Inkomen

3 tips voor het kiezen van het juiste verzuimpakket

Redactie
Nedasco B.V.

Het kiezen van het juiste verzuimpakket voor jouw klanten kan best een lastige klus zijn. Voor het vergelijken van verzuimpakketten moet je niet alleen een analytische blik hebben, maar ook goed begrijpen wat de specifieke behoeftes van elke klant zijn. We geven je 3 handige tips om je hierbij te helpen.

Tip 1: Wat heeft je klant nodig?

De eerste stap in het vergelijken van verzuimpakketten is het goed begrijpen van de behoeften van je klant. Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen specifieke eisen als het gaat om verzuim. Kijk naar de bedrijfsgrootte, wat voor werk ze doen, en het bestaande verzuimbeleid. Door hier inzicht in te krijgen, kun je een pakket vinden dat perfect aansluit bij jouw klant.

Tip 2: Kijk naar de lange termijn

Bij het adviseren over verzuimpakketten is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Bekijk ook wat het pakket op lange termijn biedt. Denk hierbij aan aspecten zoals preventieprogramma’s, ondersteuning bij re-integratie en ondersteuning van een ontzorgcasemanager. Een pakket dat op de lange termijn waarde toevoegt, kan uiteindelijk kostenefficiënter en voordeliger zijn voor je klant.

Tip 3: Blijf op de hoogte van wettelijke veranderingen

Als adviseur moet je weten wat de laatste wettelijke veranderingen en ontwikkelingen zijn. Wet- en regelgeving op het gebied van verzuim kunnen regelmatig veranderen. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op een verzuimpakket. Door steeds op de hoogte te blijven, zorg je dat de verzuimpakketten die je aanbeveelt niet alleen voldoen aan de huidige wetgeving, maar ook passen bij mogelijke toekomstige veranderingen.

Ontdek de Nedasco Verzuim Ontzorgpakket en het ArboNext All-in pakket

Naast deze tips willen we je ook vertellen over twee verzuimpakketten die wij aanbieden: de Nedasco Verzuim Ontzorgpakket en het ArboNext All-in pakket.

De Nedasco Verzuim Ontzorgpakket is onderdeel van de Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering. Dit uitgebreide pakket ontzorgt en begeleidt de werkgever in alle stappen en processen die samengaan met verzuim en re-integratie. Bovendien biedt het juridisch, wettelijk en financieel advies. Binnen dit pakket ligt de aandacht bij zowel de werkgever als werknemer, waarbij de werknemer op specifieke punten begeleid wordt. Daarnaast is er een directe samenwerking met casemanagementbureau Be Suitable. Zo worden ervaren casemanagers ingezet om de begeleiding rondom het verzuimproces voor je klant te ontzorgen.

Het ArboNext All-in pakket is een goede basis voor effectief verzuimbeheer. De werkgever wordt begeleid in het verzuimtraject van de werknemer door advies te krijgen bij het ondernemen van de nodige stappen. Dit pakket verschilt van de Nedasco Verzuim Ontzorgpakket doordat de werkgever geen uitgebreide ondersteuning ontvangt en geen begeleiding krijgt bij het re-integratieproces. In dit pakket ligt de aandacht hoofdzakelijk bij de werkgever en de essentiële stappen in het verzuimtraject.

Verschillen in een duidelijk overzicht

We hebben de verschillen tussen de pakketten voor je op een rij gezet. Bekijk welk pakket het best past bij jouw klant.

Vragen?

Neem dan contact op met jouw klantteam.

Redactie

De redactie van Nedasco werkt samen met verschillende specialisten binnen Nedasco. Ons doel? Interessante en leuke content schrijven voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *