vernieuwd

Samenwerkingsovereenkomst Nedasco

Voor adviseurs die zijn aangesloten bij Nedasco komt er een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst (SOK). Op deze pagina lees je wat er gaat veranderen.

Waarom verandert de SOK?

Onze huidige samenwerkingsovereenkomst is verouderd. De afgelopen jaren is er veel veranderd, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. Zo zijn onze producten en diensten uitgebreid en verder ontwikkeld. Daarnaast zijn wij intensief gaan samenwerken met BSB Volmachten uit Geleen.

Onze nieuwe samenwerkingsovereenkomst sluit beter aan bij de huidige tijd. Ook hebben wij de overeenkomst in een nieuw jasje gestoken en beter leesbaar gemaakt.

Wat verandert er?

Er zijn artikelen en bijlagen in de samenwerkingsovereenkomst toegevoegd en uitgebreid. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht met de belangrijkste wijzigingen.

Ondertekenen via ondertekenen.nl

Vanaf donderdag 22 september ontvang jij een bericht van ons via ondertekenen.nl waarin jou wordt gevraagd een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Wij verzoeken jou dit zo snel mogelijk te doen.

Belangrijkste wijzigingen

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Zorgplicht

Artikel 1.6 geeft uitleg over de zorgplicht die op jou rust en wat wij van jou verwachten op het gebied van dossiervorming.  

Collectieve vergunning

Artikel 2.2 omschrijft het door jou uit te oefenen toezicht en controle op bij jou aangesloten ondernemingen, wanneer je in het bezit bent van een collectieve vergunning.  

Verwerking van persoonsgegevens (gewijzigd)

Artikel 3 geeft uitleg over de regeling voor het verwerken van persoonsgegevens.  

Provisie en directe beloning (gewijzigd)

Artikel 7 geeft uitleg over het recht op provisie en de hoogte hiervan. Ook is er een bepaling opgenomen over jouw verantwoordelijkheid bij (gedeeltelijke) directe beloning. 

Intermediairswijziging (gewijzigd)

Artikel 8 geeft uitleg over het meewerken aan een intermediairswijziging en het recht op provisie na een intermediairswijziging. Het recht op provisie gaat over naar de nieuwe tussenpersoon per eerstkomende premievervaldatum óf eerder in geval van een mutatie.

Productinformatie

Artikel 10 geeft uitleg over het verstrekken van productinformatie. Je kunt hier lezen wat je van ons mag verwachten. Ook leggen wij uit wat wij van jou verwachten bij het verstrekken van productinformatie aan je klant.   

Beursverzekeringen

In artikel 12 is een verwijzing opgenomen naar onze nieuwe aanvullende voorwaarden voor beursverzekeringen. Deze aanvullende voorwaarden staan vermeld in bijlage 3. 

(bijlage) Service- en tarievenkaart (gewijzigd)

De service- en tarievenkaart (bijlage 2) is aangepast aan onze huidige diensten en tarieven. Daarnaast zijn de regels en tarieven voor intermediairswijzigingen gewijzigd. Voor portefeuille-overvoer zijn deze niet gewijzigd.  

(bijlage) Beursverzekeringen

Bijlage 3 is een nieuwe bijlage met daarin de aanvullende voorwaarden van Beursverzekeringen. 

(bijlage) Dienst incasso serviceabonnement (nieuw)

De algemene voorwaarden voor onze Dienst Incasso serviceabonnement (bijlage 5) zijn geactualiseerd en als bijlage opgenomen bij de samenwerkingsovereenkomst. Heeft jij nog geen toegang tot deze dienst? Deze kun je hier aanvragen. 

(bijlage) Voorlopige dekking (nieuw)

Bijlage 6 – aanvullende voorwaarden Bevoegdheid voor het afgeven van voorlopige dekking is nieuw. In deze bijlage wordt uitgebreid beschreven wanneer en op welke wijze jij voorlopige dekking mag verlenen aan jouw relaties.  

(bijlage) Verwerkersovereenkomst (nieuw)

Voor toekomstige nieuwe diensten is een verwerkersovereenkomst (bijlage 7) ontwikkeld. De verwijzing naar deze bijlage is alvast opgenomen in de samenwerkingsovereenkomst, maar je ontvangt deze op dit moment nog niet.  

Handige downloads

Hieronder heb je de mogelijkheid om voorbeelden van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en een handleiding over ondertekenen.nl te downloaden.

