Kind ziek? Deze verlofregelingen zijn er!

Helaas, (kleine) kinderen zijn regelmatig ziek. Meestal kort, soms lang. Wat doe je dan als werkende ouder? Vrije dagen opnemen? Dan ben je snel door je vakantiedagen heen! Gelukkig zijn er handige verlofregelingen. Wij zetten ze voor je op een rij en vertellen hoe het zit met de loondoorbetaling. Ook handig als adviseur om te weten!

Ik stel je voor aan 3 betrouwbare schadeherstellers!

Drukte bij aannemers: het zal je niet vreemd in de oren klinken. Vooral als tussenpersoon voor opstal- en inboedelschade. Hierdoor is het lastig om op korte termijn een schadehersteller te vinden. Het duurt daardoor lang voor de schades van jouw klant zijn hersteld. Een oplossing is jouw klant zelf de schade te laten herstellen. Maar wat als je klant zelf geen klusser is? Geen paniek. Er zijn ook andere manieren, bijvoorbeeld direct herstel. In deze blog vertel ik je over direct herstel en onze drie meest ingeschakelde herstellers bij schade!

3 redenen om de WIA-verzekering juist wel te sluiten!

In de dagelijkse praktijk merk ik dat veel adviseurs bij een verzuimverzekering geen WIA-werknemersverzekeringen offreren. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Is het te complex? Moeilijk bespreekbaar of gewoon niet interessant? Mijn persoonlijke ervaring is meestal het eerste, het is ingewikkeld. En ja, de verschillen tussen de producten lijken groot. Maar als je in de voorwaarden duikt, zul je zien dat dit echt meevalt. Laat je dus niet afschrikken en ga ermee aan de slag!

Zaak aan huis: hoe verzeker je dat?

Als adviseur heb je vast wel eens te maken met risico’s waarbij er sprake is van zowel particulier als zakelijk gebruik. Bij motorrijtuigen is die scheidslijn vaak wel duidelijk door de btw-toepassing. Bij woningen met een zaak aan huis ligt dit wat moeilijker en kom je al gauw in het bekende ‘grijze’ gebied. Hoe zorg je dan toch voor een passende oplossing voor je klant? In deze blog leg ik uit hoe je dit aanpakt en wat je kunt – of eigenlijk moet – vragen aan je klant.

Het belang van de juiste hoedanigheid verzekeren

Stel: jouw klant breidt zijn werkzaamheden uit of gaat extra, ander werk erbij doen. Dan moet de hoedanigheid van zijn verzekering aangepast worden. Anders is de klant niet goed verzekerd. Je leest alles over hoedanigheid en het belang ervan in deze blog.

Inkomendashboard: verzuimoverzicht in een handomdraai

Als financieel adviseur kan jij er in je dagelijkse werkzaamheden niet onderuit. De juridische beschrijving in de Wet op het Financieel Toezicht en in het Burgerlijk Wetboek is bekend. Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit.

Verduurzaming zakelijke markt zichtbaar: verkoop elektrische auto’s gestegen

Medische hulp verlenen is mensenwerk. En mensen kunnen fouten maken. Zo kan een patiënt schade oplopen door een verkeerde inschatting bij een diagnose of behandeling. Naast een knagend schuldgevoel kan de hulpverlener ook aansprakelijk gesteld worden. En wat dan? Kan hij zich hiervoor verzekeren?

Hoe verzeker je e-fatbikes en e-steps?

Door de helmplicht zijn veel mensen op zoek naar alternatieven, zoals de e-bike, speedpedelec, e-fatbike, e-step, segway en elektrische bakfiets. Maar lang niet alle voertuigen mogen de openbare weg op. Dus hoe zit het met de verzekering en aansprakelijkheid?

Het Waarborgfonds Motorverkeer – hoe zit het ook al weer?

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ander motorvoertuig, zoals een brommer, auto of tractor, schade hebben geleden én daarvoor niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Het fonds vergoedt bijvoorbeeld schade door een botsing of schade bij parkeren. Hierbij gelden wel een aantal spelregels.