Vandaag kloppen wij aan bij… Mariska

20-03-2020

Nu bijna alle collega’s van Nedasco en haar dochters noodgedwongen thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke dag (virtueel) bij een collega aan die thuiswerkt. Vandaag doet Mariska (HR adviseur) de aftrap!

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? (Selfie!)

Ik heb mijn thuiswerkplek ingericht op onze zogeheten “computerkamer”. Deze kamer wordt normaal gesproken niet zoveel gebruikt, dus het is nog een beetje een rommeltje (maar dat zien jullie gelukkig niet). Het bureau heb ik inmiddels zo goed als leeg, een tweede scherm is aangesloten en dankzij mijn collega Anneke beschik ik over een Nedasco-bureaustoel. Een kopje koffie en een zacht muziekje op de achtergrond, zo maak ik er het beste van om lekker thuis te werken.

Wie zijn jouw ’thuiscollega’s’ (kat, hond, kinderen, partner) en hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Vandaag ben ik alleen op ‘kantoor’, naast mijn twee “collega’s van de buitendienst” (onze konijnen, maar die gebruiken de tuin). Ik hoef mijn thuiswerkplek dus nog niet te delen met mijn man, maar dat gaat binnenkort waarschijnlijk wel veranderen. Eén van ons moet dan het werk doen aan de keukentafel, maar daar moeten we het nog even over hebben.

Hoe houd jij jezelf fit?

Rond lunchtijd trek ik mijn hardloopkleren aan en maak ik een rondje door de polder. Van even wat frisse lucht en wat beweging krijg ik weer energie om aan de slag te gaan. Daarnaast loop ik regelmatig de trap op en af voor een kopje koffie, wat water, een tussendoortje, etc.

Heb je nog tips voor jouw virtuele collega’s?

We weten nog niet hoe lang we op deze manier (moeten) werken, dus zorg dat je een goede werkplek hebt! Maak gebruik van een goede bureaustoel, een tweede scherm, toetsenbord of muis van Nedasco, als je thuis niet over de juiste middelen beschikt. Het werkt zo veel fijner en het voorkomt eventuele lichamelijk klachten!

Bij wie klop jij aan?

Maandag klop ik aan bij Jos Dreves.