Schade particulier

Zelf schade herstellen: kan dat?

Jeoffrey Tomassen
Claimbehandelaar

De fraaie houten vloer van je klant is zwaar beschadigd door een overstroming na heftige regenbuien. Hij wacht al weken op een herstelofferte en het daadwerkelijke herstel zal nog veel langer op zich laten wachten. Hij overweegt de vloer zelf te herstellen en vraagt jou om advies.

Het is logisch dat je klant niet al die tijd met de schade wil blijven zitten. Aannemers en schilders hebben het momenteel erg druk. Kan je klant niet binnen afzienbare tijd een schadehersteller vinden? En is hij handig en bereid zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan kun je hem wijzen op de mogelijkheid van herstel in eigen beheer. Dit noemen we zelfwerkzaamheid.

Zelfwerkzaamheid: hoe werkt dat?

Wil jouw klant de schade zelf herstellen? Dan is dat meestal geen probleem. Wel willen wij vooraf het volgende weten:

  1. Welke materialen moet je klant aanschaffen om de schade te herstellen en wat zijn daarvan de kosten?
  2. Hoeveel uur verwacht je klant bezig te zijn met het herstel?

Net als bij offertes van herstelbedrijven doen wij bij zelfwerkzaamheid een redelijkheidscheck van de kosten. Na onze goedkeuring kan je klant aan de slag.

Heb jij in een specifiek geval twijfels of zelfwerkzaamheid wel een goed idee is? Overleg gerust met ons!

Welk uurloon hanteren wij?

Voor het zelf herstellen van schade vergoeden wij 20 euro per uur. Dit tarief geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten die kiezen voor herstel in eigen beheer.

Het tarief is onlangs verhoogd met het oog op de inflatie. Voorheen betaalden wij 15 euro per uur.

Meer weten?

Heb je vragen over zelfwerkzaamheid bij schadeherstel? Neem contact op met onze afdeling Schade Brand Varia via 033 – 46 70 890 of brandvaria.schade@nedasco.nl.

Jeoffrey Tomassen

Jeoffrey Tomassen is claimbehandelaar bij de afdeling Schade Brand/Varia. Graag deelt hij zijn 15 jaar ervaring in de schadebehandeling… Maar nog liever denkt hij mee over nieuwe en niet eerder geziene schadegevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *