Vandaag kloppen wij aan bij… Rieneke

24-08-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Katja. Vandaag gaan we langs bij Rieneke van Mourik-Esveld, claimbeheerder inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Toen eenmaal duidelijk werd dat wij thuis moesten gaan werken, hebben wij snel een bureau in huis gehaald. Voorheen werkte ik wel eens incidenteel een dag thuis en kon ik prima aan de eettafel werken. Elke dag met je man aan dezelfde eettafel is toch wel anders ;-). We wisselen regelmatig van werkplek. De één op de, nu nog, rommelige zolder en de ander in de woonkamer. In september wordt de zolder verbouwd, waar we nu ook gelijk een mooie werkplek van gaan maken.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Ik ben getrouwd met Leon en we hebben een dochter van anderhalf jaar oud, Hannah. Het is maar goed dat het kinderdagverblijf weer open is want Hannah verspreidde al het verhaal dat ‘papa werkt en mama belt’ omdat ik zoveel aan de telefoon zit ha ha.

thuiswerken tikkertje spelen

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Met een dochtertje die net het spel tikkertje heeft geleerd, rennen we heel wat af bij ons thuis. Daarnaast zijn we veel buiten, lekker naar het bos, de speeltuin of gewoon een rondje fietsen. Verder volg ik één of twee keer per week een les body balance EN ben ik heel blij met de tip die ik kreeg van een collega over de Nike training app. Daar kun je, geheel op jouw niveau, een leuk opgezet sportschema volgen.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat we met ons team elke maandag een lunch-meeting hebben via Teams. Daarin kunnen we, net als op kantoor, even het weekend bespreken. En verder, geniet van elkaar en bedenk in de ochtend eens wat jouw dag helemaal geweldig gaat maken!

Bij wie klop jij aan?

Bij Berdien!