Vandaag kloppen wij aan bij… Tamara

01-05-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Inge. Vandaag gaan we langs bij Tamara van Druten, medewerker Facilitaire Dienst.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Ik ben nog heel af en toe te vinden op kantoor. Maar als ik aan het thuiswerken ben, zit ik op de bovenste verdieping bij ons thuis (zolder). Dat is onze (mijn) rommelruimte en daar plaats ik alles wat mij op andere plekken in de weg ligt/staat. Toen ik hoorde dat ook ik thuis zou gaan werken, moest ik op korte termijn plek maken om de pc kwijt te kunnen. Die missie is redelijk gelukt. Dus om mij heen ligt nog het nodige om op te ruimen, wat echt een wake-up call is om toch eens de handjes uit de mouwen te gaan steken (lenteschoonmaak?). Een lekker groot raam voor mijn neus, geeft lekker veel licht! Maar soms iets teveel, waardoor de luxaflex toch even dichtgaan.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn thuiscollega’s zijn: mijn man Burnet, hij werkt beneden aan de keukentafel, mijn 2 dochters Faith (9 jaar) en Charene (7 jaar) en ons konijn Lucky. De meisjes zitten ook apart van elkaar met hun schoolwerk. De één in de woonkamer aan een tafeltje en de ander aan het bureau op hun eigen slaapkamer en dit wisselen zij af. Gelukkig hebben onze meisjes de leeftijd dat zij wel redelijk zelfstandig zijn, maar toch merk ik dat ze wel om extra aandacht vragen in deze tijd. Hulp met schoolwerk, voor een praatje of voor een extra kus & knuffel.

Hoe houd jij jezelf fit?

Qua fitheid val ik onder de categorie “liever lui, dan moe”, dus ik moet mijzelf even de schop onder de kont geven. Want het weer is zo goed af en toe, dat het heerlijk is om even een rondje in de buurt te wandelen (geen excuses dus). Een heel klein beetje beweging heb ik wel, want ik moet voor mijn werkplek 2 trappen op. En zodra ik een kopje koffie wil, moet ik toch heen en weer.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Ondanks dat er nog geen duidelijke finish in zicht is, probeer wel positief te blijven. Geniet van de dingen die je wel kan en hebt!

Bij wie klop jij aan?

Ik ga naar onze “buren” (Be Suitable) en klop aan bij Anike Alvarenga.