Vandaag kloppen wij aan bij… Gert-Jan

21-04-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Henriko. Vandaag gaan we langs bij Gert-Jan van den Burg, specialist schadeverzekeringen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Ik ben aan het werk vanuit een opkamer die aan de achtertuin grenst. Het is een heerlijke rustige plek in ons oude huis uit 1850 in de binnenstad van Nijkerk. Momenteel schijnt de zon en kijk ik uit op onze tuin. In de achter-/binnentuin zitten veel vogels als houtduiven, mussen, merels, kool- en pimpelmezen. Nu ik dit aan het schrijven ben, luister ik naar een concert vanuit de klokkentoren van de torenkerk in Nijkerk.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Mijn thuiscollega’s zijn Dani, Kim en Marjan. We werken/scholieren allemaal vanuit huis. Ruimte genoeg in deze oude stadsboerderij waar vroeger de boer met zijn gezin en medewerkers woonden, totaal 23 personen. Verder verblijven hier nog twee kleurkonijnen en vier Blauwe Bisschop vogels uit Noord Amerika.

Hoe houd jij jezelf fit?

Afgelopen 3 weken heb ik een aantal keren mijn zus geholpen met het omspitten van haar groentetuin. Die tuin is 200 m2 en dat was behoorlijk zwaar werk, maar prima te doen in plaats van de sportschool. Ook heb ik nog wat hout gezaagd voor onze vuurkorf met de motorzaag in het bos daar was een boom omgevallen door de harde wind.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Nu je toch thuis moet blijven probeer dan van deze tijd te genieten.

Bij wie klop jij aan?

Gerbrand Poolen (specialist schadeverzekeringen). Hij is mijn buurman die 200 meter verderop woont.