Inkomen

3 tips voor het kiezen van het juiste verzuimpakket

Het kiezen van het juiste verzuimpakket voor jouw klanten kan best een lastige klus zijn. Voor het vergelijken van verzuimpakketten moet je niet alleen een analytische blik hebben, maar ook goed begrijpen wat de specifieke behoeftes van elke klant zijn. We geven je 3 handige tips om je hierbij te helpen.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 5 januari 2024 | 3 MIN
Inkomen

Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!

Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 28 september 2023 | 3 MIN
Bezwaar of bekortingsverzoek Inkomen

Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)

Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 29 augustus 2023 | 3 MIN
Inkomen

Met slippers achter het stuur: verzekerd of niet?

Helaas, de vakantie is voorbij. Je bent net terug uit dat zonnige paradijs en moet nog even snel langs de supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen. Zonder erover na te denken spring je de auto in, nog steeds met je teenslippers aan. Ergens in je achterhoofd klinkt: “Niet op je slippers rijden! Wanneer je een ongeluk krijgt ben je niet verzekerd!” Maar is dat ook echt waar?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 augustus 2023 | 3 MIN
Inkomen

Een UBO uitvragen, waarom?

Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 2 juni 2023 | 3 MIN
Inkomen

Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!

Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 25 april 2023 | 4 MIN
Inkomen

Nedasco: brug tussen adviseur en verzekeraar

Nedasco’s ambitie is om de beste zakelijke serviceprovider van Nederland te zijn. Dat maakt nieuwsgierig. Want hoe tevreden zijn adviseurs over Nedasco en wat zijn de plannen om de dienstverlening verder te verbeteren? Tijd voor een gesprek met algemeen directeur Tim Schoonbergen.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 3 januari 2023 | 2 MIN
Inkomen

Wij gingen NextLevel op de AMdag: jij ook?

Begin november gingen wij volledig Next Level op de AMdagl! We blikken graag met je terug op deze mooie dag vol netwerken, inspiratie en gezelligheid. Onze conclusie? Next Level was het zeker!

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 29 november 2022 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer wordt een inkomenofferte maatwerk? (+ tips om het proces te versnellen)

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een offerte te maken in de tool. Dan helpt onze afdeling inkomen je graag met een maatwerkofferte. In dit artikel vind je een aantal redenen wanneer iets een maatwerkverzoek wordt. Ook geven we een aantal tips om de doorlooptijd van een maatwerkverzoek te verkorten.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 4 november 2022 | 4 MIN
Inkomen

In- of exclusief btw verzekeren?

Het is niet altijd even duidelijk of een gebouw, inventaris/goederen of motorrijtuig in– of exclusief btw verzekerd moet worden. Met dit artikel hopen wij hier wat meer duidelijkheid over te geven. In onderstaande voorbeelden zijn uitzonderingen mogelijk. Voor meer informatie over wat voor uw klant van toepassing is, kunt u zich wenden tot de Belastingdienst, een accountant of boekhouder.Het is niet altijd even duidelijk of een gebouw, inventaris/goederen of motorrijtuig in– of exclusief btw verzekerd moet worden. Met dit artikel hopen wij hier wat meer duidelijkheid over te geven. In onderstaande voorbeelden zijn uitzonderingen mogelijk. Voor meer informatie over wat voor uw klant van toepassing is, kunt u zich wenden tot de Belastingdienst, een accountant of boekhouder.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 3 januari 2022 | 4 MIN
Inkomen

Gevolgen WBTR op bestuurdersaansprakelijkheid

Alle verenigingen en stichtingen moeten sinds 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet heeft een aantal ingrijpende gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen in Nederland. In dit artikel lees je wat die gevolgen zijn en hoe jij als financieel adviseur het verschil kunt maken.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 18 juni 2021 | 4 MIN
Inkomen

Praktijkvoorbeeld rechtsbijstand

Wat is de meerwaarde van een rechtsbijstand? Dat is soms lastig uit te leggen aan jouw klant. Het kan helpen om een praktijkvoorbeeld te laten zien, of zelf een te schetsen. We schetsen hier een praktijkvoorbeeld in de bouw over een geraakte kabel.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 24 maart 2021 | 6 MIN
Inkomen

Wat is de meerwaarde van een rechtsbijstand-verzekering bij een AVB?

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Waar begint de ene verzekering en houdt de andere op? Waarom zijn ze beide relevant om af te sluiten?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 maart 2021 | 3 MIN
Inkomen

Minder administratieve druk, meer tijd voor je (zakelijke) klant

Als adviseur verdien je je boterham met advisering en niet met administratie. Logisch dus dat je bedrijfsresultaten van je kantoor verbeteren naarmate je meer tijd besteedt aan je relaties. Maar dan moet er wel minder tijd gaan zitten in je administratie. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 5 maart 2021 | 5 MIN
Inkomen

Hoe helpt een serviceprovider jou om efficiënter te werken?

Efficiënter werken zorgt voor een beter rendement. Dat klinkt logisch en je wilt daar ook graag voor kiezen. Maar al gauw blijkt dat je in dat proces wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Kan bijvoorbeeld een serviceprovider je helpen de werkdruk te verminderen en toch betere resultaten te halen? En hoe doet een serviceprovider dat dan?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 5 maart 2021 | 5 MIN