Schade particulier

Versoepelingen bij overstromingsschade

De laatste jaren zien we dat klimaatverandering steeds meer gevolgen heeft voor ons dagelijks leven. Een van de meest zichtbare en schadelijke effecten is het toegenomen risico op overstromingen. In Nederland, een land dat al eeuwenlang strijdt tegen de kracht van het water, is dit een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Tot nu toe werd overstromingsschade meestal keihard uitgesloten door verzekeraars. Nu zien we hier en daar een voorzichtige versoepeling.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 1 juni 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Hoe voorkom je inbraak in een auto en/of woning?

Het aantal inbraken neemt toe. Nu Nederland weer vaker van huis is, slaan dieven hun slag. Met het oog op de vakantieperiode klinkt nu nog duidelijker; voorkomen is beter dan genezen. Iris Huldij heeft een paar tips op een rij gezet hoe inbraak te voorkomen is.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 21 juli 2022 | 3 MIN
Schade particulier

Contra-expertise: waar moet je opletten?

Als een verzekerde een schadeclaim bij ons indient, kunnen wij ervoor kiezen de schade op te laten nemen door een schade-expert. Deze stelt in goed overleg met de verzekerde de schade vast, maakt een schaderapport en geeft ons verslag hiervan. Soms kunnen de verzekerde en de expert het echter niet eens worden over de omvang van de schade. De verzekerde kan dan gebruikmaken van zijn recht een contra-expert in te schakelen. Daar zijn natuurlijk wel spelregels aan verbonden.

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 22 februari 2022 | 4 MIN
Schade particulier

Actieve schaderegeling bij verkeersschade

Schade door aanrijding is nooit leuk, vooral als er sprake is van letsel. Wij kunnen als (volmacht)verzekeraar of tussenpersoon het leed niet wegnemen, maar we kunnen het wel proberen te verzachten. Hoe?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 29 september 2021 | 4 MIN
Schade particulier

Zijn appartementen met een slapende VvE wel verzekerd?

Een slapende VvE en geen gebouwenpolis brengt risico's met zich mee voor de eigenaren. Vooral als er sprake is van een totaalschade. Wat zijn die risico's?

Iris Huldij Claimbehandelaar schade 25 januari 2021 | 5 MIN