Contactgegevens werkgevers of consumenten

Bent u werkgever of consument?

Uw financieel adviseur is uw aanspreekpunt. Hij is bekend met uw persoonlijke situatie, waarop uw verzekeringen zijn afgestemd. Daarom kan Nedasco geen directe wijzigingen of vragen over uw verzekering in behandeling nemen. Uw adviseur kan al uw wijzigingen verwerken via ons ServiceNet.

Wilt u een polisblad of de polisvoorwaarden ontvangen?

Ook deze kunt u opvragen bij uw financieel adviseur.

Heeft u een compliment of een klacht?

Wij doen onze best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bent u tevreden of ontevreden over onze dienstverlening? Dan horen wij dat graag! Geef hier uw compliment of klacht aan ons door.

Wat is het telefoonnummer voor noodhulp?

Heeft u pech onderweg of bent u in het buitenland? Of kunt u door een schade niet meer veilig wonen of werken? Neem dan contact op met het noodnummer dat vermeld staat op het polisblad van uw verzekering of uw verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart). Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Bezoekadres

Displayweg 4, 3821 BT Amersfoort

Postadres

Postbus 3800 AB Amersfoort

Telefoonnummer (algemeen)

033 – 46 70 800 (lokaal tarief)

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag zijn wij geopend en bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Onze reactietermijnen

Wij doen ons best om bij een nieuwe aanvraag of wijziging binnen 8 werkdagen te reageren. Dit geldt ook voor het behandelen van een schade of het beantwoorden van vragen over de status van een schade. Het uitkeren van een schade duurt meestal 3 werkdagen. Uw financieel adviseur kan de actuele reactietermijnen bekijken via ons ServiceNet.

Betalingsgegevens

IBAN: NL98 ABNA 0513 8044 98
BIC: ABNANL2A