Inkomen

Wordt 2021 hét jaar voor de MKB verzuim-ontzorgverzekering?

In 2018 sloten MKB-Nederland en Minister Koolmees het convenant MKB Verzuim-Ontzorgverzekering. De aanleiding hiervoor waren de hoge kosten, complexe regelgeving en de uitgebreide re-integratieverplichtingen waarmee de werkgever te maken krijgt wanneer hij een langdurig zieke werknemer in dienst heeft. Dit voelt vooral voor het MKB als een zware last. Om de MKB-werkgever te ontzorgen is de MKB Verzuim-Ontzorgverzekering ontwikkeld. Dit zou de werkgever ook stimuleren meer vaste contracten uit te delen. Sinds 1 januari 2020 is het mogelijk deze nieuwe verzekeringsoptie af te sluiten.

Inge van Meurs Commercieel Relatiebeheerder 24 maart 2021 | 6 MIN
Inkomen

22 juni verwacht: ondersteuning voor flexibele arbeidskrachten (TOFA)

Niet alleen een grote groep werkgevers heeft het moeilijk in deze coronacrisis. Ook voor veel flexibele arbeidskrachten is dit een zware periode waarin veel contracten niet worden verlengd en/of er minder werkgelegenheid is. Om deze groep werknemers te ondersteunen heeft de overheid een regeling getroffen, de TOFA. Dit staat voor Tijdelijke Overbrugginsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten.

Inge van Meurs Commercieel Relatiebeheerder 18 juni 2020 | 5 MIN
Inkomen

Vanaf 2 maart: 48 miljoen euro om te leren en ontwikkelen

Er komt de komende jaren €48 miljoen beschikbaar voor MKB werkgevers om haar personeel verder op te leiden en te laten ontwikkelen. Dit is een behoorlijke zak geld. Heb jij je relatie al op de hoogte gesteld?

Inge van Meurs Commercieel Relatiebeheerder 25 februari 2020 | 5 MIN