Blog Categorie: Inkomen

Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!
Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.


Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)
Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.


Een UBO uitvragen, waarom?
Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.


Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!
Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!


3 redenen om de WIA-verzekering juist wel te sluiten!
In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel adviseurs bij een verzuimverzekering geen WIA-werknemersverzekeringen offreren. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Is het te complex? Moeilijk bespreekbaar of gewoon niet interessant? Mijn persoonlijke ervaring is meestal het eerste, het is ingewikkeld. En ja, de verschillen tussen de producten lijken groot. Maar als je in de voorwaarden duikt, zul je zien dat dit echt meevalt. Laat je dus niet afschrikken en ga ermee aan de slag!


Inkomendashboard: verzuimoverzicht in een handomdraai
Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.


Wanneer wordt een inkomenofferte maatwerk? (+ tips om het proces te versnellen)
In sommige gevallen is het niet mogelijk om een offerte te maken in de tool. Dan helpt onze afdeling inkomen je graag met een maatwerkofferte. In dit artikel vind je een aantal redenen wanneer iets een maatwerkverzoek wordt. Ook geven we een aantal tips om de doorlooptijd van een maatwerkverzoek te verkorten.


Inkomensseizoen 2023: hoe vervul jij jouw zorgplicht?
Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.


Wat moet een werkgever doen om eigenrisicodrager te worden?
In mijn vorige blog heb ik de vraag ‘Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?’ beantwoord. Daarin heb ik ook het belang van een goed verzuimbeleid aangegeven. In deze blog duik ik dieper in op de zaken die een werkgever binnen zijn bedrijf moet organiseren om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.


Wanneer is een werkgever geschikt als eigenrisicodrager voor de WGA?
Er zijn meerdere factoren die bepalen of een werkgever geschikt is als eigenrisicodrager voor de WGA. Waar let je op als je daarover wilt adviseren? Inmiddels is de WGA-vast en WGA-flex enige jaren samengevoegd en is er door verzekeraars genoeg ervaring opgedaan op het gebied van WGA advies en verzekeringen. Hierdoor is er een beter beeld ontstaan voor welke doelgroep het eigenrisicodragerschap (ERD) voor de WGA loont. Jij kan daardoor beter focussen op de werkgever voor wie dit interessant is.


Betaald ouderschapsverlof per augustus 2022: wat betekent dit voor jouw zakelijke relatie?
Ouderschapsverlof kennen we al een heel lange tijd in Nederland. Wat houdt het ook alweer in en wat gaat er nou precies veranderen? Ik ben Chantal van Manen, Consultant Zorg en Inkomen bij Nedasco. In deze blog neem ik je mee in de ontwikkelingen op het gebied van ouderschapsverlof. Daarmee kun jij, als adviseur, jouw relaties informeren en jouw relaties hun werknemers.


Hybride werken na de pandemie: welke tips kun je als adviseur aan je relatie geven?
Nu we weer allemaal terug mogen naar kantoor, kunnen we in theorie weer terug naar ‘vroeger’: fulltime werken in de kantoortuin. Is dit realistisch om van werknemers te verwachten? We hebben een lange tijd, al dan niet volledig, thuisgewerkt en hebben ervaren wat de voordelen zijn van thuiswerken. Denk hierbij aan het flexibel indelen van werkuren en meer privétijd door het wegvallen van reistijd.


Neem deze 3 punten mee in jouw inkomensadvies!
Verzuim bij bedrijven heeft soms grote financiële gevolgen. De werkgever krijgt te maken met extra kosten door loondoorbetaling, verzuimbegeleiding, re-integratie, vervanging, rechtsbijstand, administratie en ga zo maar door. Op veel van deze kosten kun jij als adviseur helpen besparen, maar waar moet je beginnen? Ik bespreek in deze blog drie punten die je zeker mee moet nemen in jouw (inkomens)advies richting de werkgever.


Ziekteverzuimpercentages, wat moet en kun je ermee als adviseur?
Ieder jaar publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gemiddelde ziekteverzuimpercentages van alle branches. Maar wat zeggen deze percentages eigenlijk en wat kun je ermee als adviseur?


Oproepkrachten, wat moet ik adviseren?
Dit zal je als adviseur vaak horen als je met een werkgever aan tafel zit die veel oproepkrachten in dienst heeft in bijvoorbeeld de horeca- of detailhandelsbranche. Hoe ga je hier als adviseur mee om? Hoe zit het met verplichtingen voor de werkgever en werknemer? Klopt je advies aan de werkgever nog wel?
