Vandaag kloppen wij aan bij… Sharon

08-02-2021

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Peter. Vandaag gaan we langs bij Sharon Schaasberg, relatiebeheerder Inkomen bij Serviceteam Inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Wij hebben thuis twee werkplekken, in de eetkamer en in de logeerkamer. Ik zit, als mijn vriend thuis is, in de logeerkamer te werken omdat het daar stiller is. In de eerste weken van het thuiswerken ben ik er wel achter gekomen dat mijn hand-oog coördinatie wat te wensen overlaat en heb ik vakkundig het dure game-toetsenbord van vriendlief om zeep geholpen met een kop thee. Inmiddels heeft de vaste computer ook de geest gegeven en moet mijn eigen laptop voor reparatie opgestuurd worden.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn thuiscollega’s zijn mijn vriend (Leon), onze hond Fay en de katten Umbra en Lux. Leon is sportdocent op een MBO en gaat af en toe nog naar school om les te geven. En als hij niet naar zijn werk gaat, geeft hij soms sportlessen vanuit de woonkamer. Het is verbazingwekkend hoe goed de leerlingen meedoen met de bootcamp die via het scherm gegeven wordt. De hond springt daar dan vrolijk tussendoor om het geheel compleet te maken. Laten we het erop houden dat ik dan erg blij ben met de logeerkamer.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Met een Mechelse herder in huis loop je veel, voor het werk hebben Fay en ik er meestal al een trainingsronde op zitten. Daarnaast sporten wij normaal gesproken drie keer per week in de sportschool. Nu de sportscholen dicht zijn, hebben we ons gewaagd aan samen bootcampen, maar ik blijk toch minder goed te luisteren dan zijn leerlingen.

Hond