Vergeet de slotvragen niet!

27-11-2019

Ons acceptatiebeleid is aangescherpt

Bij het accorderen van offertes in ‘Kies, Vergelijk & Sluit’ en de Bedrijventool krijg je een aantal slotvragen die je namens de klant in moet vullen. Helaas komt het voor dat deze slotvragen niet volledig of soms helemaal niet worden ingevuld. Met name bij de vraag over het schadeverleden van de klant. Bij een onjuiste opgave hoeven wij in dat geval de aanvraag niet te accepteren. Wanneer dit het geval is, nemen wij nu nog contact met je op om er met elkaar voor te zorgen dat de slotvragen alsnog volledig en/of correct worden ingevuld en wij je aanvraag in behandeling kunnen nemen.

Omdat wij een stijging zien in de hoeveelheid niet ingevulde of niet goed ingevulde slotvragen, gaan we het anders doen. Het kost namelijk veel tijd om na te bellen wanneer een formulier niet volledig is ingevuld. Een onjuiste opgave kan tot gevolg hebben dat een aanvraag niet doorgaat of een claim wordt afgewezen. In het ergste geval kan je klant zelfs geregistreerd worden in het Centraal Informatie Systeem (CIS).

Wat gaat er veranderen?

Wij vinden het belangrijk dat wij jou en je klanten zo snel mogelijk kunnen bedienen. Door de stijging van onvolledig ingevulde aanvraagformulieren loopt het behandelen van volledig ingevulde aanvraagformulieren vertraging op. Met het oog op de aankomende, meest omvangrijke hoofdvervaldatum van het jaar, hebben wij daarom besloten een strakker acceptatiebeleid te hanteren. Bij een niet volledig of correct ingevuld aanvraagformulier kan dit leiden tot een directe afwijzing van de aanvraag. Er is dan geen voorlopige dekking en bij het opnieuw indienen van de aanvraag moet jouw aanvraag opnieuw achteraan aansluiten in de rij van aanvragen die wij ontvangen.

Voorkom problemen

Heb je vragen over het invullen van de slotvragen? Neem gerust contact met ons op. Wij mogen zonder ingevuld aanvraagformulier nog geen acceptatiecontrole uitvoeren. We vertellen je graag hoe je er voor zorgt dat je de aanvraag volledig en correct invult. Samen zorgen we voor een soepele en snelle behandeling van je aanvraag.