Vandaag kloppen wij aan bij… Arno

19-10-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Chantal. Vandaag gaan we langs bij Arno van Norden, manager schadeverzekeringen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Mijn werkplek ziet er niet iedere dag hetzelfde uit. Doordat mijn dochters, en die van mijn vriendin, niet altijd bij ons zijn heb ik verschillende plekken waar ik kan werken. Momenteel werk ik op de kamer van mijn oudste dochter. Dat is boven op zolder met een mooi uitzicht. Als de blaadjes van de bomen zijn, zie ik de kerktoren van Hoogland. Ook werk ik soms op die van mijn jongste dochter, dat is een verdieping lager en wat koeler bij warm weer. Of ik zit wel eens in de kamers van de andere meiden. Daarnaast heb ik op zolder nog een hoekje/kamertje voor mezelf ingericht. Met een tafel bij het raam. Daar kan ik zitten als alle kamers bezet zijn. Als het huis bijna leeg is ga ik ook nog wel eens beneden aan de keukentafel zitten.

Een rustige plek en geen anderen om mij heen is voor mij heel belangrijk. Ik zit veel in telefoongesprekken en/of conference calls en klaarblijkelijk praat ik dan erg hard, dus ik moet zo ver mogelijk van mijn huisgenoten af zitten.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

kat

Zoals ik hierboven al schreef, wisselt de samenstelling nog wel eens. Soms zijn we met z’n zessen, soms met z’n tweeën en soms met iets daartussen. Daarnaast hebben we nog twee katten (niet mijn idee), Teun en Guus. In een huis vol vrouwen zijn Teun en ik de enige mannen.

Toen we in maart allemaal thuis kwamen te zitten, moesten we flink schakelen en aanpassen. Maar ik vond het toch erg waardevol en gezellig. Je zit, zeker niet altijd maar wel regelmatig, met je kinderen te lunchen en hebt goede en gezellige gesprekken op momenten dat je elkaar anders nooit zag. We probeerden vaak ook iets extra’s te doen met de lunch: soep, luxer beleg, warme broodjes, omeletten etc. Inmiddels zijn de meiden allemaal aan het nieuwe schooljaar begonnen en wordt er dus niet meer samen geluncht.

Mijn partner, Janine, werkt bij Unica en haar team houdt zich bezig met het onderhoud van allerlei technische installaties bij grote bedrijven (van airco’s tot vriezers en van CV’s tot sprinklerinstallaties). Zij werkte dus ook vanuit huis maar is inmiddels ook weer wat vaker op kantoor of locatie.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

Toen de sportscholen dicht gingen kon ik niet meer e-gymen (klinkt digitaler dan het is) en spinnen. Dat deed ik bij elkaar wel 4 à 5 keer per week. Ook mijn fietstochtjes naar kantoor waren afgelopen. Eén keer in de week liep ik hard en die frequentie heb ik dus maar omhoog gegooid. Naast het feit dat je lichamelijk fit blijft van hardlopen, zorgt het voor mij ook echt voor rust in mijn hoofd. Toen de lockdown op zijn hevigst was en je eigenlijk alleen buiten kwam voor wat boodschappen en de kliko, beschouwde ik het als hét uitje van de dag en keek ik er echt naar uit. Inmiddels is de sportschool weer open, dus ik ben weer druk aan het spinnen en e-gymen. Elke dag even iets aan sport doen, al is het maar een half uurtje, houdt mij fysiek en mentaal fit.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Probeer iedere dag iets te plannen of organiseren wat je blij maakt of waar je naar uit kan kijken; een wandeling, sporten, een goed glas wijn, een mooi boek, een lekkere maaltijd, een goed serie kijken. En probeer er ook echt van te genieten.

Bij wie klop jij aan?

Martina Kuijf