Vandaag kloppen wij aan bij… Laura

06-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Jerfaas. Vandaag gaan we langs bij Laura, Kwaliteitsmedewerker Schadeverzekeringen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Ik zit aan tafel in de huiskamer. Met een raam gericht op mijn tuin. Een bureaustoel heb ik via mijn broer kunnen regelen, dat maakt de werkplek een stuk aangenamer. Deze mooie bos bloemen die we van de week mochten ontvangen fleurt het huis ook lekker op!

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn enige thuis-collega is Noor, mijn kat. Maar eigenlijk is het meer een buurtkat, want zij is het liefst de hele dag buiten. Qua gezelschap heb ik hier dus weinig aan. ?
Om niet helemaal te vereenzamen ben ik deze week een aantal dagen bij een vriendin thuis aan het werk geweest. Allebei in een aparte kamer aan het werk, maar af en toe samen een bak koffie en niet alleen te hoeven eten is toch wat gezelliger.

Hoe houd jij jezelf fit?

Ik woon op een heerlijk rustige plek aan de rand van Voorthuizen. Ik hoef de straat maar over te steken en dan ben ik in het bos. Hier wandel ik minimaal één keer per dag. Het is over het algemeen een rustig bos en ik probeer de drukke tijden en plekken te vermijden. Ook probeer ik zoveel mogelijk even een half uurtje te sporten in de ochtend voordat ik begin met werken. Even de racefiets op (rollerband) of wat oefeningen met diverse trainings apps. Ik let nu meer op mijn gezondheid, veel fruit en groente. En nu mijn sociale leven even (zo goed als) stil ligt, heb ik meer tijd om te koken. Wat ik erg leuk vind. Dus na deze weken heb ik weer veel nieuwe recepten geprobeerd.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Bel af en toe een collega. Niet voor een werk-vraag, maar gewoon om te vragen hoe het gaat. Deel tips, laat je huiskamer zien, laat elkaar lachen! En geniet van de kleine dingen. De fluitende vogeltjes tijdens een wandeling. Je vrienden en familie die we via de telefoon/laptop alsnog kunnen zien en spreken. Geniet van de dingen die nog wel kunnen.

Bij wie klop jij aan?

Ik geef het stokje door aan Raymond Matthews. Die schijnt namelijk in de trappenkast te werken, dat heeft mij wel erg nieuwsgierig gemaakt.