Inkomen

Ziekmelden tijdens vakantie of zwangerschap? Dit moet je weten

Het komt regelmatig voor dat werknemers ziek worden tijdens hun vakantie of zwangerschap. Maar wat zijn de regels en verplichtingen voor zowel werkgever als werknemer? Ken jij deze?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 2 juli 2024 | 4 MIN
Inkomen

Fout bij autoreparatie kan rampzalige gevolgen hebben

Het wagenpark in Nederland wordt steeds diverser en moderner. Garagebedrijven krijgen daardoor met verschillende en complexe reparaties te maken. Het werk moet bovendien vaak snel uitgevoerd worden. Complexiteit en haast maken de kans op fouten groter. Goed om als adviseur ook dat risico met het garagebedrijf te bespreken.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 mei 2024 | 3 MIN
Inkomen

Elektrische voertuigen zijn een uitdaging voor het garagebedrijf

In Nederland rijden op dit moment ruim 800.000 elektrische auto’s rond. En dat aantal gaat naar verwachting snel stijgen nu de klimaatplannen van het kabinet maatregelen bevatten om het elektrisch vervoer aan te jagen. Wat betekent dat voor garagebedrijven? En op welke nieuwe risico’s moet jij ze als adviseur wijzen?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 2 mei 2024 | 3 MIN
Inkomen

Garagebedrijven onderschatten hun brandrisico

Garagebedrijven beseffen niet altijd hoe groot hun brandrisico is en welke preventiemaatregelen ze kunnen nemen om brand te voorkomen. Gerard Woldendorp, Lead Class Underwriter bij MS Amlin, bezoekt deze bedrijven regelmatig. Samen met de ondernemer kijkt hij naar wat er verbeterd kan worden aan preventie. Wat valt hem op?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 22 april 2024 | 3 MIN
Inkomen

Zware hagelbui kan compleet wagenpark beschadigen

Een garagebedrijf is meestal niet dagelijks bezig met de gevolgen van klimaatverandering. Want ja, hoeveel last kunnen zij daar nu van krijgen? “Nou, heel veel last eigenlijk,“ aldus Gerard Woldendorp, Lead Class Underwriter van MS Amlin. “Bijvoorbeeld als het hele wagenpark getroffen wordt door een zware hagelbui.”

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 11 april 2024 | 3 MIN
Inkomen

Garagebedrijven vaak doelwit van professionele criminelen

Autodealers verkopen producten die duur zijn, in het zicht staan en gemakkelijk en snel te verplaatsen zijn. De kans dat er auto’s of onderdelen gestolen worden, is dan ook groot. Weet jouw klant met een garagebedrijf hoe groot het diefstalrisico’s is en hoe hij daarmee om kan gaan? Jij bent als financieel adviseur de aangewezen persoon om dit met hem te bespreken. Wat kun je dan aan de orde laten komen?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 27 maart 2024 | 3 MIN
Inkomen

3 tips voor het kiezen van het juiste verzuimpakket

Het kiezen van het juiste verzuimpakket voor jouw klanten kan best een lastige klus zijn. Voor het vergelijken van verzuimpakketten moet je niet alleen een analytische blik hebben, maar ook goed begrijpen wat de specifieke behoeftes van elke klant zijn. We geven je 3 handige tips om je hierbij te helpen.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 5 januari 2024 | 3 MIN
Inkomen

Nedasco Verzuim Ontzorgverzekering krijgt een tweede aanbieder!

Met het dichterbij komen van het inkomensseizoen, delen we belangrijk nieuws met je! Vanaf half oktober breiden we ons aanbod voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering uit! Avéro Achmea wordt de 2de aanbieder binnen de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering, naast de Nedasco Verzuim Ontzorg Verzekering met a.s.r. als risicodrager.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 28 september 2023 | 3 MIN
Bezwaar of bekortingsverzoek Inkomen

Bezwaar of bekortingsverzoek indienen: hoe werkt dat? (+ CASUS)

Wat zijn de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van UWV? Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om korter dan een jaar het loon door te betalen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Aan de hand van een casus legt Laura Hendriks, jurist bij Be Suitable, uit wat er mogelijk is.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 29 augustus 2023 | 3 MIN
Inkomen

Met slippers achter het stuur: verzekerd of niet?

Helaas, de vakantie is voorbij. Je bent net terug uit dat zonnige paradijs en moet nog even snel langs de supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen. Zonder erover na te denken spring je de auto in, nog steeds met je teenslippers aan. Ergens in je achterhoofd klinkt: “Niet op je slippers rijden! Wanneer je een ongeluk krijgt ben je niet verzekerd!” Maar is dat ook echt waar?

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 23 augustus 2023 | 3 MIN
Inkomen

Een UBO uitvragen, waarom?

Heb jij al de UBO’s van je zakelijke klant uitgevraagd? Dit kan effect hebben op de verzekeringen van je klant. Financiële instellingen, zoals verzekeraars, mogen geen zaken doen met organisaties waarvan UBO’s niet bij hen bekend zijn. In deze blog leggen we je uit wat een UBO is, waarom UBO’s belangrijk zijn en wat hierin jouw rol is als adviseur.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 2 juni 2023 | 3 MIN
Inkomen

Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!

Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 25 april 2023 | 4 MIN
Inkomen

Nedasco: brug tussen adviseur en verzekeraar

Nedasco’s ambitie is om de beste zakelijke serviceprovider van Nederland te zijn. Dat maakt nieuwsgierig. Want hoe tevreden zijn adviseurs over Nedasco en wat zijn de plannen om de dienstverlening verder te verbeteren? Tijd voor een gesprek met algemeen directeur Tim Schoonbergen.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 3 januari 2023 | 2 MIN
Inkomen

Wij gingen NextLevel op de AMdag: jij ook?

Begin november gingen wij volledig Next Level op de AMdagl! We blikken graag met je terug op deze mooie dag vol netwerken, inspiratie en gezelligheid. Onze conclusie? Next Level was het zeker!

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 29 november 2022 | 3 MIN
Inkomen

Wanneer wordt een inkomenofferte maatwerk? (+ tips om het proces te versnellen)

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een offerte te maken in de tool. Dan helpt onze afdeling inkomen je graag met een maatwerkofferte. In dit artikel vind je een aantal redenen wanneer iets een maatwerkverzoek wordt. Ook geven we een aantal tips om de doorlooptijd van een maatwerkverzoek te verkorten.

Beeldmerk Nedasco
Redactie Nedasco B.V. 4 november 2022 | 4 MIN