Vandaag kloppen wij aan bij… Inge

21-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Michel. Vandaag gaan we langs bij Inge van Meurs, commercieel relatiebeheerder Inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Toen we net thuiswerkten zat ik in de woonkamer te werken. De zon schijnt daar in de middag recht naar binnen. Heerlijk zo’n zonnetje, maar als je op je scherm moet kijken met veel tegenlicht maakt dat het wat moeilijker. Toen snel duidelijk werd dat we langere tijd zouden moeten thuiswerken ben ik verplaatst van plek. De kamer die de huisbaas gebruikt als rommelhok heb ik opgeruimd en opgefrist. Nu heb ik gewoon mijn eigen kantoortje! Dubbel fijn, want ik hoef niet tegen mijn werkplek aan te kijken als ik ‘s avonds op de bank hang en geen felle zon meer waardoor in mijn scherm niet kan zien.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Ik woon samen met een huisgenoot. Zij moet, net als iedereen, ook zoveel mogelijk thuiswerken. Eerder zaten we naast elkaar in de woonkamer. Omdat ik veel moet bellen en zij ook veel overleggen heeft, hadden we soms best wat last van elkaar. Dat is met mijn verhuizing ook opgelost. Nu kunnen we allebei ons ding doen zonder dat we bang hoeven te zijn dat we last van elkaar hebben.

Hoe houd jij jezelf fit?

Ik probeer minimaal een half uur per dag te wandelen. Daarnaast moet ik eigenlijk drie keer per dag even naar buiten om een frisse neus te halen en een klein rondje te lopen. Ik merk namelijk dat ik nu veel meer en een langere tijd achter elkaar zit dan wanneer ik op kantoor ben. Daarnaast hebben wij met ons team de 10k challenge via Runkeeper. We moeten allemaal minimaal 10k per week hardlopen of wandelen. Dit mag over meerdere keren verdeeld worden. Ik ben dus weer fanatiek begonnen met hardlopen. Ik merk dat, omdat mijn collega’s “meekijken”, ik extra gemotiveerd ben om het doel te halen. De rest ook zo lijkt het want iedereen behaalt keurig het doel. Vals spelen wordt uiteraard niet geaccepteerd!

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Nu we al bijna 5 weken thuiswerken heeft hopelijk iedereen zijn draai al een beetje gevonden thuis. Probeer nu gebruik te maken van de opties die het thuiswerken je biedt, zoals bijvoorbeeld het flexibeler omgaan met je uren. Daarnaast zoveel mogelijk genieten van de kleine dingen! Het heerlijke weer, de fluitende vogels, de telefoongesprekken met familie en vrienden!

Bij wie klop jij aan?

Ik ben wel benieuwd hoe Tamara van Druten er thuis bij zit.