Vandaag kloppen wij aan bij… Chantal

30-09-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vorige keer namen we een kijkje bij Oswin. Vandaag gaan we langs bij Chantal van Manen, commercieel relatiebeheerder op de afdeling inkomen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit? (Selfie!)

Toen ik nog incidenteel thuiswerkte, deed ik dat op de 2e verdieping. Maar daar liep de temperatuur, met de mooie dagen die we hebben gehad, nogal op én had ik toch wel weinig daglicht. Daarom werk ik nu aan de keukentafel. Lekker dichtbij het koffieapparaat en de koelkast ?

Een mooie werkruimte op de 2e verdieping, met airco en meer daglicht, is toch wel een wens én must voor de toekomst. Verder werk ik af en toe ook bij mijn ouders, aangezien de kinderen ook wel eens thuis zijn als ik moet werken.

Wie zijn jouw ’thuiswerkcollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Ik woon samen met mijn man Hugo. Hij is bouwkundig projectleider bij netbeheerder Enexis. Inmiddels zijn zijn projecten weer zover opgestart dat hij ook weer ‘naar buiten’ kan, maar we werken ook wel samen aan de keukentafel. Dit gaat prima, al zitten we af en toe wel tegen elkaar in te bellen. Samen hebben we een zoon, Siem, van ruim 2,5 jaar en een dochter, Tess, van 3 maanden. Als ik werk zijn zij de meeste dagen naar het kinderdagverblijf. Wanneer Hugo zijn vrije dag heeft en bij de kinderen is, verkas ik naar een werkplek bij mijn ouders. Daar ben ik nu ook, tijdens het schrijven van dit stukje. Onze kat Willem zoekt vaak een rustige plek op in de garage of in de tuin, van hem hebben we dus geen last.

Hoe houd jij jezelf fit tijdens het thuiswerken?

In de lunchpauze probeer ik toch wel de wandeling erin te houden. Verder moet ik mijn ritme nog een beetje vinden. Ik ben nu weer drie weken aan het werk na mijn zwangerschapsverlof, ik ben er 6 maanden uit geweest. De coronamaatregelen werden ingevoerd toen ik dus al met verlof was. Mijn zwangerschapsverlof en kraamtijd in de coronatijd is dan ook heel bijzonder geweest. Om fit te worden/blijven ben ik van plan binnenkort het hardlopen op te pakken, de nieuwe hardloopbroek ligt al klaar ? Geen reistijd van en naar werk is heel fijn gezien de ochtend- en avondrituelen met twee jonge kinderen, maar je maakt je hoofd ook minder makkelijk leeg. Ik hoop dit met het hardlopen beter te kunnen doen. Verder lonkt mijn racefiets ook steeds naar me als ik de garage in loop, dus wie weet…

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

Ik denk dat alles inmiddels wel is benoemd en sluit me dan ook aan bij alle collega’s die mij al zijn voorgegaan. Het is een bijzondere periode nu, wees lief voor elkaar.

Bij wie klop jij aan?

Sebastiaan Theunissen