Zorgseizoen 2020: adviseer je klant goed

27-10-2019

Het nieuwe zorgseizoen staat voor de deur. De nieuwe zorgpremies worden uiterlijk 12 november bekendgemaakt. Je klanten kunnen dan weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wat is belangrijk om mee te nemen in je advies en hoe kom je tot een goede vergelijking?

Wijziging collectiviteitskorting

Een belangrijke wijziging in 2020 is dat de maximale wettelijke korting voor een collectieve zorgverzekering gaat van 10% naar 5%. Het premievoordeel van de collectief verzekerde klant kan dus kleiner worden en de overstap naar een individuele polis is dan het overwegen waard. De aanvullende verzekering valt overigens niet onder de zorgverzekeringswet en kent geen maximumpercentage voor de collectiviteitskorting. Het gaat uiteindelijk om de totale premie, dus daar moet naar gekeken worden.

Eenvoudig vergelijken met ditiszorg.nl

Het aanbod van zorgverzekeraars is groot en zelf vergelijken op premies en dekkingen is voor je klant onbegonnen werk. ditiszorg.nl – een dochteronderneming van Nedasco – heeft een zorgvergelijker ontwikkeld die het voor jou als adviseur en voor de consument gemakkelijk maakt om zorgverzekeringen te vergelijken en aan te vragen. Een voordeel van het vergelijkingssysteem is dat je de huidige verzekering van je klanten mee kunt nemen in je vergelijking.

Brede vergelijking

Bij ditiszorg.nl kun je gebruikmaken van de aanstellingen die Nedasco heeft bij maatschappijen. Dit zijn Zilveren Kruis, Nationale Nederlanden, Menzis, ONVZ, Stad Holland VGZ en de Amersfoortse. Heb je zelf nog aanstellingen bij andere zorgverzekeraars, dan kun je deze in het systeem inregelen, zodat die ook meegenomen worden in je vergelijking. De polissen die je afsluit via de aanstellingen van Nedasco, komen provinciaal te lopen bij Nedasco. Polissen die je via je eigen agentschap(pen) sluit, lopen rechtstreeks bij de maatschappij.

Zorgverzekeringscheck

Naast de vergelijkingsmodule kun je ook gebruikmaken van de zorgverzekeringscheck. Met deze module kunnen je relaties aangeven welke vergoedingen zij in het volgende kalenderjaar wensen. De module is het gehele jaar beschikbaar, dus ook buiten het zorgseizoen om. Het voordeel is dat je relaties in november direct al een voorstel krijgen met een top drie beste verzekeringen die aansluiten op zijn wensen. Dit kan al zodra alle premies en voorwaarden voor het nieuwe kalenderjaar bekend zijn.

Maak je nog geen gebruik van ditiszorg.nl, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met ditiszorg.nl via telefoonnummer 033- 46 70 810 of info@ditiszorg.nl.
Op de website www.ditiszorg.nl vind je nog meer informatie, waaronder een demo van de vergelijkingsmodule.