 

Voorbeelden

Ondertekenen.nl

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je vragen kunt hebben over de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Hieronder vind je antwoorden op de veel gestelde vragen over de samenwerkingsovereenkomst én ondertekenen.nl.

Samenwerkingsovereenkomst

Alle veel gestelde vragen die betrekking hebben op de nieuwe samenwerkingsovereenkomst van Nedasco.

Waarom ontvang ik een nieuwe samenwerkingsovereenkomst?

Onze huidige samenwerkingsovereenkomst is verouderd. De afgelopen jaren is er veel veranderd, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast zijn onze producten en diensten uitgebreid en verder ontwikkelt. Ook zijn wij intensief gaan samenwerken met BSB Volmachten uit Geleen.

Onze nieuwe samenwerkingsovereenkomst sluit beter aan bij de huidige tijd. Daarbij hebben wij de overeenkomst in een nieuw jasje gestoken en beter leesbaar gemaakt.

Wanneer gaat de nieuwe samenwerkingsovereenkomst in?

De nieuwe overeenkomst gaat in op de dag waarop je deze (digitaal) hebt ondertekend en vervangt daarmee de oude samenwerkingsovereenkomst.

Heeft Nedasco de nieuwe samenwerkingsovereenkomst laten toetsen?

Onze nieuwe samenwerkingsovereenkomst is ontwikkeld in nauwe samenspraak met Polis Advocaten en een aantal van onze volmachtgevers.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de samenwerkingsovereenkomst?

De belangrijkste wijzigingen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Je kunt deze hierboven terugvinden.

Ik heb een agentschap bij zowel Nedasco als BSB Volmachten. Krijg ik daarom twee nieuwe samenwerkingsovereenkomsten?

Nee, je ontvangt één nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Er zijn geen inhoudelijke verschillen tussen de samenwerkingsovereenkomsten van Nedasco en BSB Volmachten. De service- en tarievenkaarten zijn niet gelijk, daarvan ontvang je zowel de Nedasco-variant als de BSB Volmachten-variant.

Kan ik online een voorbeeld inzien van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en bijlagen?

Ja, dat kan. Je kunt een voorbeeld van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en bijlagen hierboven bij ‘handige downloads’ inzien.

Tot wanneer kan ik de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en bijlagen digitaal ondertekenen?

Wij vragen jou de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en bijlagen binnen 30 dagen digitaal te ondertekenen. De link waarmee je de documenten digitaal kunt bekijken en ondertekenen is 90 dagen geldig vanaf het moment van versturen. In de e-mail die je ontvangt staat tot wanneer de link geldig is. Hierna is het niet meer mogelijk om de link te openen.

Waar kan ik terecht voor vragen of opmerkingen over de nieuwe samenwerkingsovereenkomst?

Je kunt hiervoor het beste een e-mail sturen naar samenwerkingsovereenkomst@nedasco.nl. Ook kan je contact opnemen met jouw accountmanager.

Ondertekenen.nl

Alle veel gestelde vragen die betrekking hebben op ondertekenen.nl.

Wat is Ondertekenen.nl?

Ondertekenen.nl is een digitale ondertekendienst van Evidos waarmee documenten digitaal kunnen worden ondertekend.

Is digitaal ondertekenen via Ondertekenen.nl juridisch rechtsgeldig?

De digitale ondertekendienst is internationaal juridisch rechtsgeldig en voldoet aan de strenge EU e-Signature regelgeving. De rechtsgeldigheid wordt onder meer op onderstaande punten behaald:

  • Het document kan na digitale ondertekening niet meer worden gewijzigd;
  • Het tijdstip van ondertekening is onafhankelijk vastgesteld;
  • De identiteit van de digitale ondertekenaar wordt vastgesteld door middel van e-mailadres en IP-adres.
Privacy

De dienstverlening van Evidos valt onder Algemene Verordening Gegevensbescherming. Je kunt hier de privacy- en cookieverklaring van Evidos terugvinden.

Kan ik de samenwerkingsovereenkomst opslaan of uitprinten?

Tijdens het ondertekenproces kan de overeenkomst niet worden opgeslagen of uitgeprint. Nadat je de overeenkomst digitaal ondertekend hebt, ontvang je deze per e-mail. Benieuwd hoe de nieuwe samenwerkingsovereenkomst eruit ziet? Hier vind je voorbeelden.

Vragen?

Heb je vragen over de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst? Stuur dan een e-mail naar samenwerkingsovereenkomst@nedasco.nl of neem contact op met jouw accountmanager.