Inkomen

3 redenen om de WIA-verzekering juist wel te sluiten!

Annemiek Beckers
Relatiebeheerder Zorg & Inkomen

In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel adviseurs bij een verzuimverzekering geen WIA-werknemersverzekeringen offreren. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Is het te complex? Moeilijk bespreekbaar of gewoon niet interessant?

Mijn persoonlijke ervaring is meestal het eerste, het is ingewikkeld. En ja, de verschillen tussen de producten lijken groot. Maar als je in de voorwaarden duikt, zul je zien dat dit echt meevalt. Laat je dus niet afschrikken en ga ermee aan de slag!

Maar voordat ik verder ga, eerst nog even een korte opfrisser…

Wat is een WIA-verzekering ook alweer?

Een WIA-verzekering zorgt voor een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering (WGA of IVA) van de arbeidsongeschikte medewerker. De werkgever kan deze verzekering afsluiten voor zijn werknemers. Hiermee beschermt hij zijn medewerkers tegen inkomensterugval bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Een WIA-verzekering – ook bekend als WIA-aanvullingsverzekering – is niet verplicht. De werkgever bepaalt meestal zelf of hij zijn personeel een WIA-verzekering aanbiedt. Ook kan de WIA-verzekering opgenomen zijn in de cao als extra arbeidsvoorwaarde. Een signaal van goed werkgeverschap.

Waarom WIA meenemen in je advies?

 1. Behoud je klanten
  Een goede werkgever zal zijn werknemers zeker een WIA-verzekering willen aanbieden. Het is jouw taak als adviseur hem de mogelijkheden uit te leggen. Zo help je hem aan een goede verzekeringsoplossing. En tja, doe jij dat niet en je buurman wel? Dan verlies jij je klant…
 2. Goed werkgeverschap
  Ik geef het toe. Met de krappe arbeidsmarkt zal een werkgever geen volle zalen trekken met zijn WIA-verzekering. Toch is het echt wel een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde… en helaas in de praktijk vaker nodig dan gedacht.
 3. Aansprakelijkheid
  Stel: een werknemer is niet goed geïnformeerd over de financiële gevolgen bij ziekte en stelt zijn werkgever aansprakelijk. Wist je dat de werkgever de aansprakelijkheid kan doorschuiven naar jou als adviseur? Want heb je hem wel geadviseerd over een verzuimverzekering, maar niet over de andere oplossingen… hoe sterk sta je dan?

3 tips om direct te beginnen

Goed nieuws: Je hoeft het niet alleen te doen! Nedasco helpt je graag. Hoe?

 1. In onze Inkomentool kun je eenvoudig verzekeraars met elkaar vergelijken en offertes maken. Ook losse WIA-verzekeringen!
 2. Wij weten echt heel veel, dus maak gebruik van onze kennis! Wil je overleggen of zelf actiematig aan de slag? Neem dan contact op met jouw klantteam.
 3. Snel zicht op de missing pieces in je klantenbestand? Neem dan contact op met jouw klantteam. Wij kunnen snel zien wie van jouw klanten nog geen WIA-verzekering hebben, waarvoor dat wel interessant kan zijn.

Nog een laatste tip: wacht niet tot morgen, begin nu!

Annemiek Beckers

Annemiek Beckers is Relatiebeheerder Zorg & Inkomen bij Nedasco. Al ruim 4 jaar begeleidt ze met passie adviseurs bij het maken van verzuimoffertes via de Inkomentool. Daarnaast houdt ze zich bezig met het maken van maatwerkoffertes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *