Inkomen

Wanneer wordt een inkomenofferte maatwerk? (+ tips om het proces te versnellen)

Redactie
Nedasco B.V.

Onze Inkomentool is een fijne tool om snel en gemakkelijk een offerte te genereren van verschillende inkomensverzekeringen bij diverse maatschappijen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een offerte te maken in de tool. Dan helpt onze afdeling inkomen je graag met een maatwerkofferte. In dit artikel vind je een aantal redenen wanneer iets een maatwerkverzoek wordt. Ook geven we een aantal tips om de doorlooptijd van een maatwerkverzoek te verkorten.

Offertes sector 52 uitzendbureaus altijd maatwerk

Deze sector valt altijd uit naar een maatwerkverzoek omdat er geen standaardpremies voor bestaan. Om deze maatwerkofferte sneller te kunnen realiseren, ontvangen wij graag om wat voor soort personeel het gaat. Hierbij is er keuze uit:

 • Uitzendkrachten (incl. fase contract, op te vragen bij de werkgever)
 • Kantoorpersoneel
 • Gedetacheerd personeel*
 • Payroll*

Je kunt het soort personeel per e-mail (inkomen.offerte@nedasco.nl) aan ons doorgeven óf vermelden in het opmerkingenveld in de tool.

*Payroll is niet verzekerbaar. Gedetacheerd personeel is soms wel mogelijk, neem hiervoor contact op met jouw klantteam. 

Hoog verzuim

Als er sprake is van hoog verzuim of als er bijvoorbeeld drie jaar lang geen verzuim is geweest, kan dat een reden voor een maatwerkofferte zijn.

Om deze maatwerkofferte versneld te ontvangen, ontvangen wij graag de uitgebreide verzuimrapportages over de afgelopen drie jaar (momenteel 2019 t/m 2022). Of, afhankelijk van hoelang het bedrijf personeel in dienst heeft, over het afgelopen jaar of de afgelopen twee jaar. We ontvangen dit graag uitgesplitst per jaar.

Tip: je kunt verzuimrapportages opvragen bij:
– De arbodienst
– Xpert Suite (als je klant al via ons is verzekerd)

Is het niet mogelijk om verzuimrapportages aan te leveren? Dan vernemen we graag de reden, zodat we kunnen bekijken of we alsnog een offerte kunnen afgeven.

Is het werknemersbestand compleet?

Voor het maken van een (maatwerk)offerte hebben wij het actuele werknemersbestand nodig. Het is belangrijk dat dit werknemersbestand compleet is. Dat houdt in dat ten minste de volgende gegevens (per werknemer) in het bestand staan:

 • Voorletters
 • Tussenvoegsel
 • Achternaam
 • Geboortedatum
 • Bruto jaarloon
 • Geslacht
 • Datum indiensttreding*
 • Dienstverband

* Zonder deze datum van indiensttreding kunnen wij Avéro Achmea niet meenemen in de maatwerkofferte.

Tip: je kunt in dit bestand werken met fictieve gegevens, maar dat kan wel invloed hebben op de (hoogte van de) premie. Wil je direct een realistische offerte ontvangen? Dan raden we aan om met werkelijke gegevens te werken.

Meer informatie

Heb je een maatwerkverzoek of wil je er meer informatie over? Neem dan contact op met jouw klantteam.

Redactie

De redactie van Nedasco werkt samen met verschillende specialisten binnen Nedasco. Ons doel? Interessante en leuke content schrijven voor jou!

Laat een reactie achter