Preventieve zorg & duurzame inzetbaarheid

Een werkgever heeft belang bij gezonde, vitale werknemers. Zij presteren beter, verzuimen minder en zijn meer betrokken bij hun organisatie. De werkgever heeft hier meer invloed op dan hij denkt. Met preventieve zorg(verzekeringen) en duurzame inzetbaarheid kan hij kostbaar verzuim voorkomen.

Navigeer snel naar de volgende producten:

Collectieve zorgverzekering

Een werkgever kan zijn werknemers een collectieve zorgverzekering aanbieden. Deze collectieve zorgverzekering biedt extra hoge dekkingen op arbeidsgerelateerde vergoedingen, zoals fysiotherapie en preventie.

Waarom kiezen voor een collectieve zorgverzekering?

 • Collectiviteitskorting voor het hele gezin
 • Ruime vergoedingen
 • Extra hoge dekkingen voor fysiotherapie en preventie
 • Persoonlijk zorgadvies & Leefstijl Check
 • Zorg- en verzuimdata in beeld
 • Exclusief verkrijgbaar via serviceproviders

VGZ: gericht op preventie

Speciaal voor de werkgever biedt VGZ een collectieve zorgverzekering gericht op preventie. Deze zorgverzekering is interessant door de extra hoge dekkingen op  vergoedingen die verband hebben met arbeid, zoals fysiotherapie en preventie.

Gezondheidsdiensten voor werknemers

De werkgever helpt zijn werknemers gezond te blijven. Werknemers kunnen gebruik maken van verschillende gezondheidsdiensten van VGZ:

 • Platform Gezond Leven: ontdekken hoe je gezonder kunt leven;
 • Persoonlijk zorgadvies;
 • Leefstijl Check: om ziekten en aandoeningen te voorkomen of vroegtijdig op te sporen;
 • Regionale bijeenkomsten VGZ: gezondheidsthema’s zoals werkstress staan centraal. Kosteloos bijwonen voor werknemers.

Inzicht in knelpunten

Werkgevers kunnen rapportages op basis van eigen data uitdraaien. Dit is beschikbaar voor werkgevers met een collectiviteit van meer dan 100 medewerkers. Deze rapportages geven de zorg- en verzuimdata van de organisatie weer en laten zien waar de knelpunten zitten. Dat maakt het mogelijk om gericht actie te ondernemen.

Dankzij onze afspraken met VGZ kunt u nu uw portfolio vergroten en nog beter inspelen op de behoefte van uw klanten.

Samen Beter Verzekering

Met de Samen Beter Verzekering van Anker Verzekert helpt de werkgever om werknemers hun werk fit en optimaal te kunnen uitvoeren. De verzekering vergoedt behandelingen die gericht zijn op genezing, preventieve zorg en ondersteuning bij praktische privéaangelegenheden.

De Samen Beter Verzekering van Anker Verzekert is:

 • Voor de werkgever en werknemer
 • Een aanvulling op de (aanvullende) zorgverzekering
 • Gericht op preventie en sneller herstel van werknemers
 • Te combineren met een ziekteverzuimverzekering
 • Te verkrijgen vanaf € 9,01 per medewerker per maand

Goed voor de werkgever en werknemer

Ziekteverzuim van werknemers kan beperkt worden als de werkgever aandacht besteedt aan gezondheidsbevordering, verzuimpreventie en effectieve begeleiding van zieke werknemers. Specifieke voorzieningen kunnen zorgen voor een sneller herstel of voorkomen dat werknemers zich ziek melden. Denk aan gerichte fysiotherapie, passende psychologische hulp, preventief medisch onderzoek en ondersteuning bij praktische privéaangelegenheden. Niet al deze kosten worden echter vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering.

Lager ziekteverzuim, goed werkgeverschap

De Samen Beter Verzekering is bedoeld om de werknemers te helpen hun werk fit en optimaal te kunnen uitvoeren. De verzekering is biedt daarom vergoedingen voor behandelingen die gericht zijn op genezing, maar ook op preventieve zorg en ondersteuning bij praktische privéaangelegenheden. Resultaat: gezondere werknemers, lager ziekteverzuim en betere continuïteit van de bedrijfsvoering. De betrokkenheid van de ondernemer bij de gezondheid van werknemers is bovendien een teken van goed werkgeverschap. En dat heeft weer een gunstig effect op de motivatie van werknemers en daarmee op hun productiviteit.

Scherpe prijsstelling

De Samen Beter Verzekering kan een werkgever bij Nedasco afsluiten in combinatie met een ziekteverzuimverzekering voor hun werknemers. Zij profiteren dan van een scherpe prijsstelling van € 9,01 per maand per werknemer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Samen Beter Verzekering? Bekijk dan hier het vergoedingenoverzicht of neem contact op met de Nedasco Inkomendesk via telefoonnummer 033 – 46 70 862 of inkomencommercieelbeheer@nedasco.nl.

Duurzame inzetbaarheid

Nedasco wil samen met uw zakelijke klant werken aan duurzame inzetbaarheid. Onze speciaal hiervoor opgeleide consultant geeft inzicht in de productiviteit, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. Samen met uw klant ontwikkelt hij een strategie.

Duurzame inzetbaarheid in het kort

 • Voor de werkgever en werknemer
 • Minder ziekteverzuim
 • Hogere werknemerstevredenheid
 • Productieve werknemers
 • Meer rendement

Voordelen Duurzame inzetbaarheid

Wist u dat de gemiddelde verzuimkosten €150 á €200 per dag bedragen? Als een werknemer (langdurig) uitvalt is dat een dure post voor een ondernemer. Het loont om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Dit levert vitale en bevlogen medewerkers op en leidt tot minder ziekteverzuim. Maar ook een hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier. Duurzame inzetbaarheid verbetert de bedrijfsresultaten en motivatie van medewerkers.