Zakelijke verzekeringen? 6 tips ter voorkoming van dekkingshiaten

25-01-2018

Nedasco ontvangt soms schademeldingen waarbij discussie ontstaat doordat de opgemaakte polis niet (meer) correct is. Om dekkingshiaten bij schade te voorkomen raden wij u aan om regelmatig met de klant de verzekerde gegevens door te nemen. Aandachtspunten hierbij zijn:

  1. Bij een avb is de verzekerde hoedanigheid van belang. Schade die betrekking heeft op andere werkzaamheden is niet verzekerd.
  2. Een aandachtspunt bij de avb is het verzekeren van het voorrisico. Dit is het risico om ná de ingangsdatum van de verzekering aansprakelijk gesteld te worden voor schade die vóór de ingangsdatum ontstaan is. Dit is niet standaard bij alle verzekeraars meeverzekerd.
  3. Komt er personeel in dienst? Check de verzekeringen. Bijvoorbeeld: is werknemersaansprakelijkheid verzekerd op de avb?
  4. Bespreek regelmatig de (preventie)clausules op de polissen met de klant. Voldoet de relatie hier (nog) aan? Vooral de beveiligingsclausule is een aandachtspunt.
  5. Check regelmatig de verzekerde bedragen om onderverzekering te voorkomen. Wellicht is het zinvol dat er een taxatie wordt gedaan. Hiervoor kan een VRT-geregistreerd taxatiebureau worden ingeschakeld.
  6. Verhuizing? Check alle verzekeringen en de aanwezige clausules. Voldoet het nieuwe risicoadres aan de clausules op de polis? Zijn er nog andere verzekeringen nodig? Voor een offerte verwijzen wij u graag naar onze Bedrijventool.

Heeft u hulp nodig of heeft u nog vragen?
Neem dan gerust contact op met de Bedrijvendesk.

T 033 – 46 70 820 (mutaties)
T 033 – 46 70 821 (offertes)
E acc.bedrijven@nedasco.nl
E wagenparken@nedasco.nl