Schade particulier

De verzekeringsuitdagingen bij elektrische fietsen

E-bikes, speed pedelacs, elektrische bakfietsen, en andere typen elektrische fietsen overspoelen onze fietspaden en wegen. En dat is niet gek. Want de fietsen zijn razend populair in Nederland. Maar hoe verzeker je eigenlijk al deze verschillende typen elektrische fietsen? En tegen welke uitdagingen loop je aan wanneer je zo’n fiets wilt verzekeren? In deze blog vertel ik je er meer over.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 3 mei 2024 | 6 MIN
Schade particulier

Achter het stuur, wanneer wel en wanneer niet?

Je bent net ongelukkig terecht gekomen toen je die enkel verzwikte op de laatste twee treden van de trap en nu zit je in het gips. Gelukkig is het je linker enkel en bestuur je een automaat. Want de kinderen moeten echt door iemand naar school gebracht worden. Maar hoe zit dat nu? Wanneer mag je autorijden met een medische aandoening en wanneer mag het niet? Ontdek wat de regels hiervoor zijn!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 maart 2024 | 4 MIN
Schade particulier

Op wintersport, waar moet je aan denken?

Je moonboots zijn weer aan en je hebt je ski’s en langlaufstokken weer van zolder getrokken. Het wintersportseizoen is in volle gang! De welbekende afstreeplijst voor het inpakken is bijna helemaal afgestreept. Maar er zijn nog meer zaken die je niet moet vergeten te regelen voor je met je goede gedrag de skilift uitstapt. In deze blog geef ik je wat tips!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 31 januari 2024 | 3 MIN
Schade particulier

Een avond niet thuis: Hoe bescherm ik mijn huis?

Tijdens de gezellige feestdagen zijn we juist minder thuis. Je gaat bijvoorbeeld lekker gourmetten met de schoonouders of je staat op die prachtig witte piste in Saalbach Hinterglemm. Maar let op: het dievengespuis weet je huis te vinden. Hoe zorg je er dan voor dat je niet enkel een lege boekenplank vindt als je thuiskomt?

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 2 januari 2024 | 3 MIN
Schade particulier

De mogelijkheden voor het verzekeren van houtbouw

In deze tijd van verduurzaming en milieuvriendelijk bouwen wordt houtbouw steeds populairder. Dit heeft ook gevolgen voor de verzekeringswereld. De kans is groter dat je tijdens het verzekeren ermee te maken krijgt. Laten we daarom dieper ingaan op wat houtbouw precies inhoudt en wat de verzekeringsmogelijkheden zijn.

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 december 2023 | 3 MIN
Schade particulier

Schade door een omgevallen boom: wie is aansprakelijk?

De herfst is begonnen! Dit kleurrijke seizoen, met vallende bladeren en frissere temperaturen, brengt soms ook onaangename verrassingen met zich mee. Stel je eens voor: een mooie boom van de buren valt om en beschadigt jouw auto. Zijn de buren dan aansprakelijk voor de schade? Wat de regelgeving hiervoor precies is lees je in deze blog!

Nathalie Hovius Senior medewerker Serviceteam Particulier 1 november 2023 | 3 MIN