Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen Nedasco

Uitgesteld! Registratie- en kentekenplicht bijzondere bromfietsen

Dat de registratie- en kentekenplicht eraan komt, dat wisten we al. Maar: wist je ook dat deze plicht is uitgesteld van 1 juli 2024 naar 1 januari 2025? In deze blog leggen we uit wat de registratie- en kentekenplicht inhoudt en wat gaat veranderen.

29 mei 2024

Maak kennis met… Mitchy Liklikwatil

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco (en dochters) zich aan je voor. Vorige keer heb je kennisgemaakt met Lenny van Klaveren, Serviceteam Particulier. Deze keer is de beurt aan Mitchy Liklikwatil, Consultant Schadeverzekeringen.

Lees verder

29 mei 2024

Een wijziging op een inkomenpolis. Hoe werkt het?

Het komt regelmatig voor dat er iets gewijzigd moet worden op een inkomenpolis binnen onze volmacht. Denk bijvoorbeeld aan een adres of bedrijfsnaam. Maar welke wijzigingen moet jij of de werkgever doorgeven en welke doen wij? En hoe geef je een wijziging eigenlijk door? We nemen je graag mee in het proces.

Lees verder

Fout bij autoreparatie kan rampzalige gevolgen hebben

Het wagenpark in Nederland wordt steeds diverser en moderner. Garagebedrijven krijgen daardoor met verschillende en complexe reparaties te maken. Het werk moet bovendien vaak snel uitgevoerd worden. Complexiteit en haast maken de kans op fouten groter. Goed om als adviseur ook dat risico met het garagebedrijf te bespreken.

Afkortingen-ABC: doe de vaktaaltest

De meeste mensen kennen wel de bopla (borrelplank) en de biba (bitterbal) tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Maar in verzekeringenland kunnen we er ook wat van. Hoeveel afkortingen rondom (inkomens)verzekeringen en sociale wetgeving ken jij?

3 mei 2024

Maak kennis met… Lenny van Klaveren

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen medewerkers van Nedasco (en dochters) zich aan je voor. Vorige keer heb je kennisgemaakt met Monique Overmars, medewerker Serviceteam Inkomen. Deze keer is de beurt aan Lenny van Klaveren, medewerker Serviceteam Particulier.

Lees verder

Elektrische voertuigen zijn een uitdaging voor het garagebedrijf

In Nederland rijden op dit moment ruim 800.000 elektrische auto’s rond. En dat aantal gaat naar verwachting snel stijgen nu de klimaatplannen van het kabinet maatregelen bevatten om het elektrisch vervoer aan te jagen. Wat betekent dat voor garagebedrijven? En op welke nieuwe risico’s moet jij ze als adviseur wijzen?

Garagebedrijven onderschatten hun brandrisico

Garagebedrijven beseffen niet altijd hoe groot hun brandrisico is en welke preventiemaatregelen ze kunnen nemen om brand te voorkomen. Gerard Woldendorp, Lead Class Underwriter bij MS Amlin, bezoekt deze bedrijven regelmatig. Samen met de ondernemer kijkt hij naar wat er verbeterd kan worden aan preventie. Wat valt hem op?

Zware hagelbui kan compleet wagenpark beschadigen

Een garagebedrijf is meestal niet dagelijks bezig met de gevolgen van klimaatverandering. Want ja, hoeveel last kunnen zij daar nu van krijgen? “Nou, heel veel last eigenlijk,“ aldus Gerard Woldendorp, Lead Class Underwriter van MS Amlin. “Bijvoorbeeld als het hele wagenpark getroffen wordt door een zware hagelbui.”

5 april 2024

Stijging van het aantal faillissementen

Het is donderdagochtend. De zon schijnt en het wordt misschien wel 18 graden. Een mooie lentedag is aangebroken en een fijne werkdag ligt in het verschiet. Maar ‘s ochtends lees ik in de Credit Expo dat het aantal faillissementen oploopt. Ik vraag me af: (hoe) beïnvloedt dit Nedasco?

Lees verder