Vandaag kloppen wij aan bij… Laure

03-12-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Arno. Vandaag gaan we langs bij Laure Rorije, claimbehandelaar voor Nedasco.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Ik woon in Baarn, net buiten het “centrum” (tja, mag je het een centrum noemen?) in een pittoresk straatje. Mijn thuiswerk plek is meestal aan de keukentafel, waarbij ik fijn uitkijk over de achtertuin. Helemaal in de zomer was dat heerlijk met de openslaande deuren.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Thuiswerkplek

Ik woon samen met mijn vriend Rob en ons “kleine monster” Ace. In het begin van de corona was het erg wennen voor ons om ineens altijd thuis te zijn. We zitten beiden veel aan de telefoon, wonen niet in een heel groot huis, dus er was nog wel wat overlast en irritatie. Sinds kort hebben we 2 werkplekken in huis, aan de eettafel in onze woonkeuken, of op de tweede verdieping van de schuur, waar wij een werkkamer hebben gecreëerd. Rob werkte eerst in de kledingkastkamer, maar toen we beseften dat het thuiswerken langer gingen duren, zijn we voor een permanente oplossing gaan kijken. Heel blij met het resultaat. Ik zit het liefst aan de keukentafel, kan ik constant knuffelen met Ace en natuurlijk de lunch en tussendoortjes verzorgen.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Ik doe mijn best om voor dat ik begin met werken en tijdens de pauze een half uur te wandelen. Baarn is daar ook wel een prachtige omgeving voor, want bosrijk gebied genoeg om mij heen. Dit doe ik niet alleen om fit te blijven maar ook je hoofd leeg te krijgen en niet het idee te hebben om van bed naar “kantoor” te rollen. Daarnaast ga ik graag naar de sportschool en doe ik aan banen zwemmen. Ik baal er dan ook van dat het zwembad weer dicht moet. Maar gelukkig kunnen we nog naar de sportschool.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Wij doen, zolang de horeca dicht is aan elke vrijdag ‘uiteten” in eigen huis. Hierbij halen wij eten bij een lokale ondernemer uit de buurt. Als je van muziek en concerten houdt, koop eens een kaartje voor een livestream. Zo support je de band en heb je ook nog een avondje “uit”. Wij hebben er nu al 4 gehad en het is elke keer genieten (alhoewel ik denk dat onze buren daar anders over denken). Haal soms een grote bos bloemen in huis, ik kan daar echt van genieten. Geef elkaar (als je met meer mensen in een huis woont) af en toe de ruimte, even alleen zijn zorgt ook weer voor dat het minder voelt alsof je constant op elkaar lip zit. Ik sta graag in de keuken, dus ik heb tijdens de corona nog meer tijd om nieuwe recepten te bedenken, uitgebreid te koken en ja, daardoor ook wel wat meer te eten.

Kortom geniet van kleine dingen, doe af en toe iets speciaal voor jezelf of de mensen om je heen.

Bij wie klop jij aan?

Iris Beens