VGZ over nieuwe premie zorgverzekering

14-11-2017

“We begrijpen dat het vervelend is dat u volgend jaar wat meer premie gaat betalen.” Aldus VGZ op haar website bij het schrappen van VGZ Goede Keuze en het overzetten van deze polishouders naar VGZ Ruime Keuze. ‘Wat meer premie’ blijkt neer te komen op een premiestijging van 104,95 euro naar 116,20 euro per maand.

Op internet komt de eerste kritiek los. Op de website van het consumentenprogramma Radar schrijft een verzekerde: “Afgelopen zaterdag meldden diverse nieuwsmedia de verhoging van de premie zorgverzekering 2018 van de grootste maatschappijen. VGZ hield het op een premieverhoging van 3,25. Echter deze verhoging geldt niet voor verzekerden met het huidige Goede Keuze pakket. Dit pakket wordt vanaf 2018 niet meer aangeboden. Men wordt gedwongen om over te stappen naar VGZ Ruime Keuze, welke premie 8 euro duurder is. De totale verhoging wordt dan 11,25 euro per maand.”

Volgens VGZ zijn “de verschillen tussen de twee basisverzekeringen Goede Keuze en Ruime Keuze steeds kleiner geworden. Om het verzekeringsaanbod duidelijk en eenvoudig te houden, brengen we het aanbod basisverzekeringen terug naar twee. Daarom zijn de voorwaarden van de basisverzekering VGZ Goede Keuze aangepast naar de voorwaarden van VGZ Ruime Keuze”.

Ruime Keuze biedt een ruimere dekking dan Goede Keuze bood: er geldt een hogere vergoeding bij zorgaanbieders waar VGZ geen contract mee heeft en er is een ruimere keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders.