Vandaag kloppen wij aan bij… Peter

28-01-2021

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Lize. Vandaag gaan we langs bij Peter de Leeuw, relatiebeheerder Inkomen bij Serviceteam Inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Per 1 september ben ik werkzaam bij Nedasco. De eerste 3 weken mocht ik nog 2 dagen per week naar kantoor en de rest van de dagen werkte ik toen al vanuit huis. Voor mijn vorige werkgever werkte ik vanaf maart ook al thuis. Wij hebben het geluk dat we al een studeerkamer hadden, waardoor er snel een prima thuiswerkplek gecreëerd was. Het is een mooie plek met genoeg lichtinval en een fijn uitzicht dus dat werkt erg prettig.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Wij wonen in de mooie Hanzestad Kampen. Overdag heb ik het rijk alleen, want mijn partner werkt in het onderwijs. Mijn partner gaat vroeg van huis en komt meestal pas thuis als ik mijn laptop heb afgesloten. Overdag is het dus heerlijk rustig, al is 5 dagen thuis werken soms wel iets té rustig. Je gaat toch de aanspraak en sociale contacten op den duur wel missen.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Ik vind hardlopen heerlijk voor de ontspanning. Meestal doe ik dit twee keer per week. Achter ons huis ben je namelijk zo bij de IJssel en kan je een prachtig stuk hardlopen langs de nieuw aangelegde bypass en tussen de weilanden. Erg fijn om na een dag binnen achter de computer zo snel in de natuur te kunnen zijn. Er is altijd wel wat te zien tijdens een hardloopsessie of wandeling, zoals deze mooie zonsondergang.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Ik denk dat alle tips en tricks al wel gegeven zijn op het gebied van rek- en strekoefeningen en een goede werkhouding dus ik sluit me aan bij iedereen die al geweest is.

Bij wie klop jij aan?

Sharon Schaarsberg