Actualiseer werknemersgegevens voor inkomensverzekeringen via Xpert Suite

03-05-2024

Sinds vorig jaar zomer vragen we werkgevers om werknemersgegevens te actualiseren. Werkgevers krijgen elke 4 maanden de taak om de werknemersgegevens in Xpert Suite te controleren.

Wat betekent dit voor de werkgever?
Met een taak in Xpert Suite vragen we de werkgever om de werknemersgegevens te controleren. Denk aan in- en uitdiensttreding of gewijzigd loon. Staan de gegevens correct in Xpert Suite? Dan hoeft de werkgever niets te doen. Zij kunnen deze taak direct op uitgevoerd zetten. Klik hier voor een voorbeeld van de taak.

Waarom zijn actuele werknemersgegevens belangrijk?
Gegevens zijn betrouwbaarder wanneer ze actueel zijn. Het actualiseren heeft de volgende voordelen voor jou – als adviseur – en de werkgever:

  • Wanneer de werkgever een zieke werknemer heeft, kan hij deze snel ziekmelden. Daarnaast wordt de ziekmelding direct doorgegeven aan de arbodienst*;
  • Voor een werkgever met WIA-verzekering: actualiseren leidt tot een correcte pensioenbrief voor werknemers die onder de pensioenwet vallen;
  • Er ontstaat een betrouwbaar beeld van het verzuim bij een werkgever in het inkomendashboard, waardoor je een completer advies kunt geven;
  • De informatie die wordt gebruikt bij de verleningsvoorstellen is betrouwbaarder. De laatste jaren beoordelen maatschappijen steeds meer op detailniveau. De werknemersgegevens zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Dit heeft dus invloed op het premiepercentage.

*Alleen van toepassing bij de gekoppelde arbodiensten: Richting, ArboNext, Perspectief, ArboNed en Zorg van de Zaak.

Adviseursaccount Xpert Suite
Ook als adviseur is het handig om toegang te hebben tot Xpert Suite. Waarom? Zo geef je gemakkelijk ziek- en betermeldingen voor je klant door en je ziet werknemer- of werkgevergegevens in. Kies uit één van onze 3 adviseursaccounts en ondersteun je klant optimaal! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met het Serviceteam Inkomen via 033 – 46 70 860 of acc.inkomen@nedasco.nl.