Samenwerken op het gebied van debiteurenrisico’s

Een kredietverzekering beschermt bedrijven tegen schade
die zij oplopen door onbetaalde facturen. Niet alleen in geval van een faillissement, maar ook bij een betalingsachterstand keert de verzekeraar uit.

Nederland telt bijna 1.8 miljoen bedrijven waarvan ongeveer 12% zaken doet op rekening met andere bedrijven in binnen- en buitenland. Ongeveer 80% van deze bedrijven doet zaken zonder kredietverzekering en loopt hiermee een toenemend risico dat facturen niet worden betaald. We kunnen hieruit opmaken dat menig ondernemer niet direct aan het debiteurenrisico denkt. Dit is zorgelijk, want maar liefst één op de vier faillissementen heeft als oorzaak dat debiteuren te laat – of helemaal niet – betalen. Het debiteurenrisico kan dus grote gevolgen hebben.

Analyseer je persoonlijke portefeuille
Ook jij kan klanten en prospects in jouw zakelijke portefeuille hebben die debiteurenrisico’s lopen én onverzekerd zijn. Daarom biedt Atradius, in samenwerking met Nedasco, de mogelijkheid aan om samen met jou je zakelijke portfeuille te analyseren en jouw klanten van advies te voorzien op het gebied van kredietverzekeringen. Daarbij hoort een interessante beloningsregeling, namelijk 8% afsluitprovisie en 8% doorlopende provisie.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de diensten van Atradius? Neem dan contact op met Michael Martinho, Sales manager Atradius, via 06 – 135 117 72 of via michael.martinho@atradius.com