“Het Inkomendashboard helpt je om jouw advies aan te passen aan de werkelijkheid. Dit maakt je uniek en onderscheidend als financieel adviseur.”

 

 

Met Jacqueline Scholing, mede-eigenaar

Vericon Zakelijk BV

 

 

KLANTVERHAAL   

Jacqueline Scholing kwam op haar twintigste in de verzekeringswereld terecht. Vanaf afgelopen juli is ze mede-eigenaar van Vericon Zakelijk B.V. In haar werk maakt ze veel gebruik van het Inkomendashboard. Wij waren daarom benieuwd naar haar ervaringen. Ook benieuwd? Je leest haar verhaal hieronder.

Kantoor

Vericon Zakelijk BV

www.vericonadvies.nl/zakelijk/

Geïnterviewde 

Jacqueline Scholing, mede-eigenaar    Vericon Zakelijk BV

Van stagiair tot expert

“In 1990 kreeg ik een stage aangeboden bij ABN AMRO Verzekeringen. Daarna heb ik niks anders meer gedaan dan verzekeringen. Waarom? Omdat het een veelzijdig vak is! Je bent altijd aan het sparren met ondernemers om te ontdekken wat zij nodig hebben. De bakker op de hoek kan bijvoorbeeld allerlei nevenfuncties hebben, waardoor maatwerk nodig is.”

“Bijna 10 jaar lang heb ik een vof gehad. Omdat ik verder wilde groeien, heb ik in juli mijn zakelijke portefeuille bij Vericon ingebracht. Daarmee richtten we Vericon Zakelijk B.V. op, naast het al bestaande Vericon Advies, wat zich richt op particulieren. Ons doel? Onze zakelijke portefeuille binnen drie jaar verdubbelen. Dat moet haalbaar zijn. Als je maar genoeg maatwerk wilt leveren.”

Een prettige samenwerking met Nedasco​

“In 2014 kwam ik bij Nedasco terecht voor een aanstelling. Ik waardeer voornamelijk het persoonlijke contact met de klantteams. Er is altijd ruimte voor zakelijk advies en een sociaal praatje. Dat is heel prettig. Sinds juli werkt Vericon ook dagelijks met Nedasco. We zijn nu bezig om deze samenwerking verder uit te bouwen.”

Het Inkomendashboard: een partner in klantadvies

“Een belangrijke tool die we gebruiken voor onze dienstverlening is het Inkomendashboard. Het dashboard brengt de kwartaal- en jaarcijfers rondom verzuim goed in beeld. Deze cijfers kunnen we dan vergelijken met eerdere jaren én met ontwikkelingen in de branche. Dit geeft inzicht in hoe jouw klant het doet. Deze cijfers en inzichten neem ik mee in klantgesprekken, die elk kwartaal plaatsvinden. Vervolgens kunnen we een beter en passend advies geven. Dit is vooral een hele goede toevoeging bij grote ondernemingen.”

“Het Inkomendashboard geeft dus duidelijk weer waar je het over moet gaan hebben met de ondernemer. Zo zitten we meer op één lijn met de ondernemer én ontdekken we waar wij als adviseur behulpzaam kunnen zijn. Het is een kans om onze toegevoegde waarde als adviseur te laten zien.”

“Dankzij het Inkomendashboard zitten we meer op één lijn met de ondernemer én ontdekken we waar wij als adviseur kunnen helpen.”

Jacqueline Scholing

Mede-eigenaar Vericon Zakelijk BV

Bewustwording met het Inkomendashboard

“De verzuimcijfers uit het Inkomendashboard helpen mij om bewustwording te creëren bij mijn klanten. Soms zijn de cijfers echt anders dan dat de ondernemer of HR-manager beweert. Als je dan inzoomt op de daadwerkelijke verzuimcijfers, schrik je nog wel eens. Dit gebeurde pas nog in de bespreking van een prolongatie. De ondernemer had het kortdurend verzuim niet goed in beeld. In het gesprek hebben we daarom extra aandacht gegeven aan deze cijfers. Dit helpt om het korte verzuim terug te brengen. Ik vind het daarom belangrijk dat de onderneming een duidelijk beeld heeft van het verzuim. Dit maakt de bespreking van een verlengingsvoorstel ook veel makkelijker.”

Uniek en onderscheidend met een compleet servicepakket

“Met het Inkomendashboard bieden wij meer dan alleen verzekeringsadvies. We houden ons bezig met ziektetrajecten, wat enorme waarde toevoegt voor onze klanten. Sommige klanten dragen zelfs complete ziektetrajecten aan ons over. Voor de klant is het dan ook dubbel en dwars waard om met ons samen te werken.”

“Waarom je dus als financieel adviseur het Inkomendashboard zou moeten gebruiken? Het geeft je inzicht in hoe je onderneming het doet. Dit biedt een goede basis om te sparren over passende verzekeringen en de mogelijkheid om jouw advies aan te passen aan de werkelijkheid. Dit maakt je uniek en onderscheidend als financieel adviseur.”

Aan de slag met het Inkomendashboard?

Vraag dan een demonstratie aan via onderstaand formulier!

Lees nog meer klantverhalen

“Ik werk al jarenlang met ditiszorg.nl en Nedasco. De samenwerking verloopt altijd soepel en zorgt ervoor dat wij onze klanten de best mogelijke service bieden.”
Lees meer »

“Dankzij de klantteams van Nedasco is onderling contact persoonlijk en leren we elkaar beter kennen. Zo regelen we samen het beste voor de klant.”
Lees meer »