Vandaag kloppen wij aan bij… Wai Fai

20-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Laura. Vandaag gaan we langs bij Wai Fai, onze Databasemanager.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Ik heb een werkplek gecreëerd in de slaapkamer, zodat ik rustig kan werken, maar dat lukt niet altijd (mijn zoon Bryan wil ook heel graag op de foto). Ik heb vorig jaar een grote lekkage gehad in huis: de hele 1e verdieping moest leeg en heb toen +- 2 maanden in de woonkamer geslapen. Nu is alles gelukkig hersteld, maar nog veel spullen zitten in dozen.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn vrouw Shuet werkt 3 dagen in de week in het BovenIJ ziekenhuis als apothekersassistente. Op die dagen probeer ik Bryan (7 jaar) zo goed mogelijk te begeleiden met zijn schoolwerk en staat zijn bureau voor het gemak even naast het mijne. Op de vrije dagen van mijn vrouw werkt hij dan met haar samen in zijn eigen kamer ?. Mijn dochter Jade (12 jaar) zit net op de middelbare school en volgt zelfstandig haar lessen in haar eigen kamer. Zo af en toe moet ik haar helpen met huiswerk. De laatste keer was een leuk aardrijkskunde project: eigen weerbericht video opnemen. Normaal eet ik in de middag mijn boterhammetjes achter mijn computer, maar nu moet ik gelijk na de scrum meeting druk in de weer om de lunch te maken voor de kinderen! Het is wel zo gezellig met z’n allen te lunchen!

Hoe houd jij jezelf fit?

Een paar jaar geleden heb Ik een knie blessure gehad en trainde veel op de hometrainer. Nu pak ik het weer op en probeer iedere avond een beetje te fietsen. Daarnaast ben ik druk met de kinderen bezig: beetje voetballen, lopen.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Ik heb normaal veel spullen op mijn bureau thuis. Maar nu ik het zoveel mogelijk opgeruimd heb, is het prettiger werken en word ik minder afgeleid.

Bij wie klop jij aan?

Ik geef het stokje door aan Arris Kramer.