inkomen

Zo werkt het naverrekeningsproces Inkomen
We zijn van start gegaan met het opvragen van de gegevens om de jaarlijkse naverrekeningen van Inkomen uit te voeren. Dit jaar doen we dat op een nieuwe manier. De verzekerde leveren hun gegevens aan via VerzekeringsInzicht (Inkomentool).


Tips voor verlengingsvoorstellen
De verlengingsvoorstellen komen er weer aan. Dit is een drukke tijd waarin je met veel zaken rekening moet houden. In dit bericht geven wij je graag een paar tips, zodat je goed voorbereid bent.


Overstappen van arbodienst: gevolgen en hoe je dit tijdig regelt
De zomervakantie loopt ten einde en we naderen een drukkere periode binnen ons vakgebied. In deze periode worden verlengingsvoorstellen afgegeven en wordt er vaak gekeken of overstappen naar een andere arbodienst wenselijk is. In deze blog bespreken we de mogelijke gevolgen van een overstap naar een nieuwe arbodienst per 1 januari 2025 en hoe je dit tijdig kunt regelen.


Voorkom fraude: waar kan jij als adviseur op letten?
Fraude is een probleem waar je als financieel adviseur liever niet mee te maken krijgt, maar helaas komt het toch vaker voor dan je denkt. Het herkennen en aanpakken van fraude kan lastig zijn, vooral als het gaat om subtiele signalen. In deze blog bespreken we een casus om meer inzicht te geven in hoe je verdachte situaties kunt identificeren en geschikt kunt handelen.


Ziekmelden tijdens vakantie of zwangerschap? Dit moet je weten
Het komt regelmatig voor dat werknemers ziek worden tijdens hun vakantie of zwangerschap. Maar wat zijn de regels en verplichtingen voor zowel werkgever als werknemer? Ken jij deze?


Afkortingen-ABC: doe de vaktaaltest
De meeste mensen kennen wel de bopla (borrelplank) en de biba (bitterbal) tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Maar in verzekeringenland kunnen we er ook wat van. Hoeveel afkortingen rondom (inkomens)verzekeringen en sociale wetgeving ken jij?


De impact van werkgerelateerd verzuim op een bedrijf
Stel je een werkvloer voor waar elke dag bureaus leeg blijven, niet vanwege vakantie of thuis werken, maar door werkgerelateerd verzuim. Deze situatie is niet alleen een hypothese, maar een veelvoorkomend probleem dat we nu in Nederland en wereldwijd ervaren. In deze blog laten we zien hoe jij de invloed van dit verzuim inzichtelijk kunt maken en hoe je samen met je klant de specifieke kosten voor dit soort verzuim kunt berekenen.


Alles over naverrekeningen: van A tot Z
Elk jaar zijn we er druk mee: naverrekeningen. Maar hoe werkt naverrekenen eigenlijk? In deze blog leggen we je dit uit en krijg je een kijkje achter de schermen. Lees snel verder.


3 tips voor het kiezen van het juiste verzuimpakket
Het kiezen van het juiste verzuimpakket voor jouw klanten kan best een lastige klus zijn. Voor het vergelijken van verzuimpakketten moet je niet alleen een analytische blik hebben, maar ook goed begrijpen wat de specifieke behoeftes van elke klant zijn. We geven je 3 handige tips om je hierbij te helpen.


Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!
Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.


Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)
Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.


Een UBO uitvragen, waarom?
Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.


Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!
Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!


3 redenen om de WIA-verzekering juist wel te sluiten!
In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel adviseurs bij een verzuimverzekering geen WIA-werknemersverzekeringen offreren. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Is het te complex? Moeilijk bespreekbaar of gewoon niet interessant? Mijn persoonlijke ervaring is meestal het eerste, het is ingewikkeld. En ja, de verschillen tussen de producten lijken groot. Maar als je in de voorwaarden duikt, zul je zien dat dit echt meevalt. Laat je dus niet afschrikken en ga ermee aan de slag!


Wat moet een werkgever doen om eigenrisicodrager te worden?
In mijn vorige blog heb ik de vraag ‘Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?’ beantwoord. Daarin heb ik ook het belang van een goed verzuimbeleid aangegeven. In deze blog duik ik dieper in op de zaken die een werkgever binnen zijn bedrijf moet organiseren om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.
