Vandaag kloppen wij aan bij… Katja

06-08-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Tamara. Vandaag gaan we langs bij Katja van Valkengoed, agentbeheerder.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Omdat ik het na twee maanden thuiswerken aan de keukentafel wel zat was, heb ik inmiddels onze kledingkamer omgebouwd tot een fijne werkkamer. Mijn oude bureaustoel begint wel aan vervanging toe te raken, maar verder werk ik prima aan een ruim bureau met een groot beeldscherm en daarnaast mijn laptop. Als ik het uitzicht in de kledingkamer weer zat ben, sleep ik mijn hele hebben en houwen weer voor een dagje naar de keukentafel.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

kat

Mijn thuiswerkcollega’s zijn mijn vriend Caspar en onze rode kater Elmo. Mijn vriend werkte ook voor Corona al regelmatig thuis en had  dus al een goed ingerichte werk-/gamekamer. Onze collega Elmo heeft geen eigen werkplek, maar houdt ons met enige regelmaat al luid snurkend gezelschap. Echt een harde werker is het niet helaas.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Aan sporten heb ik echt een broertje dood, maar ik fiets en wandel graag. Tijdens de lunchpauze en na het werk loop ik altijd een rondje door de buurt, en ik probeer ook een paar keer per week vóór werktijd te gaan wandelen. Sinds kort gaan we ook iedere week (donderdag) corona-proof met een aantal collega’s wandelen in de buurt van Park Schothorst in Amersfoort.

Door het thuiswerken heb ik ook meer tijd om één van mijn favoriete hobby’s te beoefenen, namelijk nieuwe recepten uitproberen. Na werktijd ben ik dan ook regelmatig in de keuken te vinden. Gelukkig heeft dit nog geen extra coronakilo’s veroorzaakt.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Ik kan iedereen aanraden om het thuiswerken zo nu en dan af te wisselen met kantoor en af te spreken met een paar collega’s om een dag of een dagdeel samen te werken aan een project. Zo schrijf ik dit stukje vanaf kantoor, omdat ik vandaag samen met mijn collega’s Elma en Rita heb afgesproken voor een project-ochtend. Daar krijg ik energie van!

kantoor met collega's

Bij wie klop jij aan?

Ik ben benieuwd hoe Dámini Sheombarsing er bij zit.