Vandaag kloppen wij aan bij… Lize

25-01-2021

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Laure. Vandaag gaan we langs bij Lize van der Veen, communicatieadviseur bij Nedasco.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Aan het begin van de coronacrisis werkten mijn vriend en ik samen aan de eettafel. Maar al snel bleek dat erg onhandig wanneer we beide een meeting hadden. Wie als eerst een meeting had die had geluk en de ander kon verkassen naar de slaapkamer. Gelukkig heb ik hele aardige buren, namelijk mijn ouders. Ik woon op een boerderij in Ermelo en we hebben het huis in tweeën gesplitst, waardoor we wel onder hetzelfde dak wonen maar ieder ons eigen deel in het huis hebben. Alleen een kantoor, daar ontbreekt het aan in ons woongedeelte. Gelukkig zijn mijn ouders met pensioen en gebruikt mijn vader zijn kantoor maar heel af en toe om achter zijn computer te zitten. Dus daar ben ik naartoe verhuisd en dat bevalt me prima! Zo heb ik tenminste nog een beetje het idee dat ik niet de hele dag thuis ben en ’s avonds in een andere omgeving zit dan overdag als ik aan het werk ben.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Zoals je je kunt voorstellen is het hier op de boerderij een gezellig beestenboel. Te beginnen natuurlijk met mijn vriend Bas. Sporadisch heb ik een thuiswerkcollega bij mij op kantoor, namelijk wanneer mijn vader achter zijn computer zit. Ook lopen er hier 2 honden rond (welke sommige van jullie al wel eens hebben gehoord tijdens een Teams-overleg, op de foto zoals één er het merendeel van de dag bij ligt onder het bureau), 4 schapen en 2 paarden. Elke dag voordat ik aan het werk ga doe ik altijd een rondje buiten om de beesten te voeren, om vervolgens mijn laarzen te verwisselen voor een lekker stel pantoffels en plaats te nemen in mijn thuiskantoor.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Normaal ga ik altijd 3 keer in de week naar de sportschool. Ja, echt waar, dat zeg ik niet om op te scheppen. Sporten is voor mij een heerlijke uitlaatklep, dit doe ik altijd direct na het werk of op mijn vrije vrijdag. Even alles van die dag op een rijtje zetten en loskomen van het werk. Nu met de nieuwe lockdown zag ik mezelf al weer in de schuur (c.q. thuissportschool) klappertanden, maar gelukkig mogen personal trainingslessen nog wel. Dus daar heb ik mij gelijk voor opgegeven. Die kerstkilo’s komen er dit jaar niet aan!

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Een tip die ik zelf heb gekregen: schrijf 10 dingen op waar je blij van wordt en doe elke dag in elk geval 1 van die dingen waar je blij van wordt. Dit hoeft helemaal niet groots te zijn, kan ook bijvoorbeeld een leuke serie kijken zijn of sushi eten (daar word ik persoonlijk heel blij van en zou ik in principe elke dag kunnen eten, maar voor de afwisseling doe ik dan maar af en toe ook één van die 9 andere dingen waar ik blij van word). In deze tijd focussen we al snel op alles wat niet kan, maar door jezelf elke dag te ‘trakteren’ op iets waar je blij van wordt hou je het leuk!

Bij wie klop jij aan?

Marije de Vries van Be Suitable.