Vandaag kloppen wij aan bij… Michael

07-09-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Rieneke. Vandaag gaan we langs bij Michael Mendonca, online marketeer bij de afdeling Sales & Marketing.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Eva, mijn vrouw, en ik wonen sinds december in dit huis. Op de begane grond hebben we een multifunctionele ruimte waarvan we niet helemaal wisten wat we er mee gingen doen. Uiteindelijk hebben we besloten om er een soort 2e woonkamer van te maken met een gym. Toen brak het coronavirus uit en was het niet fijn om aan dezelfde eettafel te zitten. We praten namelijk beiden vaak harder dan we denken. Dat kan weleens voor spanning zorgen 😉

Dus… we zijn naar de Ikea gegaan en daar hebben we de nodige spullen gekocht voor een thuiswerkplek. Nu werk ik dus weer met twee schermen en dat is superfijn.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn ’thuiswerkcollega’ is op dit moment alleen Eva. Ik zit meestal beneden en Eva aan de eettafel. Af en toe rouleren we wel maar dat is nu niet meer nodig. We verwachten namelijk een baby binnen nu en twee weken, dus Eva is lekker met verlof. Het is onze eerste, dus het is allemaal super spannend. Daarnaast weten we het geslacht ook niet, dus we zijn lekker aan het gissen en met spanning aan het wachten.

Eva zit nu boven TV te kijken en ik kan rustig beneden werken. Al weet ik niet hoe ‘rustig’ het zal zijn wanneer de baby er is ;-).

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Naast mijn thuiswerkplek heb ik dus een kleine gym. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem tot nu toe alleen maar heb gebruikt voor oefeningen die ik van de fysio heb meegekregen. Dat komt ook omdat fitnessartikelen zoals gewichten zijn uitverkocht door het virus. Het is bizar, geen enkele webshop heeft nog gewichten op voorraad. Sinds de sportscholen weer zijn geopend ga ik ook liever daar sporten. Anders kom ik het huis niet uit! Daarnaast vind ik het ook leuker om onder de mensen te zijn. Ik heb een lidmaatschap bij de Basic Fit en hierdoor kan ik naar meerdere vestigingen gaan. We wonen in Gouda maar als Rotterdammer ga ik liever naar Kralingen of Rotterdam Alexander om te sporten. Op dit moment ga ik 3 tot 5 keer per week naar de Basic Fit. Wanneer de baby er is ga ik gewoon thuissporten en ook weer beginnen met hardlopen. Last but not least, ik eet en drink ook een stuk gezonder. Niet echt een dieet, maar vaker voor iets gezonds kiezen.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Oei! Lastige vraag. Normaal had ik elke dag de transitie van werk naar huis gaan. Voor mij betekende dat altijd dat ik dan echt klaar was met werk en er nauwelijks meer aan dacht. Nu werk en woon ik thuis. Dus ik raad het echt aan om na het werk even naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld naar een verlaten strand of natuurgebied. Lekker uitwaaien, sporten of gewoon een stukje lopen. Zo krijg je ook nog je dagelijkse portie aan vitamine D.

Bij wie klop jij aan?

Joao Lacerda!