De gevolgen van een verkeerd verzekerde hoedanigheid

Bij zakelijke verzekeringen is de verzekerde hoedanigheid van de verzekerde belangrijk. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om bij een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) helder te hebben wat de verzekerde doet. De omschrijving hiervan moet op de juiste manier op de polis staan. Waarom? Lees snel verder.

29 januari 2024

Help je klant met belastingaangifte!

Het is bijna 1 maart. Dat betekent tijd voor de belastingaangifte. Een jaarlijks terugkerende ‘moetje’ dat begint met het verzamelen van allerlei informatie. En daar kun jij je klant bij helpen! Bijvoorbeeld door een facturenoverzicht voor je klant te maken op NSN. Superhandig!

Lees verder

Eigenaarsbelang bij een VvE

Er is in Nederland een krapte op de huizenmarkt. Daarom verhuizen huiseigenaren minder snel. In plaats daarvan knappen ze steeds vaker hun eigen woning op. Ook appartementseigenaren doen dat. Hoe beïnvloedt dit de herbouwwaarde van een gebouw van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? En het verzekeren van het Eigenaarsbelang? Lees verder voor de uitleg.

Een avond niet thuis: Hoe bescherm ik mijn huis?

Tijdens de gezellige feestdagen zijn we juist minder thuis. Je gaat bijvoorbeeld lekker gourmetten met de schoonouders of je staat op die prachtig witte piste in Saalbach Hinterglemm. Maar let op: het dievengespuis weet je huis te vinden. Hoe zorg je er dan voor dat je niet enkel een lege boekenplank vindt als je thuiskomt?

Mantelzorg en aansprakelijkheid

Mantelzorg is het helpen van iemand die hulpbehoevend of beperkt is. Maar wat als er per ongeluk iets kapot gaat tijdens het zorgen? In deze blog leggen we uit hoe het zit aansprakelijkheid bij mantelzorg.

De mogelijkheden voor het verzekeren van houtbouw

In deze tijd van verduurzaming en milieuvriendelijk bouwen wordt houtbouw steeds populairder. Dit heeft ook gevolgen voor de verzekeringswereld. De kans is groter dat je tijdens het verzekeren ermee te maken krijgt. Laten we daarom dieper ingaan op wat houtbouw precies inhoudt en wat de verzekeringsmogelijkheden zijn.